Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 WitamNoszę się z zamiarem zakupu kolowrotka 19 Calcutta Conquest 201 dc.Z informacji znalezionych w sieci sporo wiem, ale może ktoś ma i się podzieli wrażenia z użytkowania i informacja o pojemności szpuli jak chodzi o linki PE ?Kołowrotek ma program PE w ramach systemu dc, a Shimano podaje tylko pojemność dla linek nylon Jeśli już ktoś ma, to dopytam o wielkosc 201, jak wchodził złoty nowy CC 201 to był reklamowany jako nisko osadzony, że rozmiarowo buda niemal jak poprzednia 101.Mam nadzieję że ten DC jest utrzymany w tej niskiej konwencji i będzie właśnie taki "Compact". Ktos, coś ?Dziękuje za odpowiedziPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Buda jest ta sama co w cc. Tylko nie używaj go w słonej wodzie. U mnie po dwóch wyjazdach na Rugię zardzewiały wszystkie łożyska. Koszt wymiany pincet złociszy. Także szczelność tych kołowrotków pozostawia wiele do życzenia. Jednocześnie stosowałem Saltige BJ i nadal chodzi jak masełko bez zaglądania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 A to źle.Bo miał być też na sw A saltige mam. To może się na niej skupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 A to źle.Bo miał być też na sw A saltige mam. To może się na niej skupie Daiwa to Daiwa Tak wyglądają łożyska po zetknięciu z solanką w młynku za dwa klocki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Wstyd Dla Shimano [emoji22] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Skutecznie Adam mnie wyleczyłes z tego modelu. Pójdę w inną stronę. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fijal87 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Witam, jakie gramatury ogarnie 19 Shimano CALCUTTA CONQUEST DC 101??? Tzn. jakie "bezpiecznie" ogarnie przynęty?? gumy 16 cm ważące z główką około 45 gr to już za dużo na ten multiplikator???? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Bez problemu. Da radę i 70 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fijal87 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 dzięki za odpowiedź. Planuję go podpiąć do kija AVC96MHF2 a miałem obawy odnośnie wytrzymałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Przy tej wielkości i wadze przynęty , sensowna plećka czyli tu jakieś 30 lb przy dobrym machnieciu, może wyjechać cała ze szpuli ,tonący slider 10 a antaresa 18dc xg śmiga sporo ponad 100m , na Antka wchodzi 200m linki pe 2 ,około 30lb. Może lepiej pomyśl o 201dc? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Chciałbym zobaczyć taki ponad 100 metrowy rzut... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 3 m kij do 120 gram ubrany w sic ustawienia DC na minimum plecionka pe 2, 8 splot duet ,gruntowany sprayem varivasem (dobry poslizg) ja watpilem w tego nowego antaresa dc do czasu gdy kupiłem. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Przy tej wielkości i wadze przynęty , sensowna plećka czyli tu jakieś 30 lb przy dobrym machnieciu, może wyjechać cała ze szpuli ,tonący slider 10 a antaresa 18dc xg śmiga sporo ponad 100m , na Antka wchodzi 200m linki pe 2 ,około 30lb. Może lepiej pomyśl o 201dc?Nie przemawia to do mnie. Raz wydaje mi sie ze czucie przynety, brań (kij c.w do 120 !) i skuteczność zacięć będzie mniejsza, dwa nie wiem jak bedzie wyglądać ryba po sporo ponad 100m holu. No chyba że dla bicia jakiś rekordów... Edytowane 7 Listopada 2020 przez Marcin Rafalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Taki wynalazek mam tylko na wodę na której nie można pływać łodzią, wszystkie ryby” brzegowce” już zjedzone.więc ten zestaw to taki wybryk , ale jednak dalekosiężny do lotnych wabików ,shadteezem 27cm tak nie poleci.branie czuć ale fakt hol jest taki że może się już znudzić zwijania,z reszta bez holu też to trwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Mi nowa CC bardzo przypadła do gustu.Pięknie z niej lata ale i jest trochę nudna bo choć bym chciał i nie wiem jak przesadzał brody nie zrobi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Z mojej trochę starszej 201DC z plecionką 30 lb też ładnie lata. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fijal87 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 A jeśli można wiedzieć to jakich plecionek używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Do 101DCVARIVAS High Grade PE 1,5 21lb 100 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Mi nowa CC bardzo przypadła do gustu.Pięknie z niej lata ale i jest trochę nudna bo choć bym chciał i nie wiem jak przesadzał brody nie zrobi Screenshot_20201110-170741_Photos.jpgWierz mi, że ja zrobię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 ...a ja robię jak przedobrzę z ustawieniami Adrian, jak używasz plecionki to ustaw wewnętrznie na żyłkę ... multik ożywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) A jeśli można wiedzieć to jakich plecionek używacie?Obecnie testuję w tym sezonie na 201DC Nogales Dead or Alive 2,0 i jest bardzo oki./aczkolwiek jest 8X/Bardzo dobry jest Varivas Rock Beat/na Calaisie 201DC mam 1,5/Grubiej to Varivas Avani Power Braid Jigging X4 3,0 i 4,0 Edytowane 13 Listopada 2020 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Moja CC 101 lata z lekkim kijem 14lb i linką 1.0 Pe.Ustawienie multika na 1 z minimalnie wyszuwalnym luzem na szpulce.Patrzyłem już różne ustawienia z PE,F,N i różnicy nie widzę na tym kijku 5g z 4" Easy Shiner lata po 50m. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 ...a ja robię jak przedobrzę z ustawieniami Adrian, jak używasz plecionki to ustaw wewnętrznie na żyłkę ... multik ożywa Zastosowałem się do Twoich ustawień i kołowrotek ożył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Moja CC 101 lata z lekkim kijem 14lb i linką 1.0 Pe.Ustawienie multika na 1 z minimalnie wyszuwalnym luzem na szpulce.Patrzyłem już różne ustawienia z PE,F,N i różnicy nie widzę na tym kijku 5g z 4" Easy Shiner lata po 50m.Napisz proszę jakiej długości jest wędka? Odległości naprawdę super!!! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Czy orientujesz się ile metrów 1,0pe wchodzi na multik? Jaka jest średnica zewnętrzna szpuli? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi