Skocz do zawartości
  • 0

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

Koza11

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z echosondami jest jak z telefonami. Za raz co 2-3 lata będzie wychodzić nowa wersja super reklamowana.

Mi osobiście brakuje już teraz za te pieniądze wyższej rozdzielczości ekranu i panelu dotykowego multitouch.

Za powyższe jak mam dopłacać teraz różnicę na poziomie minimum 2 tyś - dziękuję.

Zostaje ze swoją Elite Ti2

Edytowane przez scOOtt

• 0

Z echosondami jest jak z telefonami. Za raz co 2-3 lata będzie wychodzić nowa wersja super reklamowana.

Mi osobiście brakuje już teraz za te pieniądze wyższej rozdzielczości ekranu i panelu dotykowego multitouch.

Za powyższe jak mam dopłacać teraz różnicę na poziomie minimum 2 tyś - dziękuję.

Zostaje ze swoją Elite Ti2

Tutaj przynętą jest system live kompatybilny z FS, reszta- zapewne kosmetyka, choć jak pisałem- nie mam informacji o rozdzielczości. Cena- wiadomo, rzecz problematyczna, ale patrząc na wyprzedażowe okazje z Eu nie czepiałbym się relacji cena/jakość Ti2

• 0

Tutaj przynętą jest system live kompatybilny z FS, reszta- zapewne kosmetyka, choć jak pisałem- nie mam informacji o rozdzielczości. Cena- wiadomo, rzecz problematyczna, ale patrząc na wyprzedażowe okazje z Eu nie czepiałbym się relacji cena/jakość Ti2

Cena jakość Ti2 jest ok teraz ale nowa Elite FS pewnie będzie kosztować tyle co Ti2 na początku. Wymiana urządzenia w takim przypadku jest mało opłacalna.

Edytowane przez scOOtt

• 0

Cena jakość Ti2 jest ok teraz ale nowa Elite FS pewnie będzie kosztować tyle co Ti2 na początku. Wymiana urządzenia w takim przypadku jest mało opłacalna.

To zależy co pokaże ten nowy system live. Jeśli będzie zbliżony do Livescope jakością obrazu- wtedy można pogdybać nad EFS, jeżeli nie- nie ma o czym gadać. 

• 0

To zależy co pokaże ten nowy system live. Jeśli będzie zbliżony do Livescope jakością obrazu- wtedy można pogdybać nad EFS, jeżeli nie- nie ma o czym gadać. 

Pełna zgoda. Mam nadzieję Maćku, że będziesz miał okazje się przekonać jak to będzie wyglądało i napiszesz parę słów od siebie. Bo w zasadzie to będzie determinowało moją decyzję o zmianie.

• 0

Haha... Ten multitouch dla elite przepowiedziałem w poście o elite.. Jasnowidz ze mnie

Rozdzielczość to jest pytanie, jeżeli będzie wyższa niż w Ti2, może to oznaczać kanibalizację HDS gen3 czy simrada Evo2

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Maciek ja wole zostać przy evo 2 i nawet wyższa rozdzielczość mnie nie skusi. :)

Widziałem co dzieje się z Elitkami Ti2 na wodzie jednemu się zawiesi sonar w czasie trolowania i musi restartować do ust.fabrycznych innemu wariuje DI i tak dalej. Znam może 2 os które nie miały problemów. Nie mówie że tak jest z wszystkimi elitkami ale coś w tym musi być. Co do hds stary hds 2 gen z modułem Lss2 hd obrazuje lepiej niż elitka Ti2 z totalscan może dłuzej myśli ale wszystko działa.

Edytowane przez nurek28

• 0

Maciek ja wole zostać przy evo 2 i nawet wyższa rozdzielczość mnie nie skusi. :)

Widziałem co dzieje się z Elitkami Ti2 na wodzie jednemu się zawiesi sonar w czasie trolowania i musi restartować do ust.fabrycznych innemu wariuje DI i tak dalej. Znam może 2 os które nie miały problemów. Nie mówie że tak jest z wszystkimi elitkami ale coś w tym musi być. Co do hds stary hds 2 gen z modułem Lss2 hd obrazuje lepiej niż elitka Ti2 z totalscan może dłuzej myśli ale wszystko działa.

Krzysiek, tu nie chodzi o Elitę ,a o ten system obrazowania nowy od Lowrance. Sam ekran to tylko ekran, rozdzielczość ma znaczenie i flaki, a te są coraz szybsze. Ciekawe rzeczy piszesz o tych Ti2 ,bo jeżeli piszą do mnie osoby z problemami z nimi- to zazwyczaj jest to wynik nieudanego update softowego po wifi. 

LSS2 HD jest super, zwłaszcza z modułem sonarhub i przez moment zastanawiałem się, czy nie kupić go do robienia map mozajkowych w 800khz, ale nie, zostanę przy ss3d

• 0

Ja to wszystko wiem.

I wiem kto zakupi pierwszą sztukę na testy ;)

Nie wiem, ale jeżeli będzie możliwość wpięcia się w Simrada, jakość obrazowania Live zbliżona do LVS32 pod względem zasięgu detekcji przynęty, to mocno będę myślał o tej sprawie. 

• 0

Moja ti2 była wymieniana na gwarancji. Nie chciała się włączać. Trzeba było odpiąć przewód zasilający z gniazda, podłączyć ponownie i dopiero się uruchamiała. Po uruchomieniu działała bez zarzutu. Na szczęście Parker stanął na wysokości zadania i wymienił echo na nowe. Nowe śmiga aż miło. 

• 0

Już są filmiki nowej elitki coś czuję że namiesza,ciekawe jak cenowo

Golas chyba 1200E, u nas to jak dystrybutor przeliczy walutę, tak będzie. 

Szkoda, że nie ma więcej pxl, na plus touchscreen full i programowalny przycisk. 

Teraz Lowrancom przydałoby się wymodzić dobry, trójzakresowy przetwornik SI/DI, bo HB taki ma, Garmin też i tylko oni zostali z ręką w nocniku. Mam nadzieję, że coś wymyślą, bo chyba nowego ss3d nie będzie, a jeśli o tej sprawie- to Elitka FS obsłuży ss3d, bo on też po ethernecie lata.

• Like 1

• 0

Z tym 3d to ciekawe jestem jak to na fs bedzie bujac. Bo gen3, sobie slabo radzil jesli idzie o obrazowanie 3d - z SI niebedzie problemu. Live wkoncu zrobili uzyteczny, ale cenowo chyba wyzej od lvs32

Nie zdziwiłbym się, gdyby  ta cała FS była przemeblowanym gen3, bo matryca taka sama pixelami jest, choć równie dobrze może być to od Go simradowkiego. 

Co do samego systemu- zapowiada się spoko, choć wprawne oko wychwyciło za wodą , że do widoku down, trzeba pomoczyć łapki a nie zrobić to softowo- jak w LVS32. 

Poza tym pojawiła się opcja zapisu wideo w echu- zapis ekranu. Ciekawe, czy tylko tego trybu, bo widzialem na screenie z AT w menu taki ficzer, czy innych też, bo to w sumie byłaby fajna opcja, apki lagują i obraz przechwycony z echa na smartfonie nie jest zbyt dobrej jakości. 

• 0

Witam.

Czy kros wie ,jaka jest grubość wiazki w Targecie? W Livescope to chyba było trzy stopnie, dlatego sprzedałem.

Mniej niż w Livescope, bo tam jest 20 stopni  a w Lowrance AT jest 18 stopni,. Horyzontalnie to samo- czyli 135. 

Mnie interesuje natomiast zasięg detekcji przynęty normalnej, bo w Livescope to 15m przy gumie +10cm i +10g. Więcej nie potrafię wycisnąć z tego sprzętu. 

• 0

To lipa , jak weziej niz u Garmina. W Livescope ciężko było utrzymać przynętę w wiązce , to tu jeszcze gorzej będzie

Wiesz, realnie to ps31 ma szeroką wiązkę , regulowaną 10,20 i 40 stopni, zastanawiałem się czy nie brać go zamiast lvs ale chciejstwo zwyciężyło i teraz po testach lv to bym właśnie dziadka ps31 wziął. Livesight lowrancowski też ma ale tylko 40 stopni, tylko że to trochę dużo realnie jest, bo 20m od łodzi to pewnie z 7-8m rozwarcia a to nie jest optymalne tak samo jak za wąska wiązka. Jak dla mnie te 25-27 stopni powinno być