Skocz do zawartości
  • 0

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

Koza11

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy pod Elite FS9 można podłączyć jednocześnie przetwornik 3w1 oraz AT?

Tak, ale najlepiej od razu zaprogramować sobie przycisk na panelu by wyłaczyć krótkim przyciśnięciem sonar  a długim- structurescan. Chyba, że nie przeszkadzają ci skaczące po ekranie zakłócenia w AT.

• 0

Jest już ktoś w posiadaniu AT2 albo mial okazje uzywac?? Stoję przed dylematem co wybrać i czy jest sens do FS'ki kupować przetwornik 2 generacji..

Różne oponie już słyszałem..

Na stan mojej wiedzy, przeczytanych postów za granicami i obejrzanych filmów- nie ma sensu na stan obecny. Osobiście spodziewam się tej zimy FS2, by obrobiła nowe przerworniki Ai3in1 HD. I wtedy- tak. Więcej będzie wiadomo jak pokaże się nowe firmware- jeśli zaimplementują np nowe kolory do AT 1 - to nie ma sensu iść w AT2 tym bardziej, bo różnica w zasięgu ok 20%  w trybie do przodu i nie wiem czy warto dokładać kasę. 

• Like 1

• 0

Panowie czy orientuje się ktoś czy Elite FS sciagnieta ze Stanów bedzie miała geo blokade?
Z tego co mi się wydaje Lowrance pakuje blokadę tylko do wyzszych serii czyli HDS ale wolałbym się upewnić. 

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk

• 0

Panowie czy orientuje się ktoś czy Elite FS sciagnieta ze Stanów bedzie miała geo blokade?

Z tego co mi się wydaje Lowrance pakuje blokadę tylko do wyzszych serii czyli HDS ale wolałbym się upewnić. 

Pozdr

M

Maciej, tym bym się nie przejmował, dobrzy ludzie pomogą......

• Like 1

• 0

https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=4338

Weszła aktualizacja do targeta 1 i 2 wprowadzająca nowe palety kolorów i inne usprawnienia :)

Tak, opisałem ją już u siebie na fp, wkleję i tutaj: 

Frontline # 7/23. Nowe oprogramowanie dla sprzętu #Lowrance Carbon, FS, Live, Pro oraz Active Target, Active Target 2
Najważniejszą jest obsługa modułu sonarowego S3100 oraz przywrócenia funkcjonalności HDMI , która przepadła wraz z poprzednim firmware= dla dużych ekranów.
Miłe, że Carbon otrzyma także wsparcie dla S3100, FS-ki też je będą miały.
Ucieszyć się powinni użytkownicy Active Targetów pierwszej generacji- nowe kolory, dodane wartości pośrednie do ustawień zasięgu, bo czasami wkurzało to, że kolejny przedział to skok o kilka metrów.
Usprawnienie obrazowania , wyostrzenie konturów dna- to obiecuje producent.
Active Target2- to, co wyżej, przy fizycznie większym zasięgu, bo taki jest właśnie AT2.
Generalnie zmiany wyglądają najkorzystniej dla posiadaczy AT1.
Pamiętajcie, nie instalować na szybkości, poczekać aż to ktoś przetestuje przed wami- jeśli będzie potrzeba mam poprzednie firmware do przeprowadzenia downgrade dla samego ekranu- o ile nie jest to tzw. update graniczne. Użytkownikom LIVESIGHT nie polecam robić tego update- przestanie on działać w urządzeniach HDS Live- podłączony bezpośrednio do ekranu, potrzeba będzie modułu PSI 1.
Jeśli updatujesz- stara szkoła rulez: microsd, pobrać firmware na nośnik, SKOPIOWAĆ SOBIE WAYPOINTY NA KARTĘ PAMIĘCI, uruchomić update pamiętając o odpowiednim zasilaniu, po update WYKONAĆ HARD RESET: przytrzymując przyciski plus i minus w czasie uruchomienia ekranu po zakończeniu aktualizacji.
  • Like 3

• 0

Dzięki . A orientujesz sie jak np z HDs live z Niemiec bez problemu odblokuje język polski?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Jeśli kupowałeś nowy w niemczech, to pogadaj ze sklepem żeby ogarnęli kod na wschodnią paczkę językową dla Twojej sondy, w gratisie, to żaden problem, drugi wariant, to ogarnięcie tego w PL za kilka stówek ;) 

• 0

Panowie, podpowiedzcie czy warto sobie głowę zawracać. Mam możliwość zakupu lowerance hds 12 gen.3 za 5000 pln, do tego opcjonalnie structure scan 3d za 2000. I teraz pytanie czy gra warta świeczki?? 

nie, daj spokój temu setowi. Kup sobie nowe 9 cali FS, używkę hds live czy carbon 9 cali - w tej kasie do ogarnięcia i większe pożytki niż z gen3 i ss3d będziesz miał na łodzi. 

• 0

Mam hds live 12 cali. Zastanawiam się nad live target. C9 będzie lepszą opcją.dla mnie pierwsza czy druga wersja. Pozd

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Miałem ten sam dylemat, ostatecznie wziąłem drugą wersję i jestem bardzo zadowolony, tym bardziej że różnica w cenie nieduża. 

• 0

Miałem ten sam dylemat, ostatecznie wziąłem drugą wersję i jestem bardzo zadowolony, tym bardziej że różnica w cenie nieduża.

Porównywałeś gdzieś na ploterze po zakupie.? Jaki masz ploter?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Edytowane przez mr.8legs

• 0

Czy miał ktoś z was okazje porównać boczny na nowym przetworniku HD z HDS pro i na starym 3in1 na HDS Live? Czy są widoczne różnice? Na papierze moc wyższa nowego ducera. 

na chwilę obecną w moich oczach stary 3in1 jest lepszy na bokach, a najlepszy to jeszcze starszy ss3d. DI lepsze  w nowym HD, tu nie ma żadnego ale

• Like 1