Skocz do zawartości

Jezioro Tatarak

scOOtt

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ponton. Pływaliśmy rok na nim. Wracałem do domu umordowany jak koń. Mamy łódkę - wracam do domu wypoczęty.

Gdybym tylko miał gdzie trzymać łódź - za nic w świecie nie trzymałbym w zanadrzu pontonu.

Nawet mimo tych partańskich slipów.

Rowniez zaczynalem od pontonu.Spining nabral dla mnie wtedy zupelnie innego znaczenia.Niestety,tak jak mowisz {slowo pisane } przygotowanie owej jednostki do wyplyniecia bylo meczace,ale jak juz sie wyplynelo to sie plywalo.Osobiscie mieszkam w miescie,z racji czego trzymalem go caly czas w bagazniku auta.Jak wiemy po kazdym splynieciu nalezy ponton oczyscic,osuszyc.Najciekawiej bylo gdy dopadlo mnie oberwanie chmury :lol: jak to wtedy zrobic........Na kolejny sezon kupilem lodz.Z racji ze nie mam gdzie trzymac przyczepy,trzymam owa jednostke plywajaca :D na przystani.....koszt takiego cumowania rocznie to jest 500 zl...Zadne to pieniadze z taka wygode.Czasem tylko trzeba podjechac po pracy wylac z niej wode,oczywiscie po ulewnych deszczach :rolleyes:

• Like 1

To prawda,nawet sie jakis czas temu nad tym zastanawialem.Z drugiej strony,dojazd do wody autem zajmuje mi 15 min.Z racji na charakter pracy [ nienormowane godziny ] czasem brakuje juz dnia na wedkowanie....a tak,w moim odczuciu milo jest wyskoczyc nad wode chocby na pare minut :) Jest jeszcze jeden plus.....slubna jak mnie sie pyta czy ide z nia do sklepu,to odpowiadam; Kochanie nie moge,bo musze jechac wypompowac wode z lodki bo w nocy padalo :rolleyes:

Ten rok na tataraku to jakieś nieporozumienie jeśli chodzi o brania...czesto nawet w,,bankowych" Miejscach bez kontaktu...dobre jezioro dla lubiacych spławik/grunt...oby w kolejnym sezonie coś się ruszyło... Apropo slipu to nie raz, nie dwa orła zaliczyłem :D mogliby coś zrobić z tym !

• 4 tygodnie później...

Pytanie takie, czasami spininguje z brzegu na Tataraku, ale wyniki mam bardzo słabe.

Który brzeg uważacie za najlepszy ? Bo ten od pomostów moim zdaniem bardzo słaby jest, duzo zielska i mało ryby. Co sądzicie o pomyśle No Kill na Tataraku. Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, choć jedno łowisko PZW No Kill powinno być.

Pytanie takie, czasami spininguje z brzegu na Tataraku, ale wyniki mam bardzo słabe.

Który brzeg uważacie za najlepszy ? Bo ten od pomostów moim zdaniem bardzo słaby jest, duzo zielska i mało ryby. Co sądzicie o pomyśle No Kill na Tataraku. Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, choć jedno łowisko PZW No Kill powinno być.

Najlepsze miejsca masz na przeciw pomostów na drugim brzegu. Tam gdzie najczęściej rozkładają się karpiarze. Masz tam blisko brzegu stok, który możesz próbować obławiać.

• 5 miesięcy temu...

Złota łopata za odkop ale odpowiem na pytanie.

Południowy brzeg jest jak najbardziej dostępny - zalecane spodniobuty. Co do obejścia go wokół - nie da się gdyż są prywatne posesje przy brzegu.

Wredna ta woda jest strasznie ale to dobrze - nie ma tam dużo ryby ale są duże i cwane osobniki. 

Jutro kolejny szybki rekonesans z pontonu. 

Edytowane przez scOOtt

• 5 miesięcy temu...

Na tataraku co się wybiorę - te same łódki, a później "Panie 1 biore zgodnie z regulaminem" - co z tego, że codziennie....

Ale fakt jest niepodważalny - pływa się po tej wodzie a w echu jakby tryb demo włączył :)

Macie jakieś rezultaty w tym roku fajniejsze ?