Squidward Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Cześć, zaczepił mnie dzisiaj znajomy, żebym poszedł z nim na spinning za szczupakiem w tygodniu na Wisłe. Jedyny spinning jaki mam na szczupaka jest do 30g.Jakie przynęty możecie polecić aby były możliwie jak największe i przy tym jak najlżejsze. Chodzi mi głównie o gumy, woblery. Takie bardziej sprawdzone modele :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Miałem podobny problem parę tygodni temu. Łowiłem między innymi na lekko uzdrojone Savage Gear Eel 20 cm i Easy shinery 16.5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Jakby co, obrotówka moźe pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Widziałem tez fajne wahadłówki aluminiowe tak około 20 na 12 cm . Myśle że nie ważyła więcej niż 20g tylko nie wiem czy są dostępne w Polsce bo tamte były przywiezione ze Szwecji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Tak, z blachami nie będzie takiego problemu, ale chciałem poszerzyć swój arsenał o gumy i jakiegoś wobka na szczupłego. Dlatego takie pytanko :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Z woblerów większego kalibru i dosyć lekkich to Flat Rap 16cm Waga 29g i Original Floating 18cm waga 21g. Pod szczupaka jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 muchy szczupakowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Tylko trzeba pamiętać że to że na kiju jest opisane 30 gram nie znaczy że można łowić przynętami o takiej gramaturze... Obrotówka rozmiar 5 np może złożyć taka wędkę po rękojeść w nurcie. Podobnie wobler stawiający większy opór w wodzie... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Dragon Reno Killer 12,5 cm - 19 gRelax King Shad 12,5 cm - 12 gRelax Diamond Shad 12,5 cm - 18 gKonger Big Tail Twist 14 cm - ok 10 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Nie będę szukał szczupaka w nurcie z drugiej strony ;-)Dzięki za propozycje. Ten konger z ogonkiem wygląda fajnie, ciekawe jak pracuje w wodzie. Obrotówka 4 myślę, że będzie optymalna.Relaxy, dragony wyglądają też spoko, myślę że trochę tego nakupuje w różnych kolorach. Z 4 woblerki jakieś lżejsze i pod koniec tygodnia nad Wisłe.Wahadłą i obrotówki z polsping. Na pewnom Alga i Gnom, z tego co wiem, to sprawdzone od lat blachy, muszę tylko rozmiary dobrać.Alga 2 i Gnom 2 będą dobrymi rozmiarami? Czy lepiej kupić większe, ale te lżejsze wersje? Chyba, że one wtedy gorzej pracują bo zapewne z cieńszej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Ja bym spróbował herringa 16 machnąć, tylko zależy iloma gramami chcesz go dociążyć. A pomimo tych 16cm nawet i króciaki w nie walą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Pytanie czy wedka do 30g da sie rybe ZACIAC na duza przynete... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Taki herring 16 to chyba nie musi być mocno dociążany bo sam sporo waży, a Wisła/ zatoczki na rzece to nie jeziora po 20-30metrów :-) A gdyby z takimi ciężkimi gumami spróbować bez główek jigowych, tylko sama wkrętka i dozbrojka na grzbiecie przynęty? Mogłoby to zdać egzamin?Sorry jeżeli to głupi pomysł, ale ja amator więc bez śmiechu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 ja na plytkie wody zbroiłem w 2 nie za duze kotwice od spodu, tylko miedzy kotwice dawałem troszkę taśmy ołowianej bo bez tego lubił płynąć lekko przechylony. A jak potrzeba głębiej to zawsze można dać czeburaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Z wahadłówek to koniecznie Mors 2 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Z wahadłówek to koniecznie Mors 2 i 3.Tyle że Mors 2 i 3 ni cholery nie podpadaja pod duże przynety szczupakowe.W kategorii szczupak są to przynety raczej z samego dołu skali .Może warto byłoby pomysleć o:http://jerkbait.pl/topic/89775-zayebarki/?hl=zayebarki Edytowane 10 Listopada 2020 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Chciałbym zapytać o Wasze opinie na temat flyjerków. Moje doświadczenie w tym zakresie jest zadne, jednie co to oberwujw Jacka i kego wytwory. Od dluzszego czasu noszę się z zamiarem, aby nabyc parę sztuk flyjerków na testy. Czy ma wiedzę, jak wyglada trwalaość tych przynęt??? Bo to, że są ładne i łowią wędkarzy to widzę po sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Używam jerkfly Marka Imierskiego, bardzo łowne przynęty, dały mi dużo fajnych ryb. Co do trwałości to zdarza się, że szczupak odgryzie gumowy ogon, zakładam następny i po kłopocie. Edytowane 29 Stycznia przez Arek99 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia A jak wygląda sytuacja z włosiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Ok, po 2 sezonach nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Jakim kijem podajesz te przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia WESTIN W4 Powerlure 240cm 20-60g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Ale chyba do tych mniejszych 25 i 20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi