Skocz do zawartości

Jezioro Nowogardzkie.

troutowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znajdą się tutaj przyjaciele, którzy łowili na tym jeziorze?

Jezioro głębokie, obfituje w pięknego okonia i szczupaka. Szczególnie latem na kilku górkach można trafić pięknego okonia, jak i szczupaka. Miłośnicy sumiarstwa również znajdą tutaj swój kawałek wody. Niestety, jedyne co brakuje na tym akwenie to sandacz. PZW Szczecin twierdzi, że sie nie utrzyma a na spisie zarybień nigdy nie widziałem narybku zandera wpuszczonego do tej wody. A warunki są obiecujące, trochę większych dołów, koło areatora 8m twarde dno.

Nasza ekipa Wędkarstwo Nowogard spędza najwięcej czasu nad tą wodą i mamy kilka swoich miejsc na przyzwoitego okonia.

Jakby ktoś był zainteresowany wspólnym wędkowaniem proszę pisać. Jezioro jedno z najrybniejszych w drapieżnika w okolicach Szczecina.

Kilka naszych produkcji z tej wody :

Edytowane przez damianb
  • Like 2

A nie raz było pisanena fejsie przez takich "kormoranow", że plywalem 2 dni i bez ryby. Trzeba poznać specyfikę wody, zachowanie ryb. Nie podaje na tacy współrzędnych miejscówek ( a na tym jeziorze odpowiednie napłyniecie na miejscówkę to 50 procent sukcesu). Ryba jest, a zabieraja ją i miejscowi i przyjezdni. Tylko trzeba najpierw ja złapać a to takie proste już czasami nie jest

Nawet ja mam do Ciebie mniej niż godzinę jazdy, a to dla mnie odległość, którą mogę pokonać mając mniej niż pół dniówki na łowienie.

Dobrze, że łowisk dookoła tyle, że nie wiadomo gdzie pływać ;)

Miejscówki na tacy podałeś, ale na szczęście usunąłeś ;)

Wiesz jeśli ktoś rozważał „a może tam pojadę”, to teraz nie będzie się zastanawiał, zachwycając się opisem i filmikami. Mogłeś napisac to bardziej dyskretnie, wszystko prócz nazwy łowiska, każdy chce się czasem pochwalić ale z reguły nie wychodzi to na dobre. Mogę się mylić, ale wiadomo jak jest.

Panowie, jednego czego sie obawiam to sieciarzy. Akwen nie jest mały, miejscówki letnie, jesienne są całkiem inne. Łowisko do najłatwiejszych nie należy. Ale jak się pozna jego systematykę i uksztalowanie i przed wszystkim kapryśność tych ryb. My nie zawsze tam łowimy jak na filmach, ale jak trafisz na ten dzień i miejsce łowisz. Myślę, że forum jezt etyczne, a sama nazwa jeziora nie skaże ryb na beret. Sumy są bardzo ładne również. Zapraszam, nawet na pokład wezmę. Nie popadajmy w skrajność. Starzy wędkarze nie potrafią tutaj okonia złapać, a co dopiero świeżak, który zwoduje sie chyba z mola bo slipu brak. Poznanie tej wody zajęło nam kilka lat. A i tak efekty są różne.

Edytowane przez damianb

• 2 tygodnie później...

Fakt, jezioro łatwe nie jest. Niekiedy kilka wyjazdów pod rząd, bez brania. Tyczy się to przede wszystkim szczupaków. Chyba w następnym sezonie trzeba się" przebranżowić" i z kwokiem zacząć pływać :D  :D  :D

Filmiki :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :good:

Edytowane przez Marecki1983