Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Czy pod Elite FS9 można podłączyć jednocześnie przetwornik 3w1 oraz AT?Tak, ale najlepiej od razu zaprogramować sobie przycisk na panelu by wyłaczyć krótkim przyciśnięciem sonar a długim- structurescan. Chyba, że nie przeszkadzają ci skaczące po ekranie zakłócenia w AT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miro 85 Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Jest już ktoś w posiadaniu AT2 albo mial okazje uzywac?? Stoję przed dylematem co wybrać i czy jest sens do FS'ki kupować przetwornik 2 generacji..Różne oponie już słyszałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Jest już ktoś w posiadaniu AT2 albo mial okazje uzywac?? Stoję przed dylematem co wybrać i czy jest sens do FS'ki kupować przetwornik 2 generacji..Różne oponie już słyszałem..Na stan mojej wiedzy, przeczytanych postów za granicami i obejrzanych filmów- nie ma sensu na stan obecny. Osobiście spodziewam się tej zimy FS2, by obrobiła nowe przerworniki Ai3in1 HD. I wtedy- tak. Więcej będzie wiadomo jak pokaże się nowe firmware- jeśli zaimplementują np nowe kolory do AT 1 - to nie ma sensu iść w AT2 tym bardziej, bo różnica w zasięgu ok 20% w trybie do przodu i nie wiem czy warto dokładać kasę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrystianS Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Ktoś już testował at2 ? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 (edytowane) Panowie czy orientuje się ktoś czy Elite FS sciagnieta ze Stanów bedzie miała geo blokade?Z tego co mi się wydaje Lowrance pakuje blokadę tylko do wyzszych serii czyli HDS ale wolałbym się upewnić. PozdrM Edytowane 25 Maja 2023 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Jeżeli chodzi o Ti2 to modele do 9" nie miały. 12" już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Panowie czy orientuje się ktoś czy Elite FS sciagnieta ze Stanów bedzie miała geo blokade?Z tego co mi się wydaje Lowrance pakuje blokadę tylko do wyzszych serii czyli HDS ale wolałbym się upewnić. PozdrMMaciej, tym bym się nie przejmował, dobrzy ludzie pomogą...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 carlek Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=4338Weszła aktualizacja do targeta 1 i 2 wprowadzająca nowe palety kolorów i inne usprawnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=4338Weszła aktualizacja do targeta 1 i 2 wprowadzająca nowe palety kolorów i inne usprawnienia Tak, opisałem ją już u siebie na fp, wkleję i tutaj: Frontline # 7/23. Nowe oprogramowanie dla sprzętu #Lowrance Carbon, FS, Live, Pro oraz Active Target, Active Target 2https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=4341Najważniejszą jest obsługa modułu sonarowego S3100 oraz przywrócenia funkcjonalności HDMI , która przepadła wraz z poprzednim firmware= dla dużych ekranów.Miłe, że Carbon otrzyma także wsparcie dla S3100, FS-ki też je będą miały.Ucieszyć się powinni użytkownicy Active Targetów pierwszej generacji- nowe kolory, dodane wartości pośrednie do ustawień zasięgu, bo czasami wkurzało to, że kolejny przedział to skok o kilka metrów.Usprawnienie obrazowania , wyostrzenie konturów dna- to obiecuje producent.Active Target2- to, co wyżej, przy fizycznie większym zasięgu, bo taki jest właśnie AT2.Generalnie zmiany wyglądają najkorzystniej dla posiadaczy AT1.Pamiętajcie, nie instalować na szybkości, poczekać aż to ktoś przetestuje przed wami- jeśli będzie potrzeba mam poprzednie firmware do przeprowadzenia downgrade dla samego ekranu- o ile nie jest to tzw. update graniczne. Użytkownikom LIVESIGHT nie polecam robić tego update- przestanie on działać w urządzeniach HDS Live- podłączony bezpośrednio do ekranu, potrzeba będzie modułu PSI 1.Jeśli updatujesz- stara szkoła rulez: microsd, pobrać firmware na nośnik, SKOPIOWAĆ SOBIE WAYPOINTY NA KARTĘ PAMIĘCI, uruchomić update pamiętając o odpowiednim zasilaniu, po update WYKONAĆ HARD RESET: przytrzymując przyciski plus i minus w czasie uruchomienia ekranu po zakończeniu aktualizacji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Czy kupując At2 np ze sklepu z Niemiec podłącze go do HDSa z polskiej dystrybucji? Czy trzeba będzie jakieś oprogramowanie wgrywać do niego ? Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 To tylko przetwornik wiec będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 To tylko przetwornik wiec będzie gitDzięki . A orientujesz sie jak np z HDs live z Niemiec bez problemu odblokuje język polski? Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Dzięki . A orientujesz sie jak np z HDs live z Niemiec bez problemu odblokuje język polski? Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu TapatalkaJeśli kupowałeś nowy w niemczech, to pogadaj ze sklepem żeby ogarnęli kod na wschodnią paczkę językową dla Twojej sondy, w gratisie, to żaden problem, drugi wariant, to ogarnięcie tego w PL za kilka stówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 carlek Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Testowaliscie nowy soft do AT? Jak tam nowe kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Testowaliscie nowy soft do AT? Jak tam nowe kolory?Subiektywnie, jak dla mnie żadnego szału nie ma (AT2) ale nie testowałem jeszcze na głębszych akwenach, tak więc zdania w 100% nie mam wyrobionego. Edytowane 3 Czerwca 2023 przez RobsonAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Panowie, podpowiedzcie czy warto sobie głowę zawracać. Mam możliwość zakupu lowerance hds 12 gen.3 za 5000 pln, do tego opcjonalnie structure scan 3d za 2000. I teraz pytanie czy gra warta świeczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Moim zdaniem nie warto. To już stare urządzenie. Praktycznie to samo masz w elite. Celuj od hds carbon w górę. Tam już jest różnica w rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Panowie, podpowiedzcie czy warto sobie głowę zawracać. Mam możliwość zakupu lowerance hds 12 gen.3 za 5000 pln, do tego opcjonalnie structure scan 3d za 2000. I teraz pytanie czy gra warta świeczki?? nie, daj spokój temu setowi. Kup sobie nowe 9 cali FS, używkę hds live czy carbon 9 cali - w tej kasie do ogarnięcia i większe pożytki niż z gen3 i ss3d będziesz miał na łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Ok dzięki za info, wiem ze masz ogromna wiedzę w tym temacie wiec posłucham Twojej rady zostaje narazie przy swoim echomap . Ale będę chciał coś dorzucić właśnie na dziób łodzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemyslaw_pajak Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 (edytowane) Mam hds live 12 cali. Zastanawiam się nad live target. Co będzie lepszą opcją dla mnie pierwsza czy druga wersja. Pozd Sent from my SM-S901B using Tapatalk Edytowane 2 Października 2023 przez mr.8legs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Mam hds live 12 cali. Zastanawiam się nad live target. C9 będzie lepszą opcją.dla mnie pierwsza czy druga wersja. Pozd Sent from my SM-S901B using TapatalkMiałem ten sam dylemat, ostatecznie wziąłem drugą wersję i jestem bardzo zadowolony, tym bardziej że różnica w cenie nieduża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemyslaw_pajak Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 (edytowane) Miałem ten sam dylemat, ostatecznie wziąłem drugą wersję i jestem bardzo zadowolony, tym bardziej że różnica w cenie nieduża.Porównywałeś gdzieś na ploterze po zakupie.? Jaki masz ploter? Sent from my SM-S901B using Tapatalk Edytowane 2 Października 2023 przez mr.8legs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 (edytowane) Czy miał ktoś z was okazje porównać boczny na nowym przetworniku HD z HDS pro i na starym 3in1 na HDS Live? Czy są widoczne różnice? Na papierze moc wyższa nowego ducera. Edytowane 2 Października 2023 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Czy miał ktoś z was okazje porównać boczny na nowym przetworniku HD z HDS pro i na starym 3in1 na HDS Live? Czy są widoczne różnice? Na papierze moc wyższa nowego ducera. na chwilę obecną w moich oczach stary 3in1 jest lepszy na bokach, a najlepszy to jeszcze starszy ss3d. DI lepsze w nowym HD, tu nie ma żadnego ale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 (edytowane) Di widziałem na filmiku, faktycznie jest różnica. Na filmy reklamowe na YT trzeba jednak brać pewną poprawkę. Edytowane 2 Października 2023 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi