dardzin Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witam,czy jest ktoś z Warszawy lub okolic w posiadaniu uchwytu Restaffine ? Jeżeli tak bardzo proszę o kontakt. Ewentualnie proszę o informację czy uchwyt ten dobrze trzyma kołowrotek typu Stella 4000FE.dziękuję i pozdrawiam.dardzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Na temat uchwytu możesz zaczerpnąć informacji w Fishing-Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Wiem wiem właśnie po konsultacjach z Krzysztofem Zielińskim potrzebuję sprawdzić jak będzie trzymał najnowszą Stelkę. Ze zwykłym uchwytem FUJI i insertem z drewna jest problem z wyżej wymienionym kołowrotkiem. Czyżby w nowszych stelkach inaczej była profilowana stopka kołowrotka ? Długość jest standardowa, może grubość i zbieżność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Mam uchwyt restaffine i stelkę 4000 FE, ale jeszcze ich nie pairowałem - sam jestem ciekawy, sprawdze wieczorem, zrobię zdjęcia i wstawię. Z existem 3012 restaffine pasuje super.Jakby coś to możemy się spotkać jutro w trakcie dnia w Wa-wie, wezmę sprzęt ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dzięki Marcin za pomoc. Zgadamy się na priv co do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Jakoś te uchwyty resstafina mnie nie przekonały, wolałem fuji sout touch .Pałowate toto jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Wklejam zdjęcia bo obiecałem, ale one nic nie dają raczej.Stelka trzyma się okay, ale jest to dosłownie na styk. Jakby uchwyt był szerszy o 1-2 milimetry byłby raczej już luz.Daiwa trzyma się pewniej.Jutro sprawdzisz. Do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 i daiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Z czystej ciekawosci...co to jest to biale na rekojesci widoczne na prawym zdjeciu ze Stella ? ten element ponizej uchwytu kolowrotka... dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Drewno W całości to tak wyglada. Taki mój wymysł estetyczny. Żeby nie było wątpliwości, wędka jest perfekcyjnie wyważona.Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dzieki za odpowiedz i fotke calego gripu. pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @Jozi - jeżeli chodzi o soft toucha fuji to tez mam ogromna słabość do tych uchwytów, szczególnie w chłodne dni - trzyma się super. Jedyna wada to jest to, że łatwo zarysowac jest taki uchwyt, że względu na materiał. Ja akurat mam jednego z MHXow sandaczowych z softem i jest super. Natomiast, moim zdaniem, kombinacja uchwytu restaffine z blankiem np. Monster boron jest mimo wszystko bardziej optymalna ze względu na czucie przynety, bran itp.Z drugiej strony stelke lepiej bedzie trzymał fuji raczej.....Pozdrawiam,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 @Jozi - jeżeli chodzi o soft toucha fuji to tez mam ogromna słabość do tych uchwytów, szczególnie w chłodne dni - trzyma się super. Jedyna wada to jest to, że łatwo zarysowac jest taki uchwyt, że względu na materiał. Ja akurat mam jednego z MHXow sandaczowych z softem i jest super. Natomiast, moim zdaniem, kombinacja uchwytu restaffine z blankiem np. Monster boron jest mimo wszystko bardziej optymalna ze względu na czucie przynety, bran itp.Z drugiej strony stelke lepiej bedzie trzymał fuji raczej.....Pozdrawiam,MPowiem Ci że nawet na zwykłym uchwycie czucie jest idealne.Jak wziąłem w pracowni u Krzyśka ten oryginał do ręki to od razu wiedziałem, że w to nie uzbroję .Proste i logiczne, jak masz dobre czucie na słabszych blankach to dlaczego na lepszym ma być gorsze .Spokojnie wystarcza fuji, oczywiście to kwestia gustu.Nie wierzę aż w taką różnicę aby trzymać tą pałę w garści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dzięki uprzejmości kolegi Marcys1973 sprawdziłem uchwyt restaffina na dwóch modelach kołowrotków: Stelli 4000FE i Exista pokazanego na powyższych zdjęciach. Exist trzyma się w uchwycie pewnie, wszystko jest ok. Stella 4000FE po maksymalnym dokręceniu lata na boki co potwierdza, że ten uchwyt nie jest stworzony pod ten model kołowrotków shimano. Zapewne jest to związane z innym profilem stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 No to bańka - zostaje tylko daiwa .To całe szczęście, że nie wziąłem z oryginalnym uchwytem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 No chyba że wcześniejsze modele stelli mają inaczej wyprofilowane te uchwyty Fakt faktem dobrze że to sprawdziłem bo bym był A tak swoją drogą to Stelki FE i SFE mają inne knoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Może starsze modele ale FD pewnie od FE się nie różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 U kolegi blackabyss w sprzedawanym restaffinie widziałem, że miał podpiętą Stelkę 4000FA. Skoro tak to chyba ten model pewnie się trzymał w uchwycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Uchwyt trzyma znakomicie, pod warunkiem ze jest dobrze dociety, nie wiem skad pomysl, ze moze cos latac.. ? Problem z tym uchwytem moze byc wlasnie taki, ze mozna zle go dociac do stopki kolowrotka. Ja podalem ze stopka bedzie miala 61-62mm i jest dociety rewelacyjnie. Po dokreceniu zostaje minimalna szparka taka okolo 1 milimetra, gdy dokrece na sile, szparki nawet nie ma. Ale akurat w moim przypadku nie ma takiej potrzeby by dokrecac na maska. Problem jest ze stopakami stellek, praktycznie np: model 00 ma inny profil od 01-04, 07-10. generalnie przy montazu nalezy wziasc pod uwaga jaka bedzie stopka ( ja dodalem jeszze 1mm tak aby w przyszlosci nie miec wlasnie problemow, lepszy 1 mm luzu jak slabsze dokrecenie)Ogolnie fajny uchwyt, tylko mam wrazenie, ze z kompletem tuleji jest sporo ciezszy od zwyklego dps-a fuji, lub moich ulubonych uchwytow alpsa ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witaj blackabyss,nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy. U kolegi Marcys1973 uchwyt był dobrze docięty. Po dokręceniu kołowrotka zostawała również szparka ok 1mm i tylko po dokręceniu na siłę znikała. Stelka wzdłuż uchwytu nie miała luzów, była dobrze dokręcona, natomiast kołysała się na boki, tak jakby jej stopka była zbyt płaska.Blackabyss a czy w poprzednich modelach Stelli poza zmienionym profilem stopek również były różnice w ich długości ? Daiwa chyba tak nie eksperymentuje z tym elementem kołowrotka, i chwała jej za to pozdrawiam, dardzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 ..Blackabyss a czy w poprzednich modelach Stelli poza zmienionym profilem stopek również były różnice w ich długości ? Daiwa chyba tak nie eksperymentuje z tym elementem kołowrotka, i chwała jej za to Daiwa nie eksperymentuje ?? hehe to sie zdziwisz teraz bo starsze daiwy jak emblem, turnament maja stopke w dlugosci z tego co pamietam 68 mm a nowsze wersje okolo 61 jak certate czy morethan. Oczywiscie pisze o modelach jakie mialem w lapkach.Stellki dlugosc maja taka sama czyli taki standard 61 mm... ale niektore generacja maja wlasnie nieco inny profil, to sa czesto bardzo niewielkie roznice, ale jednak sa. Dla przykladu millena 00 ma chyba najgrubsza stopke - z tego co pamietam przy dokrecaniu do uchwytu restaffine, byla najwieksza szparka okolo 2-3 mm. Mam wrazenie, ze od modelu 01 starano to sie juz ujednolicic na przyszlosc i tak FA, swHG 01 ma napewno taki sam ksztalt jak pozniejsza 04. Gwiazdki 07 i 10 raczej tez maja taka sama jak poprzedniczki, ale dzis nie mam jak to sprawdzic;/Pisze oczywiscie o modelach 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi