Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Jak by co link do filmiku na Vimeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Patrząc na to co prezentują, to nie sądzę, żeby było w stanie przyciągnąć nowych klientów. Może powstrzyma tych, co chcą uciec do konkurencji. Właściwie nie widać różnic z Livescope. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Patrząc na to co prezentują, to nie sądzę, żeby było w stanie przyciągnąć nowych klientów. Może powstrzyma tych, co chcą uciec do konkurencji. Właściwie nie widać różnic z Livescope.ppaPaweł, oni idą tą samą drogą co Garmin w systemach live- najpierw niesłusznie hypowany Livesight , gdzie był już na rynku o wiele lepszy w sensie jakości obrazowania LVS, a teraz to. Długo z AT cicho siedzieli, przy Livesighcie nakręcony był taki hype, że potem jak okazalo się że to odpowiednik ps31 z mniejszą ilością funkcji, to balon pękł i został niesmak. Co do różnic, to najważniejsza jest ta że nie widać zakłóceń - efektów ubocznych perspektywy- tak jak ma to miejsce w LVS. To co widać od testerów to soft beta, który ma być docelowo poprawiony, więc będzie lepiej niż w LVS. Garmin zniechęcił sporo ludzi do siebie tym, że perspektywa rozpieprzyła jakość pozostałych trybów, a co mnie osobiście wkurzyło, to fakt, że włazi ona w ekran bez updatowania modułu. Udało mi się cofnąć moduł, do 2.20 ale to nie jest to samo co było na ekranie w opcji front i koniec. Złośliwi twierdzą, że oprócz crosslicensingu nastąpiła wymiana ludzi od softu i to, co było zmorą Navico- kolejne wersje naprawcze tego co miało być lepsze, ale się nie udało- stało się teraz udziałem Garmina Overall to po prostu kolejna odsłona systemów, które zdobywają rynek i tak na to patrzę. W USA też nie ma już napinki na trzymanie się 1 brandu na łajbie, kiedyś tak było. Teraz jeśli ktoś ma pieniądze, bierze najlepsze sprzęty niezależnie od producenta. Ale jest oczekiwanie na to co pokaże Garmin, wniosek patentowy, który złożyli w styczniu oddziaływuje na wyobraźnię...I nie zdziwiłbym się, bo mając tyle doświadczenia w systemach live- Garmin odjedzie reszcie w następnym wypuście, ale co tam -będzie ciekawiej. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Uważam jak Pan Maciek, odnosnie tego live od lowrance. Zrobili klona lvs32. Jakościowo jest ok , ale d. Nie urywa. Mankamenty na pierwszy rzut oka to napewno ręczne przestawianie miedzy trybem down/front. Podejrzewam ,że ten system juz zrobi jakas karierę, może nie spektakularna , ale napewno lepsza niż ostatni ich wypust. Tu i tak bardziej chyba idzie o preferencje danego użytkownika... miałem garmina przez sezon i wsumie sprawował się ok. Jednak dla mnie bardziej przyjazny jest lowrance. Chociaż chciałem przejść na gps serii 84, to wróciłem do hds-a. Może kiedyś zrobię podejscie v2 do garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Powiem tak, wszystko widać ale jednak dupy nie urywa. Garmin jest dalej krok do przodu. Patrząc z perspektywy użytkownika HDSa, którego bardzo lubię daje to jednak jakąś alternatywę oraz perspektywę na przyszłość i w tym momencie nie trzeba się przesiadać całkowicie na innego producenta, co wiąże się z dużymi kosztami... Ciekawe jeszcze co pokaże humminbird w systemie live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Powiem tak, wszystko widać ale jednak dupy nie urywa. Garmin jest dalej krok do przodu. Patrząc z perspektywy użytkownika HDSa, którego bardzo lubię daje to jednak jakąś alternatywę oraz perspektywę na przyszłość i w tym momencie nie trzeba się przesiadać całkowicie na innego producenta, co wiąże się z dużymi kosztami... Ciekawe jeszcze co pokaże humminbird w systemie live.Mam LVS i widzę z materiałów podobieństwa i różnice, choć dopiero gdy będę miał(?) w łapach oba systemy - da się to realnie sprawdzić. różnica jest jedna, o niej Adam pisał przed chwilą, ja też- czyli łapki trzeba pomoczyć zmieniając położenie przetwornikanie widziałem żadnego drzewa duchów itp. na materiałach, które obecnie są dostępne z ATsą delikatne martwe strefy w poszczególnych pasmach - widać to gdy ławica przechodzi przez nie pojawiając się i znikającA tryb perspektywy to najbardziej zależy od głębokości użycia i czystości wody- to niezależnie od brandu. Co do HB- jeżeli przyjrzeć się specce, to ob będzie jeszcze bardziej podobny do LVS w sensie detali- bo ma robić w 1,2mhz jak LVS, natomiast łatwieszy będzie do użycia w opcji front- bo ma te 25 stopni vs 20 w LVS i 18 w AT. Muszę zrobić infografikę na blogu- kątomierz i papier milimetrowy powinny dać odpowiednią skalę , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 zaczynaja sie pojawiac juz nowosci zapraszam do ogladania : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 zaczynaja sie pojawiac juz nowosci zapraszam do ogladania : U nas pewnie po nowym roku dopiero będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 U nas pewnie po nowym roku dopiero będą. Czy Macku zauwazyles od gory jakby GPS takis wysuniety byl, moze tam kompas dodali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Czy Macku zauwazyles od gory jakby GPS takis wysuniety byl, moze tam kompas dodali?To rozwiązanie z Simradów- płaska antena GPS, która ponoć jest efektywniejsza niż tradycyjna schowana w panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Ze wzgledu na chec zamiany Elite 7" TI2 na cos z 9" to czekam na HDS Live 9" moze niedlugo cos sie pojawi nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Ze wzgledu na chec zamiany Elite 7" TI2 na cos z 9" to czekam na HDS Live 9" moze niedlugo cos sie pojawi nowego. ten nowy FS ma takie same możliwości jak live, ale niestey pixeli mniejobsłuży wszystko co potrzeba - poprzez ethernet- ss3d, sonarhub i tradycyjnie nmea2000Nie słyszałem o planach na nowe HDS, a czytuję tu i ówdzie, natomiast słychać o nowym oprogramowaniu do nich, bo musi się ono ukazać, by obrobiły AT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 To mnie zmartwiłeś ze nic nowego z serii HDS Live nie bedzie , mimo to sądzę że HDS Live ma inne bebechy i raczej jak zmienić to na HDSa. Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Pixele i flaki musi miec slabsze FS vs Live. Niema cudow, roznica cenowa jest miedzy tymi dwoma polkami i to gdzieś musi być skompensowane. Ogolnie bardzo dobrze ,ze poszli po rozum do głowy i zrobil siec w tej serii sprzętu. Garmin im dal wytyczne , jak zrobić live i użyteczny sprzet klasy sredniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 To mnie zmartwiłeś ze nic nowego z serii HDS Live nie bedzie , mimo to sądzę że HDS Live ma inne bebechy i raczej jak zmienić to na HDSa. Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu TapatalkaFlaki muszą być inne, podobnie jak matryca. dwa porty ethernetowe, a od 12 cali już duże różnice. także nie ma co ukrywać, nie wyjdzie Live w cenie FS, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Tak czy siak , bardzo dobrze ze fs dziala w sieci. Za mniejsze pieniądze mozna kupic sprzet ,ktory ogarnie i live i ewnetualna rozbudowę o drugi ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Tak czy siak , bardzo dobrze ze fs dziala w sieci. Za mniejsze pieniądze mozna kupic sprzet ,ktory ogarnie i live i ewnetualna rozbudowę o drugi ekran. i to każdy po ethernecieTo jest upgrade vs Garmin, gdzie gadają ze sobą po networku tylko echa danego tieru. Czyli echomap z echomapem ale nie z gpsmapemPóki co wygląda to dobrze możliwościami, a jak ekran wzięli z simradów, to skończą się efekty specjalne z uziemianiem w chacie i matryca bardziej responsywna będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 No ta "wisienkę na torcie" to chyba juz ogarnęli w tym wydaniu...bo to.naprwde jest nieporozumienie. Placic nie male $ i palcem terminal aku trzymac w domu... on już są w sprzedaży? Nasz niskie ceny są znane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) No ta "wisienkę na torcie" to chyba juz ogarnęli w tym wydaniu...bo to.naprwde jest nieporozumienie. Placic nie male $ i palcem terminal aku trzymac w domu... on już są w sprzedaży? Nasz niskie ceny są znane ?Adam, Niemiec z palca jedzie po ekranie na tym filmie co upnął Michał, grzejnika w okolicy standu nie widać- może faktycznie millestone w tierze Elitek sie dokonało Cenowo pewnie na poziomie echomapa uhd 92+gt56 czyli ok 7k Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Tu macie ceny w Niemczech : https://www.echolotzentrum.de/produkt-kategorie/shop-angler/echolote-fishfinder-gps/lowrance/echolote-lowrance/lowrance-elite-fs/ Man nadzieje ze mi nie dadzą negatywa za ten link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Tu macie ceny w Niemczech : https://www.echolotzentrum.de/produkt-kategorie/shop-angler/echolote-fishfinder-gps/lowrance/echolote-lowrance/lowrance-elite-fs/ Man nadzieje ze mi nie dadzą negatywa za ten link.To preordery Ponad miesiąc czekania na towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur1125 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) W Norwegii nieco taniej ale prawdopodobnie bez j.polskiego.https://www.mjosservice.no/butikk/lowrance/kombimaskiner Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Artur1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Wyjaśnijcie mi bo nie nadążam. To nowości a oni już ceny przekreślają, że niby niższe??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 przekreslone sa najprawdopodobniej ceny katalogowe, ktore sa na wyrost i malo kto placi za to tyle ile w katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi