Michał23 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) Witam. Czy miał ktoś pomysł zbudować spinning na szklanym blanku (delfin + delta ) ? Ciekawi mnie czy takie zestawienie ma sens i jak to przekłada się na komfort łowienia Edytowane 4 Listopada 2020 przez Michał23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Jak lubisz delfin i taki typ zbrojenia Ci odpowiada to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 A jaki blank konkretnie ? Robiłem kilka i i ile w tych fajnie zbalansowanych ma to sens to w prehistorycznej fiwie kongo efekt upadku na pyszczek był za duży przy tak lekkim uchwycie i dolniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Co do blanku jeszcze go szukam ale ta wiadomość dała mi już do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Można wiedzieć na jakich blankach były robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Hardy Fibatube ale o parametry muszę zapytać kolegi bo jak je przezbrajalem opisów nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Jak nowe blanki, np szklaki z FA to ma to sens. W starych kontrukcjach jak seeker itd to szkoda zachodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) Wasze rady dają dużo do myślenia. Szklane blanki nie należą do najlżejszych. Ciężko będzie wyeliminować "lecenie wędki na ryjek" zostaje kupienie jakiejś taniej muchówki i przerobienie jej klasycznie na spina ???? może akurat wyjdzie coś fajnego. Dziękuję za info ???? Edytowane 4 Listopada 2020 przez Michał23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Wasze rady dają dużo do myślenia. Szklane blanki nie należą do najlżejszych. Ciężko będzie wyeliminować "lecenie wędki na ryjek" zostaje kupienie jakiejś taniej muchówki i przerobienie jej klasycznie na spina [emoji846] może akurat wyjdzie coś fajnego. Dziękuję za info [emoji106]I tu możesz już użyć Delfina.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Tyle że planuje kupić muchówkę z Juli ( piszą niby że to szkło nie kompozyt ) a zbroić wędkę za 160 zł w delfinie to chyba nie jest za dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Tyle że planuje kupić muchówkę z Juli ( piszą niby że to szkło nie kompozyt ) a zbroić wędkę za 160 zł w delfinie to chyba nie jest za dobry pomysł Kwestia wyobraźni [emoji16]... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Kwestia wyobraźni [emoji16]... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Tyle że planuje kupić muchówkę z Juli ( piszą niby że to szkło nie kompozyt ) a zbroić wędkę za 160 zł w delfinie to chyba nie jest za dobry pomysł A niby dlaczego drogi blank można zbroić w D+D a tani nie? To kwestia tego co chcemy osiągnąć. W pewnych wypadkach D+D jest niezastąpiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Gdyby ktoś posiadał taką wędkę prosiłbym o wystawienie swojej opinii i zdjęć z ugięciem wędki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 A niby dlaczego drogi blank można zbroić w D+D a tani nie? To kwestia tego co chcemy osiągnąć. W pewnych wypadkach D+D jest niezastąpiony.Chodzi o D+D w szklanych blankach jak to będzie przekładało się na komfort łowienia i pracę wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 W mojej opinii jak się jest zafiksowanym na D+D to pasuje do wszystkiego. Travele, blanki muchowe, wielorzeczne uniwersały. Po co się ograniczać ????I pisze tu całkiem poważnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Chodzi o D+D w szklanych blankach jak to będzie przekładało się na komfort łowienia i pracę wędkiTak się będzie przekładało jak we wszystkich innych blankach, zalety D+D już zostały zdefiniowane: lekkość konstrukcji, zwiększona czułość, zwiększona "szybkość" w stosunku do klasycznego zbrojenia, wygoda trzymania, ciepły w zimie i co tam jeszcze...no i ładny a ostatnio u "kombajnisty" widziałem w innych kolorach niż czarny grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Wczoraj @michal dopytywał o zbrojenie szklanego blanku w D&D. W domyśle coś całkiem fajnego czyli minimum seeker jakiś choćby z odzysku albo coś w ten deseń. Dzisiaj pomysł popłynął ku wędce od lehendy czyli julki ???? Projekt jak projekt, ale jakoś tak trochę niespójny, chyba nie do końca wiesz czego chcesz ... Ale na pewno wiesz, że każdy eksperyment kosztuje ? Edytowane 5 Listopada 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Panie Sławku jeśli miało być to D+D na pewno nie byłby to Blank z dolnej półki. Mam seekera SP 652 dlatego mam straszną zajawkę na szkło ???? łowiłem wędką w D+D wygonie się to trzyma i myślałem nad tymi komponentami w szkle. Co do kosztów są mi znane Edytowane 5 Listopada 2020 przez Michał23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Może pomińmy tu wybór blanku co do tego zbrojenia. Bardziej zależy mi na informacjach czy już takie projekty powstały i jak się te wędki spisują nad wodą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Takie wędki powstały może nawet właśnie gdzieś powstają i będą powstawać i niestey albo stety, ale wybór blanku to podstawa. Zwłaszcza przy tak rozbieżnych preferencjach ja te powyższe ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Tylko teraz jest moda na nowoczesne szkło a większość to kompozyt a szukam czegoś w pełnym ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Temat dąży w zły kierunku. Proszę o zamknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Tylko teraz jest moda na nowoczesne szkło a większość to kompozyt a szukam czegoś w pełnym ????A chociaż machałeś tym kompozytem, że tak szukasz szkła w tym też tego od julki ? Bo ja machałem, ze dwa seekery nawet miałem. Ze dwoma innymi machałem. I dlatego twierdzę, że wybór blanku to podstawa.Natomiast kwestia zbrojenia jest rzecz jasna bardzo istotna co nie znaczy, że nie można uzbroić seekera w delfina i delte. W tym temacie zbrojmistrze doradzą. Ale to dopiero po wyborze blanku.Ps. Temat zmierza w takim kierunku w jakim zadania pytajesz, a że rozrzut w blankach spory .... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Zamiast doradzić będzie mi Pan wpajać swoje mądrości ? Chyba już wszystko jasne dlaczego chcę zamknąć ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 A chociaż machałeś tym kompozytem, że tak szukasz szkła w tym też tego od julki ? Bo ja machałem, ze dwa seekery nawet miałem. Ze dwoma innymi machałem. I dlatego twierdzę, że wybór blanku to podstawa.Natomiast kwestia zbrojenia jest rzecz jasna bardzo istotna co nie znaczy, że nie można uzbroić seekera w delfina i delte. W tym temacie zbrojmistrze doradzą. Ale to dopiero po wyborze blanku.Ps. Temat zmierza w takim kierunku w jakim zadania pytajesz, a że rozrzut w blankach spory .... Jak zwykle pomogłeś Sławku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi