jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Może ktoś coś rozpozna z tych zdjęć, znalazłem to nad rzeką jest to kawałek skóry około 50cm długości i średnicy około fi 10cm.Wygląda jak kawałek skóry jakiegoś węża. Nie jest to tak zwana wylinka tylko całą skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Raczej jaszczur.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Skóra z tuszy ryby wraz z łuską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Jacku nie jedz tego! ;) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Skóra z tuszy ryby wraz z łuską.Nie wiem, nie znam się na łuskach ale te są jakieś dziwne kojarzą mi się z łuską węża. Jacku nie jedz tego! ;) Marcin to coś ☺️ to już coś dawno zeżarło, po kimś jadł nie będe ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Jacek, węże nie mają łuski tylko jej rysunek na skórze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Jacek, węże nie mają łuski tylko jej rysunek na skórzeBartek, "niestety" Jesteś w błędzie. Węże mają łuski. Edytowane 9 Listopada 2020 przez SID 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Miałem okazję mieć w dłoniach duże dusiciele i uwierz, skórę miały jak aksamit, żadnych łusek. Tylko na brzuchu miały coś a'la łuski, choć nazwałbym to "wypustkami skórnymi", które rozchylają się dość szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Bartek, ja również miałem wątpliwą przyjemność dotykać te gadziny (nie cierpię tego wybryku natury), ale nauka mówi wyraźnie jak zbudowana jest skóra węża.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 https://pl.wikipedia.org/wiki/W%C4%99%C5%BCe mają łuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Chłopaki nie opowiadajcie o swoich wężach, tylko pomóżcie Jackowi rozwikłać zagadkę :D Edytowane 9 Listopada 2020 przez cyprys19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Michał, wybacz, ale wikipedia to nie jest źródło wiedzy. Roger, nigdy nie sprawdzałem inaczej niż organoleptycznie Na fotce wyraźnie te łuski odstają, sam jestem ciekaw, co to był za zwior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Wystarczy wysłać kilka łusek do jakiegoś ZOO,forum miłośników gadów...Jaberwocky połykał ,a po strawieniu zawartości wymiotował pozostałość.Omijałbym te miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Wystarczy wysłać kilka łusek do jakiegoś ZOO,forum miłośników gadów...Jaberwocky połykał ,a po strawieniu zawartości wymiotował pozostałość.Omijałbym te miejsca.Tak jak nasze skrzydlate królowe nocy, czyli sowy i ich wypluwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi