Mielony Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Witam wszystkich chciałbym zakupić multiplikator do jerkowania woblerami tak do ok (80g).Mój budżet to skromne 220zł,nastawiłem się na okume finę cena(190zł) lub shimano corvalus.Bardzo proszę o opinie na temat tego multiplikatora a może polecacie coś innego.Z Góry Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mam Corvalusa 200, zakupiłem specjalnie do cięższych przynęt. Spisuje się świetnie (przy żyłce), przekładnia jest gładka, hamulec silny i precyzyjny. Jestem zadowolony. Jednak wspomnieć trzeba o jego dość dużej masie, b. niewygodnej regulacji hamulca odśrodkowego i kiepskiej pracy z plecionką spowodowaną małą odległością do nieruchomego (przy rzucie) wodzika (w modelu 200). Jednakże niewygodna regulacja hamulca odśrodkowego przy ciężkich wobkach ma małe znaczenie, gdyż w zasadzie nie wymaga zmian w trakcie łowienia. Wystarczy raz ustawić dwa lub trzy bloczki i można łowić. Okumy nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Jestem posiadaczem Finy. Multik dardzo mi sie podoba, zadowolony generalnie jestem. Tylko co wedlug mnie troche kiepsko zrobili, to dostanie sie do hamulca odsrodkowego, wiaze sie to z rozkreceniam polowy masznki, czyli odkrecamy dwie sruby po lewej stronie, zdejmujemy lewy (caly) panel, wyjmujemy szpule i dopiero ustawiamy. Jak ktos zrobi o malo ostrożnie to moze zgubic panel (znam takiego co lowil juz go). Ale ogolnie dobrze rzuca, nawet juz glowka 7g z 3 kopytkiem czy innym zelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Widzę, że regulacja hamulca rzutowego jest taka sama jak w Corvalusie. Maszynki są chyba bardzo podobne. Z tym, że Corvalus w modelu 200 i 300 po wysprzęgleniu szpuli ma także odłączany wodzik, przez co ciszej pracuje, lecz kosztem większego tarcia linki o przelotkę i sam nawój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ale czy w Finie jest tak samo, tego nie wiem. Nie obserwowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Czy wielkość Fina 250LX b edzie dobra i to jest na lewą rękę tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 W sam raz wielkosc. Tak to jest na lewa reke do krecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi