Kraken Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Cześć,W tym sezonie zacząłem łowić na łowisku specjalnym pod opieką koła PZW. Ta woda nie jest uwzględniona w wykazie wód PZW, w kole trzeba kupić dodatkowe zezwolenie. W regulaminie łowiska znalazłem tylko taki wpis odnośnie do kontroli:Zezwolenie wraz kartą wędkarską należy okazywać do kontroli członkom Zarządu Koła, PSR, SSR ORAZ INNYM ORGANOM UPRAW. DO KONTROLJak wygląda sytuacja w przypadku kontroli przez jedną osobę, np. w przypadku kontroli gospodarza łowiska, czy ma on obowiązek dokonywać kontroli w obecności drugiej osoby czy może zrobić to sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Wszystko zależy od regulaminu danej służby. W moim powiecie strażnik SSR może kontrolować w pojedynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Kontrolować można w dowolnym składzie, nie ma żadnych regulacji ogólnych w tym temacie. Jednak dobrą praktyką wszystkich służb jest kontrola dwuosobowa. Powodem jest ewentualny spór pomiędzy kontrolowanym i kontrolującym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Dodatkowo do tego co pisał Bartek dochodzi kwestia bezpieczeństwa, podczas kontroli 2 strażnik zabezpiecza 1.U mnie w kole mamy dopuszczone kontrole jednoosobowe o ile kontrolujący czuje się bezpiecznie, sam zrobiłem takbw tym roku trochę patroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Widziałem kiedyś nad wodą nadgorliwego idiotę który w pojedynkę chciał przeprowadzać kontrolę, była to wczesna wiosna, rzeka Ina, płoć szła na tarło, ludzi mnóstwo, podniósł się ów strażnik z szeregu łowiących i zakomunikował, przygotować karty wędkarskie do kontroli. Z dużej grupy łowiąc poszła riposta, a pływać umiesz? kontrola się nie rozpoczęła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi