BOB1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Chyba trochę boimy się wspomnieć ten wyjątkowy dzień?Wrzućmy tutaj swoje pozytywne emocje i relacje, zgodne z naszymi poglądami, ale dalekie od waśni, prowokacji i wskazywania "ponadważności'. Może uda się tak po prostu "biało-czerwono"?Ja uczciłem tak: nad wodą z jedynie słusznymi dzisiaj przynętami, a o 12tej sam ze sobą "odśpiewałem" hymn ... i się wzruszyłem 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Robercie, odnoszę wrażenie, że również ten wyjątkowy dzień odchodzi w niepamięć.Dzisiaj wyszedłem na balkon i jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem w bloku naprzeciwko mnie wywieszoną biało-czerwoną flagę w ilości jednej sztuki, a w moim trzy.Upadek moralności i brak poszanowania dla naszej Ojczyzny i ludzi, którzy jej bronili.Nie napisałem tego w celu wzbudzania niezdrowych emocji, lecz jest to smutne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 102 lata! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Wiecej lobby LGBT i nowoczesnej Europy a za 5 lat zadnej flagi nie bedzie prócz Twojej. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 O może i bardziej do tego tematu pasuje Piękne, pozytywne emocje: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Roger, bo może to Święto jest w każdym z nas inaczej? A może w tej chwili kłębi się wokół nas masa innych problemów z jednym wiodącym, że nic innego się nie liczy? Fakt, że zauważyłeś brak lasu flag jest Twoją reakcją na ten Dzień... ważne, że jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ja dziś zapytałem 8-letniej córki czy wie jakie dziś święto?"Dzień Niepodległości"! Ale wczoraj wieczorem widziała jak szedłem z flagą na balkon, więc miała łatwiej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Zaczynamy od Święta Niepodległości, a skończymy na zamkniętym wątku, z przystankami na LGBT, strajku kobiet, zadymach pseudokibiców, lewakach, masonach i cyklistach. Jak zawsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 A może uda nam się zrobić sobie psikusa i nie doprowadzić do kłódeczki? To by było prawdziwe Święto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Roger, bo może to Święto jest w każdym z nas inaczej? A może w tej chwili kłębi się wokół nas masa innych problemów z jednym wiodącym, że nic innego się nie liczy? Fakt, że zauważyłeś brak lasu flag jest Twoją reakcją na ten Dzień... ważne, że jest Sam Wiesz,że w czasie I i II wojny światowej w Boże Narodzenie na niektórych frontach zawieszano działania wojenne, by uczcić ten jedyny dzień w roku, więc można odejść od szarości dnia powszedniego.Zresztą Ty mogłeś, skoro założyłeś ten temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Robercie, zapytam z czystej ciekawości, czy nie miałeś ochoty dać se w pysk żeby było jak w tv.pozdrawiam serdecznie i patriotycznieByniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Yyyyyy... nie do końca zrozumiałem co masz na myśli, ale generalnie nie myślałem o dawaniu komukolwiek w pysk Więc chyba zaspokoiłem Twoją ciekawość.Natomiast, jak niektórzy się domyślają, moje świętowanie odbyło się na j Czerniakowskim (to dobre miejsce, bo w testowaniu sprzętu jak i świętowaniu nie przeszkadzają ryby, które nie biorą bo mnie szanują lub po prostu ich tam nie ma). Jednak byłem mocno zawiedziony, że liczna grupa morsów i morświnek, która tradycyjnie zainicjowała moczenie kuprów w zimnej wodzie, o godz. 12tej nie odśpiewała naszego hymnu .Miałem w planie dołączyć się do nich (w tym śpiewaniu a nie moczeniu) a przyszło mi wyartykułować solo ... dobrze, że nie przyszło mi do głowy nagrywać a potem zamieszczać Wspomniałem w głowie zeszłoroczne Święto Niepodległości na Rugii, gdy w czterech na łodzi, na środku Wielkiej Kubicy "wyśpiewaliśmy" nasz hymn. Po wodzie niesie i więc załogi kilku niemieckich łódek chyba ze zdziwieniem patrzyły w naszą stronę Edytowane 11 Listopada 2020 przez BOB 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ja byłem z rodziną zapalić znicz pod pod Pomnikiem Niepodległości w moim mieście. Pamiętajmy o naszych bohaterach i o tym, że niepodległość nie została nam dana raz i na zawsze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) To jeszcze kilka fotek Edytowane 11 Listopada 2020 przez vako 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Yyyyyy... nie do końca zrozumiałem co masz na myśli, ale generalnie nie myślałem o dawaniu komukolwiek w pysk Więc chyba zaspokoiłem Twoją ciekawość.Natomiast, jak niektórzy się domyślają, moje świętowanie odbyło się na j Czerniakowskim (to dobre miejsce, bo w testowaniu sprzętu jak i świętowaniu nie przeszkadzają ryby, które nie biorą bo mnie szanują lub po prostu ich tam nie ma). Jednak byłem mocno zawiedziony, że liczna grupa morsów i morświnek, która tradycyjnie zainicjowała moczenie kuprów w zimnej wodzie, o godz. 12tej nie odśpiewała naszego hymnu .Miałem w planie dołączyć się do nich (w tym śpiewaniu a nie moczeniu) a przyszło mi wyartykułować solo ... dobrze, że nie przyszło mi do głowy nagrywać a potem zamieszczać Wspomniałem w głowie zeszłoroczne Święto Niepodległości na Rugii, gdy w czterech na łodzi, na środku Wielkiej Kubicy "wyśpiewaliśmy" nasz hymn. Po wodzie niesie i więc załogi kilku niemieckich łódek chyba ze zdziwieniem patrzyły w naszą stronę Też wspomniałem, że to słyszałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Yyyyyy... nie do końca zrozumiałem co masz na myśli, ale generalnie nie myślałem o dawaniu komukolwiek w pysk Więc chyba zaspokoiłem Twoją ciekawość.Natomiast, jak niektórzy się domyślają, moje świętowanie odbyło się na j Czerniakowskim (to dobre miejsce, bo w testowaniu sprzętu jak i świętowaniu nie przeszkadzają ryby, które nie biorą bo mnie szanują lub po prostu ich tam nie ma). Jednak byłem mocno zawiedziony, że liczna grupa morsów i morświnek, która tradycyjnie zainicjowała moczenie kuprów w zimnej wodzie, o godz. 12tej nie odśpiewała naszego hymnu .Miałem w planie dołączyć się do nich (w tym śpiewaniu a nie moczeniu) a przyszło mi wyartykułować solo ... dobrze, że nie przyszło mi do głowy nagrywać a potem zamieszczać Wspomniałem w głowie zeszłoroczne Święto Niepodległości na Rugii, gdy w czterech na łodzi, na środku Wielkiej Kubicy "wyśpiewaliśmy" nasz hymn. Po wodzie niesie i więc załogi kilku niemieckich łódek chyba ze zdziwieniem patrzyły w naszą stronę To pewnie zimno było i przed śpiewem dobrze się rozgrzaliście stosownymi do okoliczności toastami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 http://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/213033/60/11_listopada_swieto_niepodleglosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 U mnie w rodzinie ten dzień jest od zawsze szczególny, mój dziadek walczył o tą Niepodległą, we Lwowie w listopadzie 1918 r.,mając 16 lat, a potem bronił jej w 1920 r., co przypłacił kalectwem. Umarł na zawal po wyborach w 1989 r.... Nigdy o nim nie zapomnę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi