fish28 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Panowie właśnie kupiłem tego uszkodzonego TP.Więcej w tym linku.Nie wiecie gdzie mógłbym załatwić wodzik posówu szpuli i ile to ustrojstwo może mnie kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 No kolego nie będzie to łatwe zadanie .Albo czekaj na oferty, pukaj do Mefisto, może da się to specjalnym klejem na zimno skleić albo zostanie Ci maszynka na części . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Jozi jestem dobrej myśli na pewno ktoś pomoże Puki co dziękuje kolegom na pv za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 ...normark...ale należy na dłuuugie miesiące uzbroić się w cierpliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Wrzuć zdjęcie tego złomka i numerek części ze schematu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 To mój były twinek.Ułamana jest część wodzika z przykręconą blaszką.Zdjęć nie zrobię bo w pracy jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Wrzucam zdjęcie złomka, niestety schematu nie mam ale może Guzu ma @patu dlatego raczej nie będe tam zamawiał części no chyba że w ostateczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Wrzucam zdjęcie złomka, niestety schematu nie mam ale może Guzu ma @patu dlatego raczej nie będe tam zamawiał części no chyba że w ostateczności Ło raju... Chodziło o zdjęcie połamanej cząstki... Parę kołowrotków w całości, to już widzieliśmy, nawet twinków.. Schematów jest milion w pościku na samej górze wątku majsterkowego, trza znaleźć swoją maszynę, spisać numerek, a potem po kolei zbliżone konstrukcyjnie i rocznikowo maszyny otwierać i szukać wodziczka (tak nieśmiało podejrzewam, że parę różnych maszyn może mieć taki sam.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Kurde nie mam innego zdjęcia Kołowrotka jeszcze nie mam i nie moge nic więcej powiedzieć na jego temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Podejrzewam, że chodzi o część z tego wątku... http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=30755&am p;am p;start=0& ale to tylko domysły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Arku dobrze się domyślasz to jest ta część, słaby element kołowrotka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 W Twinkach nie jestem taki obeznany, co to za model Józiu...???Bo stronka ze schematami jest, ale modela nie znam http://www.pergetes.hu/szemezgeto/shimano_orsok.html Ta część padła mi w moim Super Aero 4000 GT, ale z pomocą uprzejmego @Marcela ( za co mu raz jeszcze w tym miejscu dziękuje), młynek chodzi fest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/sustain_2000fa.pdfCzęść 4679-to ta!!!Co prawda to hamerykańska wersja ale to o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 A ja myślałem że wodzik posówu to jest ten półksiężyc nr.4678 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 A jeżeli już chcemy być bardziej dokładni, to z tego rocznika identyczny w budowie/z częściami jest np. Sustain 2500FD( jedynie szybsza przekładnia i oczywiście malowanie..) część 7857 o ile się nie mylę http://fish.shimano.com/media/fishing/SAC/techdocs/en/Spinni ng/03SA_2500FD_v1_m56577569830570377.pdf edit: po wstawionej fotce widać że na pewno RD7816 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 To pewnie nasz @haja1978 Zapyta czy ma takie coś ,oczywiście jak to o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 daj maila, to ci podeślę schemat japoński. Cena samego wałka posuwu szpuli 50 zł. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 To jest ta u łamana część.Sorry za jakość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Acha... Czyli elemencik RD7816 i pasuje nawet od stradika FH... Można podejrzewać, że i do europejskich modeli też to samo było wkładane i powinno się znaleźć bez jakich strasznych ceregieli i pół roku szukania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ufff,cieszę się ,że kolega który ode mnie go kupił nie będzie miał dużych problemów ze znalezieniem części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 orygianlny pierdolnik bez śrubek, jezyczka i blaszki, podkładki kosztuje dużo 70 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dziękuje panowie za pomoc.Czyli nie jest tak źle.Panie Tomaszu podejmie się pan naprawy twinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Darek widze, ze zasmakowales w TP jdm ;p Jak kupisz juz ten wodzik to jestem pewny, ze sam to wymienisz, bez zawracania dupy innym satysfakcja gwaratowana ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 W sumie masz racje nie będe zawracał dupy takimi pierdołami.Twinka moge już z zamkniętymi oczami rozkręcać a ten model praktycznie w budowie jest identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Najgorszy jest pierwszy raz, przełamać się w otworzeniu młynka. Później jest tak jak mówisz, rozebranie maszynki trwa 2-3 minuty, a jaka satysfakcja, że samemu się cosik zrobiło, no i spokojna głowa nad wodą bo się wie co jest w środku i na czym jedzie młynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi