Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Powiedziałbym ,że szału nie ma . Z garmina idzie więcej wycisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Powiedziałbym ,że szału nie ma . Z garmina idzie więcej wycisnąć Sergiusz, ja nie oceniam tego,czego nie miałem w rękach, po prostu link. A co do systemu- na stan mojej widzy pochodzącej z pewnego źródła to są stare nagrywki soft finalny jeszcze nie istnieje. Czas pokaże a poza tym pewnie za 2 tygodnie będą już true testy pomiędzy obydwoma brandami. W tym materiale nie widzi mi się koncept sam, nie wiadomo czy to ta sama lokalizacja, wygląda że nie, albo że przetworniki pomocowane zupełnie w innych miejscach, choć mówili że na trolling motor. Ja bym to zrobił inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Co by Lowrance nie robiło to trwa to zbyt długo moim zdaniem... cały czas "czegoś" brakuje... Garmin od dobrych dwóch lat stosuje technologię live z zadowalającym skutkiem dla zwykłego zjadacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Sergiusz, ja nie oceniam tego,czego nie miałem w rękach, po prostu link. A co do systemu- na stan mojej widzy pochodzącej z pewnego źródła to są stare nagrywki soft finalny jeszcze nie istnieje. Czas pokaże a poza tym pewnie za 2 tygodnie będą już true testy pomiędzy obydwoma brandami. W tym materiale nie widzi mi się koncept sam, nie wiadomo czy to ta sama lokalizacja, wygląda że nie, albo że przetworniki pomocowane zupełnie w innych miejscach, choć mówili że na trolling motor. Ja bym to zrobił inaczej Tak masz całkowitą rację ,że oceniłem po wyglądzie. No ale przecież o wygląd tu chodzi . A jak Lowrance poprawi soft i znajdą się magicy którzy ustawią sprzęt tak ,że będzie jak w Garminie albo lepiej to posypie głowę popiołem ,ubiorę worek pokutny i odszczekam na cztery strony świata że Lowrance ma lepszy widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Tak masz całkowitą rację ,że oceniłem po wyglądzie. No ale przecież o wygląd tu chodzi . A jak Lowrance poprawi soft i znajdą się magicy którzy ustawią sprzęt tak ,że będzie jak w Garminie albo lepiej to posypie głowę popiołem ,ubiorę worek pokutny i odszczekam na cztery strony świata że Lowrance ma lepszy widok No wiesz, ciężko dorównać potentatowi z branży live jakim jest Garmin, w sprzęcie Lowrance nie ma naprawdę czego ustawiać co jest zaletą ,ale także nie pozwala na full custom. Overall - jak jest ryba i sprzęt pomaga do jej złowienia - jest dobrze, niezależnie od brandu. Operator najważniejszy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Znalazłem jeszcze inny filmik, tym razem porównanie z LVS34. Moim zdaniem AT2 jest jednak dość daleko za LVS34 choć separacja ryb na krótkim dystansie jest w AT2 jest minimalnie lepsza. Lecz w ogólnym rozrachunku Garmin jest nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Znalazłem jeszcze inny filmik, tym razem porównanie z LVS34. Moim zdaniem AT2 jest jednak dość daleko za LVS34 choć separacja ryb na krótkim dystansie jest w AT2 jest minimalnie lepsza. Lecz w ogólnym rozrachunku Garmin jest nr 1 Ten "test" nie może być brany na poważnie z kilku przyczyn - różny czas zapisu danych, różne kierunki skanowania i przede wszystkim brak docelowego firmware dla AT, które ma być różne dla HDSPro możliwościami vs. HDS Live. Także trzeba czekać na regularne dostawy sprzętu, które tam za wodą się zaczęły oraz na docelowe software da nowych urządzeń od Lowrance, by pokazać w pełni co AT2 realnie potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Ten "test" nie może być brany na poważnie z kilku przyczyn - różny czas zapisu danych, różne kierunki skanowania i przede wszystkim brak docelowego firmware dla AT, które ma być różne dla HDSPro możliwościami vs. HDS Live. Także trzeba czekać na regularne dostawy sprzętu, które tam za wodą się zaczęły oraz na docelowe software da nowych urządzeń od Lowrance, by pokazać w pełni co AT2 realnie potrafi. Myślisz ze w pełni na nowym sofcie AT2 pobije konkurencje w Live ? Masz taka nadzieje ? Czy tylko chodzi ci o miarodajne porównanie live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Myślisz ze w pełni na nowym sofcie AT2 pobije konkurencje w Live ? Masz taka nadzieje ?Czy tylko chodzi ci o miarodajne porównanie live.Nie wiem Marcin czy tak będzie, wiem natomiast, że na dzień dzisiejszy i jeszcze kilka tygodni może nie być docelowego firmware do ekranów jak i do AT2. To daje Garminowi propsy, ponieważ LVS34 jest dopracowany softowo. A co do miarodajnego porównania - ich filmy takie nie są. Nie wywołują nawet jakiejś specjalnej gorączki w komentarzach na yt czy branżowych grupach FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Tu nie chodzi o to czy AT2 pobije konkurencję, ponieważ na to nie ma opcji - chodzi raczej o to aby AT2 dorównało konkurencji - choćby w kwestii wyeliminowania zakłóceń bez konieczności zatrzymywania normalnego sonaru...Jak na razie i tak nie ma materiału porównawczego.Mogliby też w Lowrance pomyśleć wreszcie o jakiejś łatwej wtyczce ponieważ dokręcanie, szczególnie na krótszym kablu jest niesamowicie irytujące..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Tu nie chodzi o to czy AT2 pobije konkurencję, ponieważ na to nie ma opcji - chodzi raczej o to aby AT2 dorównało konkurencji - choćby w kwestii wyeliminowania zakłóceń bez konieczności zatrzymywania normalnego sonaru...Jak na razie i tak nie ma materiału porównawczego.Mogliby też w Lowrance pomyśleć wreszcie o jakiejś łatwej wtyczce ponieważ dokręcanie, szczególnie na krótszym kablu jest niesamowicie irytujące.....LVS ma nawet bardziej wkurzający wtyk z mnóstwem pinów i trzeba uważać by tego nie połamać. AT brakuje póki co najbardziej zestawu multicolor, bo monokolorowe palety są mniej czytelne. Znam kilka osób, które poważają AT nad LVS mając oba sety, Atek lepiej separuje i ma większą rozdzielczość. Bolały go dwie sprawy- nieszczęsne zakłócenia oraz zasięg do przodu i z tego co widać u Niemców, którzy strzelali AT2 na 50m do przodu- jest poprawa, tak samo jak z LVS34 vs. 32 w tym względzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Panowie jest możliwość "podłożenia" obrazu mapy topograficznej na ekran echo i ustawienie przezroczystości ? np. mam mape z zaznaczonymi drogami, mostami przed zalaniem zbiornika , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Panowie jest możliwość "podłożenia" obrazu mapy topograficznej na ekran echo i ustawienie przezroczystości ? np. mam mape z zaznaczonymi drogami, mostami przed zalaniem zbiornika ,Jeśli masz tą mapę zdigitalizowaną i zapisaną w formacie AT5 dla lowrance, twój ekran obsługuje takie mapy (raster) to tak. FS obsługuje rastra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 A wiedza potrzebna do tego to jest na poziomi informatyki szkoły wyższej ? Czy wystarczy gimnazjum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Wypłynę na wody nieznane i zapytam: oglądam ortomapy na Geoportal2 mogę zassać taki widok do echa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 A wiedza potrzebna do tego to jest na poziomi informatyki szkoły wyższej ? Czy wystarczy gimnazjum ? wiedzę możesz mieć , ale bez programów sie nie obędzie- do spasowania mapy z koordynatami gps, drugi program do zapisania skalibrowanego pliku jako fortmat AT5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) Poproś o przeniesienie postów twoich i moich ostatnich tutaj- Jak zaimportować mapę satelitarną do echosondy Lowrance? - strona 37 - Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing - strona 37i tam kontynuuj dociekania, najlepiej przeczytaj wątek. Uży jprzycisku "zgłoś" Edytowane 15 Lutego 2023 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PABL0 Opublikowano 4 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 (edytowane) Zastanawiam się czy pakować się w AT na promocjach czy jednak lepiej dopłacić do AT2. Echo to Elite FS9. Co myślicie? Edytowane 4 Marca 2023 przez PABL0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 4 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 Zastanawiam się czy pakować się w AT na promocjach czy jednak lepiej dopłacić do AT2. Echo to Elite FS9. Co myślicie?Gadałem z typem na targach i powiedział, że trzeba by mieć hds pro do at2. Żeby nie było tych zakłóceń i żeby lepszy obraz był. Mówił że do fs to te at2 to może minimalna różnica będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 Zastanawiam się czy pakować się w AT na promocjach czy jednak lepiej dopłacić do AT2. Echo to Elite FS9. Co myślicie?AT zwykły to najlepsza opcja w relacji cena/jakość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miro 85 Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Maciek miales okazję pomacać sprzęty lowrance na targach, czy coś w sprawie dodatkowych kolorów do at2 ruszyło, czy dalej jest jak bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 (edytowane) Maciek miales okazję pomacać sprzęty lowrance na targach, czy coś w sprawie dodatkowych kolorów do at2 ruszyło, czy dalej jest jak bylo?Są nowe dwa kolory w hds pro, nie było jak tego sprawdzić bo plik symulacyjny AT w ekranie to po prostu film- nieedytowalny zatem zupełnie. Nie wiem czy będą one dostępne w HDS Live, FS, Carbon. Pro16 było z nowości na Rybomanii, jak masz fb, to znajź mnie i sobie zobacz- sonary i mapy szukaj, bo coś tam nagrałem o nim nagrałem. Edytowane 5 Marca 2023 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 invictus Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 (edytowane) Czy pod Elite FS9 można podłączyć jednocześnie przetwornik 3w1 oraz AT? Edytowane 25 Marca 2023 przez invictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi