Artiu Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 WitajciePytanie odnośnie tego blanku American Tackle AT842-3. Mam zamiar zrobić casta na tym blanku i tu pojawia się pytanie patrząc jak jest opisany, jakie górne CW osiąga ?dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Mam AT842-3 zrobiony w cascie, blank jakies 5-6 lat temu nabyty, swego czasu przerobiłem wszystkie modele z tej serii. Spostrzeżenie było takie ze blanki były mało powtarzalne. Czyli dwa AT842-3 mogły się znacząco różnić... ALe może teraz to się poprawiło. te modele które miałem mowa o 14lb określiłbym w cw 15-45g, w tabelce szczyt 5.0 czyli 2mm mój ma 2,2 mm. Slider 10 F i S to jego szczyt możliwości, raczej nie fast tylko moderate, głęboki w ugięciu, lekki. W pionie na ostatnim wyjeździe podawałem nim jaskółki 20cm na główkach 35g. Czuły, dobrze trzyma rybe radzi sobie z metrówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artiu Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Wielkie dzięki Yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 (edytowane) Ja nim rzucam przynetami do 50g (Salmo Sweeper 14) Zakladajac cos wiekszego trzeba juz troche uwazac. A od dolu Mepps Aglia Long 3 choc to pewnie juz dolna granica. IMHO bardzo fajny i uniwersalny kij szczupakowy choc chyba bardziej pod twarde przynety. Edytowane 19 Listopada 2020 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi