Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasz_jak Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 (edytowane) Witam wszystkich. Pytanko brzmi. Jak na płytkich zaporówkach sprawuje sie przetwornik Active Target i czy wart jest swojej ceny?Ogólnie jak w porównaniu na Panoptixa? Dzięki Edytowane 8 Maja 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasz_jak Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 (edytowane) Po to nowy temat... <...> proponuję powstrzymaj swoje odzywki i dostosuj się do zasad panujących na forum PS. edytowałem pytanie powyżej Edytowane 8 Maja 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Wrzucam czysto poglądowo, pierwszy raz na wodzie. Bez jakichkolwiek filtrów i wprowadzonych ustawień, kręcone na Elite FS 9". Z HDS-a wygląda lepiej lecz póki co filmików nie mam. A więc na filmiku : - po prawej stronie Guma od Strike Pro Pig Shad 20cm - bardzo mocno świeci się agrafka tytanowa swoją drogą- po lewej stronie raczek - twister 10 cm z podwójnym ogonkiem- Głębokość 6,5m https://www.youtube.com/watch?v=8JK-G-fsIQM Przynęta prowadzona na drugim filmie to guma wielkości około 15cm na głębokości około 3 m.Niestety dobry we wstawianie filmików nie jestem i nie wiem dlaczego YT zjadł mi z 70% jakości z tego co było. Na żywo na ekranie echa wyglądało to niebo lepiej. Na komputerze wygląda to kilka razy przyjemniej niż to co zassał YT.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Jakievtonma kąty widzenia? Widać że ryba się kręci na 1 filmie ale coś często znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Jakievtonma kąty widzenia? Widać że ryba się kręci na 1 filmie ale coś często znika.Kręciłem dużo przetwornikiem - dlatego ryba znika. Kolejna sprawa to szedłem w lekkim dryfie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 W skrócie pisząc- szalu niema , ani jakościowego ani dostępności. Pokazali to co garmin dwa lata temu... ten rok i tak już stracony na nowości. Oby w przyszłym się zebrali w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Ja się tutaj dowiadywałem https://www.echolotprofis.de/echolot-shop/echolote-fischfinder/lowrance-echolote/hds-live-serie/lowrance-hds-7-live-echolot/. Ale widziałem, że inne sklepy też to oferują https://www.echolotzentrum.de/lowrance-hds-live-fruehjahrsaktion-2021/. Ja dodatkowo dostałem upust w wysokości 35 € także echo wyniosło mnie 1299 €.No i sie promocja chyba juz skonczyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Jest nowy soft Version: 20.3-64.5.29v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miro 85 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Przymierzam się do wymiany mojej Ti2 na FS, głównie ze względu na możliwość podpięcia przetwornika live.. I teraz pytanie czy są jakieś znaczące różnice między tymi echami? Patrząc na dane producenta to wygląda że różnice są znikome... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 (edytowane) Przymierzam się do wymiany mojej Ti2 na FS, głównie ze względu na możliwość podpięcia przetwornika live.. I teraz pytanie czy są jakieś znaczące różnice między tymi echami? Patrząc na dane producenta to wygląda że różnice są znikome...Są i to znaczące poza rozdzielczością .Ekran jaśniejszy, pełen multitouch,lepsze nasycenie kolorów , obsługa przetworników do 500W, i przede wszystkim szybkość działania znacznie wyższa niż w Ti2, do tego komunikacja z HDS po ethernecie i obsługa różnych modułów od Navico. https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fjerkbait%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F148510-Nowo%C5%9Bci-od-Lowrance-na-2021---nowa-Elite%2C-nowy-system-obrazowania-Live&share_tid=148510&share_fid=51638&share_type=t&link_source=app Edytowane 18 Stycznia 2022 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miro 85 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Połączenie Elite Fs 9 + AT, musze kupic jakis akumulator do tego, wg danych producenta ploter 2a+przetwornik 1.5a na 6h lowienia to teoretycznie powinien starczyć 24ah, ale z tego co słyszę od ludzi to przetworniki live żrą konkretnie prądMa ktoś takie połączenie i mógłby się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Przetworniki ogarnia tak samo jak HDS LIVE czyli do 1kW Reszta by się zgadzała Są i to znaczące poza rozdzielczością .Ekran jaśniejszy, pełen multitouch,lepsze nasycenie kolorów , obsługa przetworników do 500W, i przede wszystkim szybkość działania znacznie wyższa niż w Ti2, do tego komunikacja z HDS po ethernecie i obsługa różnych modułów od Navico.https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fjerkbait%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F148510-Nowo%C5%9Bci-od-Lowrance-na-2021---nowa-Elite%2C-nowy-system-obrazowania-Live&share_tid=148510&share_fid=51638&share_type=t&link_source=app Edytowane 21 Stycznia 2022 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Przetworniki ogarnia tak samo jak HDS LIVE czyli do 1kW Reszta by się zgadzała Nemo sine vitiis est, ti2 obsługuje do 500W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Tylko kto uzywa przetwornikow 1kw na śródlądziu??, one kosztuka tyle co.ekrany badz.wiecej ... takie kity marketingowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Może na morze? )) Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Oczywiście że na morze, 2d chirpy 1-2kw, w cenach odpowiedniej do jakości i zastosowania. Mija się z celem na kałużach płytkich,rzekach, zaporowkach itp. Ale w broszurach reklamowych jest to wyraźnie zaznaczone , aby "kowalski" niekorzystajacy z tego wogole lykal żabę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Oczywiście że na morze, 2d chirpy 1-2kw, w cenach odpowiedniej do jakości i zastosowania. Mija się z celem na kałużach płytkich,rzekach, zaporowkach itp. Ale w broszurach reklamowych jest to wyraźnie zaznaczone , aby "kowalski" niekorzystajacy z tego wogole lykal żabę Marketing to podstawa. Jeden ze znajomych dzwonił do mnie, by się upewnić- że TM150 lepiej odrysuje strukturę dna. Tak zapewniano go u renomowanego sprzedającego.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 invictus Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem Elite 9FS. Głównie łowię na jeziorach w całej Polsce. Przesiadłem się ze Strikera i z tego co widzę to ilość map darmowych dla Lowrance jest strasznie mała w porównaniu z Garminem. Jakie mapy polecacie zakupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem Elite 9FS. Głównie łowię na jeziorach w całej Polsce. Przesiadłem się ze Strikera i z tego co widzę to ilość map darmowych dla Lowrance jest strasznie mała w porównaniu z Garminem. Jakie mapy polecacie zakupić ?Do Lowrance masz Navionicsy w różnych pakietach, Maximapę północ, południe. Po prostu sprawdź gdzie jest to, czego szukasz i wykup. Wariant B to androidowa apka Navionics Boat Tu zobaczysz co jest na Navionics, dokładność bywa różna Navionics ChartViewer , w dole jest przycisk- wybierz sonarchart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 invictus Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Dziękuję za odpowiedź . Faktycznie mapy Navionics to jest to czego szukałem. Ma ktoś może namiar gdzie mogę je kupić w dobrej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 albo maximapa - jesli plywasz na tych zbiornikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrystianS Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Czy mogę dwie sztuki lowrance elite 9 fs podłączyć do jednego przetwornika? Mam na myśli to że do jednego urządzenia będę miał podłączony przetwornik, następnie oba urządzenia połączę ze sobą i na jednym ekranie będę miał np boczny sonar a na drugim ekranie down imaging. Jest taka możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) Czy mogę dwie sztuki lowrance elite 9 fs podłączyć do jednego przetwornika? Mam na myśli to że do jednego urządzenia będę miał podłączony przetwornik, następnie oba urządzenia połączę ze sobą i na jednym ekranie będę miał np boczny sonar a na drugim ekranie down imaging. Jest taka możliwość?Tak, kablem Ethernet z żółtymi wtykami. Obraz przerzucasz w menu - źródło danych Ale jak masz AT, to nie da rady tak, bo po ethernecie lata sygnał z at i nie masz jak spiąć FS ek Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Maja 2022 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 (edytowane) Do at + 2xFs trzeba hub-a Edytowane 20 Maja 2022 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi