Skocz do zawartości
  • 0

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

Koza11

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na wodomani już ceny widnieją.

Oficjalne ceny od Lowrance Polska będą znane prawdopodobnie jutro, więc ciężko mi się wypowiadać na temat cen dostępnych w tym sklepie.

Różnią się one nieco od tych które są dostępne na platformie sprzedaży dilerskiej od Navico, więc wolę zaczekać na oficjalny cennik od naszego Importera :)

Wydaje mi się że kilka produktów zostało przestrzelonych z ceną , ale mogę się mylić. Obym się mylił, czas pokaże ... :)

• 0

Ale widać, że Lowrance rozdzielił wyraźnie serie produktów. Chcesz mieć Elite FS z 3 in 1 HD to lepiej kup nowego HDS.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Paweł, w Garminie też się coś dzieje- dopiero niedawno wyszperałem, że w maju wyszły Echomapy UHD2- małe, nie mają obsugi network. Jestem ciekaw, czy ostatnie mega przeceny w Skandynawii na Ultry nie mają jakiegoś głębszego sensu. 

Na szczęście AT2 robi i z FS, Carbon oraz HDS Live, co prawda w ograniczonym zakresie- do obrazowania z jednego zestawu AT2 a Pro składa obraz z dwóch. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Ja jestem zdziwnony ze nowy HDS PRO nie zmienił nic w rozdzielczości ekranu. Bynajmniej tego się dowiedziałem z w/w sklepu. Aaa 10' będzie miało nawet tą samą rozdzielczość co 9'.

No właśnie z tą rozdziałką ekranu to różni różnie mówią i piszą. Dlatego napisałem to na zielono i w znakach zapytania. Overall- świata to nie zmieni, ale brak konkretnego info jest nieco dziwny. Tak samo jak w kontekście obsługi AI HD zwykłego z poprzednimi ekranami- co widać będzie bez modułu S3100, czy chirp 455/700 czy nie. 

• 0

Ja jestem zdziwnony ze nowy HDS PRO nie zmienił nic w rozdzielczości ekranu. Aaa 10' będzie miało nawet tą samą rozdzielczość co 9'.

Wrzucili nowe matryce IPS , ale rozdzielczości zostały te same.

9" ma 1280 x 720

10" ma 1280 x 800

12" ma 1280 x 800

16" ma 1920x 1080

Edytowane przez cabage
  • Like 1

• 0

Na stronie lowrance.com podana rozdzielczość 10* jest taka sama jak 9" czyli 1280 x 720.

Jak w końcu jest?

Na profilu dla dystrybutorów od Navico mam podane 1280 x 800 , jak jest to szczerze powiedziawszy nie wiem...

• 0

Nawet jak będzie w 10" te 1280 x 800, to jak w Ultrze Garmina  B)

No świata to nie zmieni, ale chodzi  o sam fakt dostępu do informacji. A co do Ultry, to chętnie bym ją sprawdził z gt56 vs nowy przetwornik Lowrance na 10 calach od nich. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Na wodomani już ceny widnieją.

A więc cennik który podałem jest cennikiem obowiązującym na Nowe HDS PRO :) Info potwierdzone z Lowrance Polska .

• 0

A co do Ultry, to chętnie bym ją sprawdził z gt56 vs nowy przetwornik Lowrance na 10 calach od nich. 

Porównanie sprzętu o tyle ciekawe, że zestaw Ultra + GT56 udało mi się skompletować za mniej niż 40% aktualnej ceny HDS 10 Pro. Mogę zadeklarować wypożyczenie Ci zestawu Ultra 10" + GT56 do takiego kontrowersyjnego porównania.

• Like 1

• 0

Dolicz do tego At-eka, drugi ekran do map, silnik dziobowy. To już dopiero trzeba mieć krzywo pod sufitem ????. Zawsze można zaczekać na promocję za 2/3 lata lub kupić obecnego HDS live na super promo i nie narzekać na ceny obecnych :) . Taki urok nowości ze muszą drogo kosztować.

• 0

Jednak jak za dodanie 1mhz do starszych ekranów, to sporo sobie liczą. 8k za boxa z przetwotnikiem, to lekkie przegięcie. Do Pro nie trzeba boxa, żeby mieć 3 in 1 hd.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek