jerry hzs Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Wczoraj zadzwonila do mnie sasiadka z dolu , starsza babcia , proszac o pomoc w drobnych naprawach . Wyslalem Piotrusia bo ona amerykanka i ja moglbym nie zrozumiec o co chodzi . Gdzies tam ciekla woda i trzeba bylo to uszczelnic i dokrecic . Piotr wraca po dwoch godzinach i pokazuje mi dwa multiplikatory ABU . Zamiast zaplaty za naprawe dala mu te multiki po mezu . Maz , wedkarz zmarl 15 lat temu i cos tam ze sprzetu zostalo . Multiki sa w pudeleczkach ze skory , z oliwiarkami , czesciami zapasowymi . Wyglada to pieknie i budzi podziw , skorzany futeralik z wygrawerowanymi insygniami , nie to co teraz z papieru . Jeden to ABU 6000 nr 730403 , drugi to ABU 5000 nr 631688 . Nie ma zadnej daty na gwarancji wiec trudno mi okreslic ile maja lat . Oba sa na prawa reke , po amerykancku . Oba byly uzywane i jest nawinieta zylka , probowalem ja zerwac i nadal bardzo mocna , przypominam 15 lat lezaly nie uzywane . Bardzo mila niespodzianka , nie mamy zamiaru ich uzywac , beda se lezec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Niesamowita sytuacja, aż za serce chwyta. Starsza pani, sprawiła wielką niespodzinkę, doceniła szlachetność naszego rodaka! Wiedziała, że takim prezentem sprawi radość i przejdą w DOBRE ręce. Brawo Jerry !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Ona czesto mnie zagaduje o fishing bo jej maz lowil , niestety moj angielski ; be , me , muuu i ciezko sie dogadac . Ja tez mysle ze trafily w dobre rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Myślę, że to piękna historia. Jurku czy mógłbyś zrobić zdjęcia tych kołowrotków? Prześlij je proszę do mnie a ja umieszczę na forum. Oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko temu. Chętnie zobaczyłbym te cuda, no i te pokrowce skórzane. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 @jerry, jak chcesz to zapytam thomasa (http://home.arcor.de/altes-angelgeraet/frameset.html) o te mlynki, moze maja jakas mroczna tajemnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 A może kosztują po 1000USD za sztukę PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Super historia Pewnie przez te numery co podales mozna sie dowiedziec rodowodu kreciolow. Na pewno sie da to zrobic u producenta, pewnie mailem. Moze sie da w innym jezyku niz po szwedzku.... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Wspaniała historia. Myślę, że te multiki mają swoją historyczną wartość...może są bezcenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 @ Pitt zapytaj i podaj numery , moze przynajmniej date produkcji ustalimy . Tak , ja tez w pierwszej chwili pomyslalem ze moze to jakies antyki , ale biorac pod uwage ze zostaly na pewno kupione przed 15 laty to nie jest to zbyt wiekowa data . Te pudelka ze skory jakos tak mnie zakrecily . Sprobuje zrobic zdiecia i wstawic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 @jerry, kreciolki kosztowaly kiedys w granicy 200-300 euro, poniewaz rynek jest przesycony abu, zaleca sie zamotac i odczekac, za kilkanascie lat beda warte fortune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Wartości materialnej nie przedstawiają żadnej. Są zbyt młode żeby być zabytkami i zbyt stare żeby mieć cenę na poziomie obecnych Ambassadeurów. Takie jak wyżej można kupić na eBay po 9.99$. Jest na eBay jeden fajny kolekcjonerski egzemplarz (wyszło 5tys szt z okazji 75. rocznicy powstania Abu) za 178$.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Dziekuje wszystkim za slowa otuchy , Buri okazal sie bezlitosny i sprowadzil na ziemie . Kreciolki zostana zakonserwowane i polozone na poleczke i beda cieszyc oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi