filip Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Noszę się z zamiarem kupna kołowrotka do DH, chodzi mi po głowie powyższy Danielsson lub coś w tym przedziale cenowym, użytkuje go pewnie ktoś z forumowiczów, prosiłbym o opinie. Zastanawiam się jeszcze nad Guidelinem Vosso 911 (w promocji), może ktoś używa ? Coś jeszcze jest godnego polecenia w podobnej półce cenowej co Danielsson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Miałem "6" do switcha, sprzęt pierwsza klasa. Co bardzo istotne, produkt wykonany w Szwecji, dla mnie było to ważne. Dalej użytkuję Danielssona tylko model 2W przy kiju szczupakowym. Szczerze polecam firmę. Pozdrawiam znad wody... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Mam H5D 9thirteen. Bezobsługowy, świetny kołowrotek. Wizualnie bez wodotrysków, po prostu ładny. Fajna jest też niezbyt głośna terkotka. Jeśli szukasz sprawdzonego sprzętu, za dobre pieniądze, który nie będzie rzucać się w oczy to warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Noszę się z zamiarem kupna kołowrotka do DH, chodzi mi po głowie powyższy Danielsson lub coś w tym przedziale cenowym, użytkuje go pewnie ktoś z forumowiczów, prosiłbym o opinie. Zastanawiam się jeszcze nad Guidelinem Vosso 911 (w promocji), może ktoś używa ? Coś jeszcze jest godnego polecenia w podobnej półce cenowej co Danielsson.Używam i tego Danielssona i GL, dokładnie w tych rozmiarach o których piszesz. Polecam oba, nie miałem z nimi nigdy problemów. W mojej subiektywnej ocenie vosso ładniejszy, za to Danielsson ma lepiej zestrojony hamulec, tzn mniej pozycji pokrętła ale szybszy przyrost siły hamowania z każdym kolejnym kliknięciem. W GL na początku kręcisz i niewiele się zmienia jeśli chodzi o moc hamowania, dopiero po około całym obrocie pokrętła zaczyna się jakiś lepiej wyczuwalny efekt. Jest to zupełnie bezcelowe w kołowrotku do zestawu gdzie przypon poniżej 0,35 nie pojawia się nigdy. Dodatkowo w danielssonie hamulec możesz customizować zmieniając kolojność podkładek ciernych z różnych materiałów, zmieniając szybkość przyrostu siły hamowania, i moc hamulca w ustawieniu maksymalnym. Ja mam oczywiście setup ustawiony na maxa:) Edytowane 25 Października 2020 przez mack 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Dzięki za podzielenie się opiniami.@Mack, mam podobne odczucia, też mi się bardziej podoba Vosso-, ale chyba jednak kupię Danielssona. Potrzebuje kołowrotek właśnie w tej wadze.Przez dwa dni używałem Danielssona Control 8thirteen to myślałem i czułem że mi łapa odleci, ciężki jak nieszczęście-chyba dla ludzi co mają łapę jak kowal.Ale fajnie spasowany i stabilny, bardzo podobał mi się ten patent z hamulcem w korbce-niestety za ciężki jest dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) @filip Musisz to dobrze rozważyć, vosso ładniej wychodzi na zdjęciach Edytowane 25 Października 2020 przez mack 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 job... Driektor Banka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Danielssony szare myszki ale nigdy nie klękły, choć warunki bywały różne, dzień wcześniej było 30 stopni... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Witek a ty nie macałeś mojego Danka L5W 812 na Florydzie albo BC? Cena/jakość ciężka do przebicia, a podobno serwis też najlepszy w Europie, ale nie miałem okazji się o tym przekonać, bo nie było jeszcze potrzeby. Chciałem powiększyć arsenał o H5D lub Control ale dwa Loopy Evotec wpadły po taniości i nie ma już miejca dla Danka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Tak, w BC oglądałem Twojego Danielssona ale nie wiedziałem co to za model.Tak że chyba się na niego zdecyduje niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 http://www.fliegenfischer-forum.de/kiribati.html Witam, w Linku zamieszczam ciekawy artykul. Prosze zwrocic uwage na Mlynki z tej solanki.Mialem te 2 kolowrotki w.w. Vosso ma super precyzyjny hamulec i Design, Po prostu podobal sie bardziej niz Danielsson. Mala uwaga: Vosso9/11 jest dosyc lekki 218 g, do wedki dh moze brakowac g na odpowiednie wywazenie. http://www.fliegenfischer-forum.de/vossoreel.html Danielsson to klasyk , jedyny w swoim rodzaju. Pelna rama i bardzo dobry hamulec. Sprzedalem obydwa i kupilem Hatcha —Monsoon 7 , jest to pierwsza seria.Hatch jest w tej chwili Moim idealem.Na wiosne Planuje zakup dh w klasie 8, z betoniarka Danielsson HD albo Hatch 9 ( najlepiej stara seria) Pozdrawiam serdecznie Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Za ~250Eur jest też loop evotec na stronie looptackle. Bardziej designerski, kolorowy . Natomiast ja wziąłbym jednak Danielssona jakbym miał wybierać spośród tych 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Cena/jakość ciężka do przebicia, a podobno serwis też najlepszy w Europie, ale nie miałem okazji się o tym przekonać, bo nie było jeszcze potrzeby.Tak, to prawda ze serwis najlepszy , korzystalem 2 razy, i za kazdym razem czesci przyslane bardzo szybko i za darmo.No i ogolnie kreciolki Danielsson polecam. Posiadam 6-9 i 8-12 L5W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Odgrzewam kotleta.Czy uzywaliscie tytulowego kolowrotka w cieplej solance? Mysle o nim i jednorecznej wedce w klasie 12. Na stronie Danielssona nie znalazlem info o mozliwosci lowienia w wodzie o duzym zasoleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Odgrzewam kotleta.Czy uzywaliscie tytulowego kolowrotka w cieplej solance? Mysle o nim i jednorecznej wedce w klasie 12. Na stronie Danielssona nie znalazlem info o mozliwosci lowienia w wodzie o duzym zasoleniu. Pozno jest i zmeczony jestem. Jednak znalazlem info na ich stronie https://danielsson-flyreels.se/en/l5w-series Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi