havy Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Mam problem z rolką TP 4000XT.Młynek po zakupie (na forum)3lata leżał w szafie.Na rybach okazało się że rolka szumi i słychac kulki łożyska.Zwróciło moją uwagę że rolka jest INNA niż w drugim moim TP3000xt.Szeleszcząca jest równa nie ma wcięcia na linkę.Czy to może byc oryginalnie taka?czy na szumy wystarczy oliwka,czy jakiś smar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 oryginalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Przez kilka lat,produkowany XT miał różne rolki.te na japan na usa czy Europę miały czasem różne,tak samo z wielkościami,najszersze miały modele morskie,co do szumu to wyczyść wszystko posmaruj oliwką i jak będzie dalej szumiało to łożysko do wymiany,ewenrualnie sprawdz czy wszystko jest,podkładki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dzieki za odpowiedzi.Fajnie że to jednak oryginał,z samodzielnym sprawdzeniem podkładek i smarowaniem będzie gorzej.Próbowałem kiedyś z DAM-em i Ticą i skutki były opłakane,a to moje jedyne skarby .4000 od nowości była 2razy na trociach z 1 włascicielem i nigdy nie była rozbierana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @havy, rozebranie roleczki, czyszczenie i smarowanie to żadna sztuka. Jedynie o kolejności złożenia trzeba pamiętać Bierz śrubstaka i ogień!!! Chyba nie będziesz oddawał młynka tylko po to by ktoś zajął się jedynie rolką... Zapodać nowe łożysko, jakieś mazidełko i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi