Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Dla pełnej funkcjonalności (FishReveal SideScan view), również HDS Pro wymaga S3100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Sailfish ja sie na tym nie znam za dobrze moje hdsy gdyby nie to ze kupilem za taka cene ze mozna to zaliczyc do kradziezy pewnie bym nigdy nie kupil bo wszystko co ja potrzebuje to mapy down view i zwykla echosade pobawilem sie troche 10 pro I mi sie oczy zaswiecily 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 1. Active Target Live. Czy jest spora różnica między FS, a HDS Live ? Mowa tutaj o ekranie 9 cali.Jak oceniacie front oraz perspektywę, na której chyba mi najbardziej zależy ? Sandacze w czerwcu, okonie na Zalewie.2. Może głupie pytanie, HDS Live 12, nie działa dotyk, obskoczę wszystko klawiszami ? Czy jeśli nie działa niby tylko dotyk to wszystko inne jest sprawne ? Czy może to jakość oddziaływać na "coś" w echosondzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 1. Nie ma żadnej, tylko wielkość2. Jak myślisz o tym rozbitku z USA z olx co nie działa dotyk, to zawsze takie zakupy obarczone są dreszczem emocji. Przyciskami obskoczysz, ale to nie jest optymalne. dużo funkcji i grzebania w menu czasami potrzeba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 (edytowane) 1. Active Target Live. Czy jest spora różnica między FS, a HDS Live ? Mowa tutaj o ekranie 9 cali.Jak oceniacie front oraz perspektywę, na której chyba mi najbardziej zależy ? Sandacze w czerwcu, okonie na Zalewie.2. Może głupie pytanie, HDS Live 12, nie działa dotyk, obskoczę wszystko klawiszami ? Czy jeśli nie działa niby tylko dotyk to wszystko inne jest sprawne ? Czy może to jakość oddziaływać na "coś" w echosondzie ? Na Szwedzkich forach gościu tez chce sprzedać ten ekran. Także, chyba za wielu chętnych nie ma, a było to już dobre kilka miesięcy temu i ostatnio tez mi sie to gdzieś w oczy rzuciło. Nie ma sensu pchać się w taki sprzęt. Edytowane 12 Grudnia 2022 przez robert1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Dlatego zadałem pytanie, bo tak myślałem, że sporo czasu temu to widziałem Kusi 12 cali jeszcze hds, ale tak to by dawno poszła. Btw. Active Target Live FS9/HDS9 Jak oceniacie front oraz perspektywę, na której chyba mi najbardziej zależy ? Sandacze w czerwcu, okonie na Zalewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Na Szwedzkich forach gościu tez chce sprzedać ten ekran. Także, chyba za wielu chętnych nie ma, a było to już dobre kilka miesięcy temu i ostatnio tez mi sie to gdzieś w oczy rzuciło. Nie ma sensu pchać się w taki sprzęt. teraz chyba naprawił ten ekran że niby dotyk działa. Ale jak wrzucił na fb filmik to widać ewidentnie że ekran łapie nie w tym miejscu w którym dotyka. Będzie sprzedawał do usr...śmierci. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur1125 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Na Norweskich forach też to ech przewineło się kilka razy... bez powodzenia. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Dlatego zadałem pytanie, bo tak myślałem, że sporo czasu temu to widziałem Kusi 12 cali jeszcze hds, ale tak to by dawno poszła. Btw. Active Target Live FS9/HDS9 Jak oceniacie front oraz perspektywę, na której chyba mi najbardziej zależy ? Sandacze w czerwcu, okonie na Zalewie.To już popatrz sobie - na youtube jest dużo materiałów do oceny i porównania. Myślę że elitka wychodzi korzystniej i raczej w nią powinieneś celować. Między obrazowaniem boków w hds 9 i Elite FS nie ma według mnie dużych różnic, nie są warte dopłacania.....A ceny nowego HDS PRO to jakiś kosmos - ciekawe czy to jest warte takich pieniążków.....Na Giełdzie masz solixa co prawda drugiej generacji ale z dwoma przetwornikami w tym MegaLive - cena wydaje się dobra - może warto pójść w tą stronę.Pozdrawiam. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez marioligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 To już popatrz sobie - na youtube jest dużo materiałów do oceny i porównania. Myślę że elitka wychodzi korzystniej i raczej w nią powinieneś celować. Między obrazowaniem boków w hds 9 i Elite FS nie ma według mnie dużych różnic, nie są warte dopłacania.....A ceny nowego HDS PRO to jakiś kosmos - ciekawe czy to jest warte takich pieniążków.....Na Giełdzie masz solixa co prawda drugiej generacji ale z dwoma przetwornikami w tym MegaLive - cena wydaje się dobra - może warto pójść w tą stronę.Pozdrawiam.To też nie tak do końca, w HDS płacisz za jasność ekranu, kąty widzenia i jasny obraz w polaroidach, oczywiście funkcje sonarowe są bardziej rozbudowane. Obraz jest lepszy na mnejszych zasiegach na bocznym oraz zoomie. Tutaj widać różnicę w ilości pxl w pionie . Obraz live to inna historia ,tutaj nie ma znaczenia żadnego poza wielkością detali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 To już popatrz sobie - na youtube jest dużo materiałów do oceny i porównania. Myślę że elitka wychodzi korzystniej i raczej w nią powinieneś celować. Między obrazowaniem boków w hds 9 i Elite FS nie ma według mnie dużych różnic, nie są warte dopłacania.....A ceny nowego HDS PRO to jakiś kosmos - ciekawe czy to jest warte takich pieniążków.....Na Giełdzie masz solixa co prawda drugiej generacji ale z dwoma przetwornikami w tym MegaLive - cena wydaje się dobra - może warto pójść w tą stronę.Pozdrawiam.FS lub HDS tylko pod kątem Live patrzę, mam Elitke Ti2 9 cali i mi wystarczy, jedynie zmienie ją na 12 cali, boczny w 455khz mi wystarczy, lepiej widzę ryby.Solixa widziałem, ale chyba poszedł, bo wczoraj po 9 00 był, a w południe już nie, tylko że między G2, a G3 chyba jest spora różnica, nie obeznałem się aż tak dobrze z Humminbirdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Jeżeli tylko do Live to kup FS najtaniej wyjdzie. Zerknij tylko czy jakość Active Target Ci wystarcza.Maciej ma rację z HDS live Ale według mnie nie ma sensu dopłacać za niego prawie 1/2 ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Jeżeli tylko do Live to kup FS najtaniej wyjdzie. Zerknij tylko czy jakość Active Target Ci wystarcza.Maciej ma rację z HDS live Ale według mnie nie ma sensu dopłacać za niego prawie 1/2 ceny.Jakość Active Target ? W podobnej cenie Garmin też chyba ma taką jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 (edytowane) O Garminie się nie wypowiem ponieważ nie używam ale tak Garmin wypuścił już chyba kilka rodzajów Panoptixa - był pierwszy i chyba jest polecany jako najlepszy do tego typu obrazowania. Kilku moich znajomych rezygnowało z Active Targeta - zakłócenia, mniejsza dokładność w widoku do przodu. Te niedoskonałości często widać na filmach. Popatrz i porównaj sprzęt wszystkich producentów - i raczej poobserwuj filmy z łowienia a nie porównania.Ja wybrałem Mega Live po obejrzeniu sporej ilości materiałów i zasięgnięciu opinii kolegów którzy używają.Podpytaj też @Maciej_K - na profilu youtubowym ma zestawienie Active Targeta z Panoptixem, na pewno sprawdzał urządzenia również osobno. Na pewno podpowie jak i czy można wyeliminować zakłócenia ... Edytowane 14 Grudnia 2022 przez marioligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zaskoczony jestem takim wyborem …dwa miesiące temu porównywałem Active target z Panoptixem na wodzie i różnica była kolosalna. Nawet przy wyciszeniu szumów w activtarget wpatrywanie się w ekran wywołuje u mnie ,,padaczkę i oczopląs,, to było strasznie męczące za to na Panoptixe obraz był niemal czysty. W czasie testu łodzie stały obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 W czasie użycia AT trzeba wyłączyć( można zatrzymać softowo) inne przetworniki, by nie zbierał interferencji od nich. Nowy AT nie będzie już miał tej niedogodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Na HB Mega Live też zero zakłóceń. Nie przeszkadzała mu włączona FS - ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Przy wyłączonym panoptixie było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Patrząc to co oferował AT pierwszej generacji nie spodziewam się wielkiego łałłł...w nowej generacji...moim zdaniem GARMIN poza zasięgiem na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Ilu użytkowników tyle opinii. Jedni chwała gamrina inni HB. Czyli na ta chwile No. 1 to gamrin lvs 34 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Na HB Mega Live też zero zakłóceń. Nie przeszkadzała mu włączona FS - ka.A dokładnie jakiego ekranu używasz ? Bo jest różnica w cenie itd Helix 10 a solix 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Przy Live nie będzie to i tak miało jakiegoś wielkiego znaczenia czy to będzie Helix czy solix. A cena prawie x2 porównując chociażby 10” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Na yt jest filmik jak Norweg/Szwed używa Active Target, ekran 12 cali, woda 2 metry, perspektywa i pięknie widać szczupaka kilka metrów przed łodzią, nawet jak przynęta trafiałą do wody to było widać rozbryzg na ekranie, nie wiem skąd teoria, że coś dziwnie widać ? Może większość osób nie potrafi ustawić przetwornika odpowiednio ? Jak jednemu działa, to i innym powinno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Na yt jest filmik jak Norweg/Szwed używa Active Target, ekran 12 cali, woda 2 metry, perspektywa i pięknie widać szczupaka kilka metrów przed łodzią, nawet jak przynęta trafiałą do wody to było widać rozbryzg na ekranie, nie wiem skąd teoria, że coś dziwnie widać ? Może większość osób nie potrafi ustawić przetwornika odpowiednio ? Jak jednemu działa, to i innym powinno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 prawie jak stroboskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi