Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Z echosondami jest jak z telefonami. Za raz co 2-3 lata będzie wychodzić nowa wersja super reklamowana.Mi osobiście brakuje już teraz za te pieniądze wyższej rozdzielczości ekranu i panelu dotykowego multitouch.Za powyższe jak mam dopłacać teraz różnicę na poziomie minimum 2 tyś - dziękuję.Zostaje ze swoją Elite Ti2 Edytowane 13 Listopada 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Z echosondami jest jak z telefonami. Za raz co 2-3 lata będzie wychodzić nowa wersja super reklamowana.Mi osobiście brakuje już teraz za te pieniądze wyższej rozdzielczości ekranu i panelu dotykowego multitouch.Za powyższe jak mam dopłacać teraz różnicę na poziomie minimum 2 tyś - dziękuję.Zostaje ze swoją Elite Ti2Tutaj przynętą jest system live kompatybilny z FS, reszta- zapewne kosmetyka, choć jak pisałem- nie mam informacji o rozdzielczości. Cena- wiadomo, rzecz problematyczna, ale patrząc na wyprzedażowe okazje z Eu nie czepiałbym się relacji cena/jakość Ti2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Tutaj przynętą jest system live kompatybilny z FS, reszta- zapewne kosmetyka, choć jak pisałem- nie mam informacji o rozdzielczości. Cena- wiadomo, rzecz problematyczna, ale patrząc na wyprzedażowe okazje z Eu nie czepiałbym się relacji cena/jakość Ti2Cena jakość Ti2 jest ok teraz ale nowa Elite FS pewnie będzie kosztować tyle co Ti2 na początku. Wymiana urządzenia w takim przypadku jest mało opłacalna. Edytowane 13 Listopada 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Cena jakość Ti2 jest ok teraz ale nowa Elite FS pewnie będzie kosztować tyle co Ti2 na początku. Wymiana urządzenia w takim przypadku jest mało opłacalna.To zależy co pokaże ten nowy system live. Jeśli będzie zbliżony do Livescope jakością obrazu- wtedy można pogdybać nad EFS, jeżeli nie- nie ma o czym gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 To zależy co pokaże ten nowy system live. Jeśli będzie zbliżony do Livescope jakością obrazu- wtedy można pogdybać nad EFS, jeżeli nie- nie ma o czym gadać. Pełna zgoda. Mam nadzieję Maćku, że będziesz miał okazje się przekonać jak to będzie wyglądało i napiszesz parę słów od siebie. Bo w zasadzie to będzie determinowało moją decyzję o zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Powiem tak, jeżeli ten nowy Live od Lowrance będzie dostępny dla mojego simrada Evo3 i będzie wyglądał przyzwoicie pod kątem zasięgu i detekcji przynęty, to niewykluczone. Natomiast pionierem całego zestawu nie będę na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Haha... Ten multitouch dla elite przepowiedziałem w poście o elite.. Jasnowidz ze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Haha... Ten multitouch dla elite przepowiedziałem w poście o elite.. Jasnowidz ze mnieRozdzielczość to jest pytanie, jeżeli będzie wyższa niż w Ti2, może to oznaczać kanibalizację HDS gen3 czy simrada Evo2 Edytowane 13 Listopada 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) Maciek ja wole zostać przy evo 2 i nawet wyższa rozdzielczość mnie nie skusi. Widziałem co dzieje się z Elitkami Ti2 na wodzie jednemu się zawiesi sonar w czasie trolowania i musi restartować do ust.fabrycznych innemu wariuje DI i tak dalej. Znam może 2 os które nie miały problemów. Nie mówie że tak jest z wszystkimi elitkami ale coś w tym musi być. Co do hds stary hds 2 gen z modułem Lss2 hd obrazuje lepiej niż elitka Ti2 z totalscan może dłuzej myśli ale wszystko działa. Edytowane 14 Listopada 2020 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Maciek ja wole zostać przy evo 2 i nawet wyższa rozdzielczość mnie nie skusi. Widziałem co dzieje się z Elitkami Ti2 na wodzie jednemu się zawiesi sonar w czasie trolowania i musi restartować do ust.fabrycznych innemu wariuje DI i tak dalej. Znam może 2 os które nie miały problemów. Nie mówie że tak jest z wszystkimi elitkami ale coś w tym musi być. Co do hds stary hds 2 gen z modułem Lss2 hd obrazuje lepiej niż elitka Ti2 z totalscan może dłuzej myśli ale wszystko działa.Krzysiek, tu nie chodzi o Elitę ,a o ten system obrazowania nowy od Lowrance. Sam ekran to tylko ekran, rozdzielczość ma znaczenie i flaki, a te są coraz szybsze. Ciekawe rzeczy piszesz o tych Ti2 ,bo jeżeli piszą do mnie osoby z problemami z nimi- to zazwyczaj jest to wynik nieudanego update softowego po wifi. LSS2 HD jest super, zwłaszcza z modułem sonarhub i przez moment zastanawiałem się, czy nie kupić go do robienia map mozajkowych w 800khz, ale nie, zostanę przy ss3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Ja to wszystko wiem.I wiem kto zakupi pierwszą sztukę na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Ja to wszystko wiem.I wiem kto zakupi pierwszą sztukę na testy Nie wiem, ale jeżeli będzie możliwość wpięcia się w Simrada, jakość obrazowania Live zbliżona do LVS32 pod względem zasięgu detekcji przynęty, to mocno będę myślał o tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Maciek ja wole zostać przy evo 2 i nawet wyższa rozdzielczość mnie nie skusi. Widziałem co dzieje się z Elitkami Ti2 na wodzie jednemu się zawiesi sonar w czasie trolowania i musi restartować do ust.fabrycznych innemu wariuje DI i tak dalej. Znam może 2 os które nie miały problemów. Nie mówie że tak jest z wszystkimi elitkami ale coś w tym musi być. Co do hds stary hds 2 gen z modułem Lss2 hd obrazuje lepiej niż elitka Ti2 z totalscan może dłuzej myśli ale wszystko działa.Moja ti2 była wymieniana na gwarancji. Nie chciała się włączać. Trzeba było odpiąć przewód zasilający z gniazda, podłączyć ponownie i dopiero się uruchamiała. Po uruchomieniu działała bez zarzutu. Na szczęście Parker stanął na wysokości zadania i wymienił echo na nowe. Nowe śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Lowrance i simrad to przecierz prawie to samo, nie myślicie chyba że navico zostawi simrada z tyłu. W przyszłym roku poprawią i simrada. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Już są filmiki nowej elitki ???? coś czuję że namiesza,ciekawe jak cenowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 https://www.facebook.com/597830380361213/posts/2228153037328931/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Już są filmiki nowej elitki coś czuję że namiesza,ciekawe jak cenowoGolas chyba 1200E, u nas to jak dystrybutor przeliczy walutę, tak będzie. Szkoda, że nie ma więcej pxl, na plus touchscreen full i programowalny przycisk. Teraz Lowrancom przydałoby się wymodzić dobry, trójzakresowy przetwornik SI/DI, bo HB taki ma, Garmin też i tylko oni zostali z ręką w nocniku. Mam nadzieję, że coś wymyślą, bo chyba nowego ss3d nie będzie, a jeśli o tej sprawie- to Elitka FS obsłuży ss3d, bo on też po ethernecie lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Do poczytania i pooglądania - updatowany artykuł z początku wątku:https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Z tym 3d to ciekawe jestem jak to na fs bedzie bujac. Bo gen3, sobie slabo radzil jesli idzie o obrazowanie 3d - z SI niebedzie problemu. Live wkoncu zrobili uzyteczny, ale cenowo chyba wyzej od lvs32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Z tym 3d to ciekawe jestem jak to na fs bedzie bujac. Bo gen3, sobie slabo radzil jesli idzie o obrazowanie 3d - z SI niebedzie problemu. Live wkoncu zrobili uzyteczny, ale cenowo chyba wyzej od lvs32Nie zdziwiłbym się, gdyby ta cała FS była przemeblowanym gen3, bo matryca taka sama pixelami jest, choć równie dobrze może być to od Go simradowkiego. Co do samego systemu- zapowiada się spoko, choć wprawne oko wychwyciło za wodą , że do widoku down, trzeba pomoczyć łapki a nie zrobić to softowo- jak w LVS32. Poza tym pojawiła się opcja zapisu wideo w echu- zapis ekranu. Ciekawe, czy tylko tego trybu, bo widzialem na screenie z AT w menu taki ficzer, czy innych też, bo to w sumie byłaby fajna opcja, apki lagują i obraz przechwycony z echa na smartfonie nie jest zbyt dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Witam.Czy kros wie ,jaka jest grubość wiazki w Targecie? W Livescope to chyba było trzy stopnie, dlatego sprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Witam.Czy kros wie ,jaka jest grubość wiazki w Targecie? W Livescope to chyba było trzy stopnie, dlatego sprzedałem.Mniej niż w Livescope, bo tam jest 20 stopni a w Lowrance AT jest 18 stopni,. Horyzontalnie to samo- czyli 135. Mnie interesuje natomiast zasięg detekcji przynęty normalnej, bo w Livescope to 15m przy gumie +10cm i +10g. Więcej nie potrafię wycisnąć z tego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 To lipa , jak weziej niz u Garmina. W Livescope ciężko było utrzymać przynętę w wiązce , to tu jeszcze gorzej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 To lipa , jak weziej niz u Garmina. W Livescope ciężko było utrzymać przynętę w wiązce , to tu jeszcze gorzej będzieWiesz, realnie to ps31 ma szeroką wiązkę , regulowaną 10,20 i 40 stopni, zastanawiałem się czy nie brać go zamiast lvs ale chciejstwo zwyciężyło i teraz po testach lv to bym właśnie dziadka ps31 wziął. Livesight lowrancowski też ma ale tylko 40 stopni, tylko że to trochę dużo realnie jest, bo 20m od łodzi to pewnie z 7-8m rozwarcia a to nie jest optymalne tak samo jak za wąska wiązka. Jak dla mnie te 25-27 stopni powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Jeśli kto ciekawy, dziś o 18.45 webinar z USA na temat nowości. https://www.lowrance.com/live/?fbclid=IwAR3sWXU4RmODhhMrvcJq2KUZakonlUWsb418KULWAr1ax53LjnEFc1Nj2rk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi