Skocz do zawartości

Szklany blank (DELFIN + DELTA) czy ma to sens ?

Michał23

Rekomendowane odpowiedzi

Wasze rady dają dużo do myślenia. Szklane blanki nie należą do najlżejszych. Ciężko będzie wyeliminować "lecenie wędki na ryjek" zostaje kupienie jakiejś taniej muchówki i przerobienie jej klasycznie na spina ???? może akurat wyjdzie coś fajnego. Dziękuję za info ????

Edytowane przez Michał23

Wasze rady dają dużo do myślenia. Szklane blanki nie należą do najlżejszych. Ciężko będzie wyeliminować "lecenie wędki na ryjek" zostaje kupienie jakiejś taniej muchówki i przerobienie jej klasycznie na spina [emoji846] może akurat wyjdzie coś fajnego. Dziękuję za info [emoji106]

I tu możesz już użyć Delfina..

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Tyle że planuje kupić muchówkę z Juli ( piszą niby że to szkło nie kompozyt ) a zbroić wędkę za 160 zł w delfinie to chyba nie jest za dobry pomysł :D

Kwestia wyobraźni [emoji16]...

• Like 1

Kwestia wyobraźni [emoji16]...

Tyle że planuje kupić muchówkę z Juli ( piszą niby że to szkło nie kompozyt ) a zbroić wędkę za 160 zł w delfinie to chyba nie jest za dobry pomysł :D

A niby dlaczego drogi blank można zbroić w D+D a tani nie? To kwestia tego co chcemy osiągnąć. W pewnych wypadkach D+D jest niezastąpiony.

Chodzi o D+D w szklanych blankach jak to będzie przekładało się na komfort łowienia i pracę wędki

Tak się będzie przekładało jak we wszystkich innych blankach, zalety D+D już zostały zdefiniowane: lekkość konstrukcji, zwiększona czułość, zwiększona "szybkość" w stosunku do klasycznego zbrojenia, wygoda trzymania, ciepły w zimie i co tam jeszcze...no i ładny a ostatnio u "kombajnisty" ;) widziałem w innych kolorach niż czarny grafit.

Wczoraj @michal dopytywał o zbrojenie szklanego blanku w D&D. W domyśle coś całkiem fajnego czyli minimum seeker jakiś choćby z odzysku albo coś w ten deseń. Dzisiaj pomysł popłynął ku wędce od lehendy czyli julki ???? Projekt jak projekt, ale jakoś tak trochę niespójny, chyba nie do końca wiesz czego chcesz ... Ale na pewno wiesz, że każdy eksperyment kosztuje ?

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

Panie Sławku jeśli miało być to D+D na pewno nie byłby to Blank z dolnej półki. Mam seekera SP 652 dlatego mam straszną zajawkę na szkło ???? łowiłem wędką w D+D wygonie się to trzyma i myślałem nad tymi komponentami w szkle. Co do kosztów są mi znane

Edytowane przez Michał23

Tylko teraz jest moda na nowoczesne szkło a większość to kompozyt a szukam czegoś w pełnym ????

A chociaż machałeś tym kompozytem, że tak szukasz szkła w tym też tego od julki ? Bo ja machałem, ze dwa seekery nawet miałem. Ze dwoma innymi machałem. I dlatego twierdzę, że wybór blanku to podstawa.

Natomiast kwestia zbrojenia jest rzecz jasna bardzo istotna co nie znaczy, że nie można uzbroić seekera w delfina i delte. W tym temacie zbrojmistrze doradzą. Ale to dopiero po wyborze blanku.

Ps. Temat zmierza w takim kierunku w jakim zadania pytajesz, a że rozrzut w blankach spory .... ????

A chociaż machałeś tym kompozytem, że tak szukasz szkła w tym też tego od julki ? Bo ja machałem, ze dwa seekery nawet miałem. Ze dwoma innymi machałem. I dlatego twierdzę, że wybór blanku to podstawa.

Natomiast kwestia zbrojenia jest rzecz jasna bardzo istotna co nie znaczy, że nie można uzbroić seekera w delfina i delte. W tym temacie zbrojmistrze doradzą. Ale to dopiero po wyborze blanku.

Ps. Temat zmierza w takim kierunku w jakim zadania pytajesz, a że rozrzut w blankach spory ....

Jak zwykle pomogłeś Sławku :o  :wacko: