burzum666 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Poszukuję danych o wysokości w milimetrach przelotek Fuji na ramkach Y , V i L alconite i hardloy. Nigdzie nie mogę tego znaleźć, wszędzie tylko same rozmiary pierścienia, a wysokości od stopki do końca ramki nie ma...może ktoś z was ma jakiś dostęp do takich wiadomości... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Molbym Cie skierowac w miejsce gdzie to znajdziesz, ale moze prosciej bedzie jak podasz typy i nr przelotek o ktore Ci chodzi a ja Ci podam wysokosci? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum666 Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Cze Friko Wiesz bo ja nadal myślę nad tym swoim st. croixem 7,6 co pytałem na forum o przezbrojenie.. Zainteresowałeś mnie tymi alconitami od 25 Y, tak by mi chyba odpowiadało....i prosiłbym Cię o sugestię i wysokości alconitów Y 25...dalej nie wiem..14? 12?...chciałbym 3 lub cztery na Y ..jakbym znał wysokości to bym sobie przymierzył w miejscach gdzie sa obecne ( ale te chce wywalić, jednakże nowe chce w tych samych miejscach ( w sumie 8 sztuk wraz ze szczytową )po przykręceniu kołowrotka i puścił plecionkę, aby na 3-4 zgasić kąt, a dalej pojechał z 7 i 6 na ramkach L, chyba...doradź coś... nie mam w domu ani dostepu do luźnych przelotek więc nie mogę poprzymierzać. Mam talona i loomisa zbrojne w Y i L ale od 30 tki , a przy 25 alconicie Y będą inne średnice kolejne...poza oczywiście L kami po zgaszeniu stożka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawal Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Wtrącę się i wyręczę @friko, chyba się nie obrazi Y25 - 51 mmY16 - 34Y10 - 21,7Y8L - 14L7 - 9L6 - 8,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Ależ skąd, nawet bardzo mi miło i zestaw też ciekawy zaproponowałeś. Ciekawy myslę młógłby byc również: Y25 - 51,0mmY16 - 34,2mmY12 - 27,6mmY8 - 17,6mmL8 - 12,0mmL7 - 9,0mmL6 - 8,5mmz tym że to byłby długi stożek, na pięciu. Jak kij ma sztywny dolnik i plytko (wysoko) chodzi przy rzucie to wg moich skromnych doswiadczen taki dluzszy stozek sie sprawdza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawal Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Z pewnością tak. Wziąłem pod uwagę, że ma być 7+1 przelotek, więc stożek musi być krótki, aby wyszedł NC. A poza tym im mniej Y-ów tym lżej dla blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum666 Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 A Y8L czym różni się od Y8, to jakiś niższy low? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum666 Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Właśnie przymierzam i kombinuje ze stozkiem aby był zamkniety na 3 pierwszych, wedle waszych danych wysokości...i pasuje mi jeszcze inny układ:Y25 - 51 mmY16 - 34Y8L - 14L7 - 9L6 - 8,5 L6 - 8,5L6 - 8,5 + szczytowaCo powiecie na taki? Mógłby być? Chciaż nie wiem czy ta 8l nie za mała bedzie w stosunku do 10...hmm....ale bardziej bym się przychylał bo koncepcji sawala, żeby stożek był krótszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Z pewnością tak. Wziąłem pod uwagę, że ma być 7+1 przelotek, więc stożek musi być krótki, aby wyszedł NC. A poza tym im mniej Y-ów tym lżej dla blanku Słusznie. Jak tak bardziej pro memoriam niz do tego konkretnego przypadku. Coś trzeba pisac Y8 i Y8L różnią się wysokoscią - jak podano w powyższych postach. Y8L wyglada jak LV8 jak dla mnie. Pierscien teoretycznie chyba tylko inny troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Właśnie przymierzam i kombinuje ze stozkiem aby był zamkniety na 3 pierwszych, wedle waszych danych wysokości...i pasuje mi jeszcze inny układ:Y25 - 51 mmY16 - 34Y8L - 14L7 - 9L6 - 8,5 L6 - 8,5 + szczytowaCo powiecie na taki? Mógłby być? jak masz przeloty, to wez na tasme oba uklady i porzucaj. Zobaczysz z czewgo dalej lata, przy ktorym ukladzie trzeba wlozyc mniej wysilku w rzut - najlepsza metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi