Skocz do zawartości

Rękaw na wędkę PCV

BraWo

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę podpowiedzieć, używam podobnego od roku. Mieszczą się w nim 2 castingi, podczepione pod dachem samochodu na pasach z Ali. Moim zdaniem jest ok. Ważne żeby dobrać odpowiednią długość. Przez jakiś czas woziłem jednoskład 2m z podpiętym multiplikatorem, plecionką i przyponem, też dawał radę.

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ok urzywam tych pokrowcow od lat chyba jak sie pokazaly 10 moze 15 nie pamietam wytrzymale chronia wedki od obtarc dobrze napewno nie wsadzal bym 2 wedek w jeden lekko mija sie z celem trzeba uwarzac przy wkladaniu jak a jeszcze bardziej przy wyciaganiu wedek z malymi przelotkami poki ci sie nie zacznie rozplatywac u dolu lub z gory co mozna zapobiec i naprawic we wczesnym stanie praktyczie niezniszczalny

(…) Przez jakiś czas woziłem jednoskład 2m z podpiętym multiplikatorem, plecionką i przyponem, też dawał radę. (…)

Jakim cudem mieściłeś w ten rękaw wędkę z podpiętym multiplikatorem? Wszystkie opisy podają, iż rozciągnąć średnicę można maksymalnie do 6cm... :huh:

Jeśli faktycznie mieściłby kijek z podpiętą Tatulą, byłaby to rewelacja.

Pewnie zrobil sobie sobie jak kolega planuje z rekawa o wiekszej srednicy bo dedykowane nie widzialem nigdy wieksze jak zeby na styk wsadzic kij z 50mm kw przelotka ale ten sam product jest urzywany np do ochrony gotowych szlifowanych walow

• Like 1

Pewnie zrobil sobie sobie jak kolega planuje z rekawa o wiekszej srednicy bo dedykowane nie widzialem nigdy wieksze jak zeby na styk wsadzic kij z 50mm kw przelotka ale ten sam product jest urzywany np do ochrony gotowych szlifowanych walow

Dzięki za info.

Na marginesie, z ciekawości zapytam - piszesz z użyciem translatora? Jeśli tak to go zmień, bo tłumaczy Ci z bezprzykładnymi błędami ortograficznymi, językowymi i składniowymi. :D

Edytowane przez Alexspin

Pokrowiec fajny, miejmy tylko świadomość, iż osłania blank do rękojeści, (uchwytu multika). Jeżeli wozimy na gotowym zestawie, trzeba uważać na agrafkę od przyponu, potrafi zahaczyć o materiał. Piszę raczej o większych agrafkach.

• Like 1

Dzięki Piotrze, pewnie zaopatrzę się w takie pokrowce.

Na agrafkę też jest sposób, wystarczy przed włożeniem w tę "pończochę" owinąć chusteczką jednorazową, a jeszcze lepiej szeroką taśmą pakową.

Dziękuję za opinie...

Nie będę kupował gotowego rękawa, tylko zrobię sobie sam z materiału jaki mam w pracy, gdzieś na YT widziałem poradnik DIY

Pozdrawiam

Wojciech, jak Znajdziesz ten poradnik, to wstaw proszę na JB.

Dzięki za info.

Na marginesie, z ciekawości zapytam - piszesz z użyciem translatora? Jeśli tak to go zmień, bo tłumaczy Ci z bezprzykładnymi błędami ortograficznymi, językowymi i składniowymi. :D

Trochę jako adwokat diabła:

Aleksander, kolega Bruno praktycznie od dzieciaka mieszka na obczyźnie, więc ja Cię proszę, odpuść.

• Like 1

Jakim cudem mieściłeś w ten rękaw wędkę z podpiętym multiplikatorem? Wszystkie opisy podają, iż rozciągnąć średnicę można maksymalnie do 6cm... :huh:

Jeśli faktycznie mieściłby kijek z podpiętą Tatulą, byłaby to rewelacja.

Alek, nie napisałem, że zmieściłem wędkę z multikiem. Multiplikator poza rękawem :)

• Like 1

trzeba uważać na agrafkę od przyponu, potrafi zahaczyć o materiał. Piszę raczej o większych agrafkach.

Akurat z przelotkami nie mam problemu, kijki castingowe mają małe przelotki. :)

Małe agrafki też są upierdliwe i małe przelotki też. Potrafią przebić się przez splot i przy nieostrożnym wyciąganiu wędziska można sobie narozrabiać.

• Like 1

Kurka wodna, masz rację. Dobrze, że jeszcze nie zmówiłem, ale mam sposób. Mam stary koc, uszyję sobie pokrowce z podwójnie złożonego. Do przewozu w samochodzie w zupełności wystarczą, a do tego będą "pod wymiar". :)

Edytowane przez Alexspin

Napisalem na samym poczatku ze male przelotki to problem ale jak sie zkupiles na ortografi czy interpunkcji czy jak zwal to chyba ci sie zapomnialo ze to forum wedkarskie a nie matura z Polskiego ????

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 2

I mnie drażnią błędy ortograficzne i interpunkcyjna, które z resztą sam namiętnie popełniam, ale jak widzę lokalizację kolegi forumowicza , to mam to głęboko w dupie! Cieszę się, że forum dociera, jest odbieranie i komentowane TAM daleko :good:  :highfive:

Edytowane przez BOB
  • Like 2

Nie chodzi mi o przeprosiny tylko o tym ze nie skupiamy sie na istotnych sprawach w danym momencie tylko prubujemy czytac miedzy wierszami sam zreszt tak czesto robie a pezepraszac nie maza co ani po co bo ja po,,amerykansku"????nie biore do glowy

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 3