nodan Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) Witam Czy można gdzieś zwodować łódkę? Jakiś slip?Lub na jakimś pobliskim jeziorze? Edytowane 4 Listopada 2020 przez nodan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braseine Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 przed Łukta parking lesny po lewej, w dole możesz sie zwodowac najlepiej naped 4x4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Potwierdzam, jest zjazd w las przed parkingiem asfaltowym. Tym z pomostem.https://goo.gl/maps/B3wxoDqVAcnS47ki6Pamiętaj że na Isąg oprócz normalnej licencji jest jeszcze potrzebna zgoda konserwatora przyrody - do odebrania w sklepach wędkarskich w Ostródzie (za darmo).Całkiem inną sprawą jest to na co się nastawiasz na Isągu. Ja w wakacje pływałem kilka razy i wyciągałem po kilka małych okonków na 4, 5 godzin pływania.Jezioro jest malownicze ale jak dla mnie kompletnie puste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Całkiem inną sprawą jest to na co się nastawiasz na Isągu. Ja w wakacje pływałem kilka razy i wyciągałem po kilka małych okonków na 4, 5 godzin pływania.Jezioro jest malownicze ale jak dla mnie kompletnie puste... Jak wszystkie jeziora w tamtej okolicy ponieważ gospodarstwa rybackie czy Warlity czy Szwaderki bardzo prężnie działają ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braseine Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 nie tak pesymistycznie jeden z yotuberow łowi tam teraz ladne szczupaki, nie jest tak zle co prawda to jedna dwie ryby na wyprawę 10 godziny ale zawsze cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Złowił by więcej gdyby mniej gadał na tych jutubach ???? Edytowane 5 Listopada 2020 przez Elendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braseine Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 taki biznes ale jest potencjal w tym jeziorze zapisy bananów w toni co kilka metrów oczyms świadczy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodan Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Dzięki koledzy, niestety wyjazd nie doszedł do skutku, ale napewno się tam wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Zapewniam was ze jest tam ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Aha i jeszcze jedno mi się przypomniało. Pomimo tego że to rezerwat, gospodarstwo rybackie (chyba Ostróda) stawia siaty i zasuwa po jeziorze na spalinie.Obydwie wyspy które są blisko tego pomostu i miejsca do wodowania były jednego z moich poranków malowniczo otoczone siatami... Na małe jeziorko po prawej stronie wypływając z pomostu (po lewej na mapie) da się wpłynąć. Popływałem na nim chwilę z ciekawości i zaobserwowałem widowiskowe (i liczne) ataki jakiegoś drapieżnika przy powierzchni.Wydaje mi się że to bolenie, jednego widziałem, podpłynął dosyć blisko, ale nie będę się wykłócał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Aha i jeszcze jedno mi się przypomniało. Pomimo tego że to rezerwat, gospodarstwo rybackie (chyba Ostróda) stawia siaty i zasuwa po jeziorze na spalinie.Obydwie wyspy które są blisko tego pomostu i miejsca do wodowania były jednego z moich poranków malowniczo otoczone siatami... Pewnie dlatego, że GRyb Ostróda jest użytkownikiem rybackim tego obwodu rybackiego. A w ramach zapisów o "rezerwacie" nie zakazano gospodarki rybackiej, bo wtedy nawet wędką z brzegu nie mógłbyś łowić. Stąd też odstępstwa od zakazów jak np. pływanie z silnikiem spalinowym. Co do ryb i sieci, jezioro jest urokliwe i jeszcze w znośnym stanie, a większość sieci rybackich które widziałem podczas prowadzonych tam badań, to były sieci sielawowe, choć w innych okresach specyfikacja połowowa może być inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Hej. Będę na Isągiem kilka dni. Plan jest taki, że chciałbym pochodzić za okoniem z brzegu, czy warto? A może nastawić się na białą rybę? Czy ktoś z forumowiczów może coś podpowiedzieć? Z góry dziękuję ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Nie wiem czy już byłeś czy dopiero jedziesz, ale to jezioro wyglada na dosyć niedostępne z brzegu. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem podczas pływania po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Hej. Będę na Isągiem kilka dni. Plan jest taki, że chciałbym pochodzić za okoniem z brzegu, czy warto? A może nastawić się na białą rybę? Czy ktoś z forumowiczów może coś podpowiedzieć? Z góry dziękuję Isąg z brzegu to tak bardzo, bardzo średnio. W zasadzie nawet bardzo słabo.Od strony wsi Worliny kilka pomostów i chyba jeden (tyle namierzyłem) od strony Pelnika. Piszę o tych w miarę ogólnodostępnych. Koleha Pozer ma zbieżnośc z imienia i nazwiska z FWA, więc jak napisał że są ryby, to są ryby. Mim zdaniem trzeba mocno nad nimi tam pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Dzięki Panowie. Już kilka dni po wypadzie. Trochę okonków połowiłem. Nie pojechałem tam na ryby ale być blisko wody bez wędki, to dla mnie kara najgorsza ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi