Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Di widziałem na filmiku, faktycznie jest różnica. Na filmy reklamowe na YT trzeba jednak brać pewną poprawkę. Wbij się z tym HD na nasze zwykłe jezioro zamulone i ciemność widzę, panie w 1075KHz, filmy reklamowe to osobny rozdział bajery- ale wszyscy producenci ech bajerują obrazkami ze skalistych zbiorników - rezerwuarów wody pitnej , gdzie czysto, sygnały powrotne silne i stąd piękne obrazki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Agraph Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Może ma ktoś pomysł co z tym zrobić.Moja FS9 z uporem maniaka co któreś pływanie kasuje mi ten sam kawałek zrobionej mapy. Mapy Genesis, karta 32 GB i na niej właściwie tylko jedno jezioro 270 ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 brak gps ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Agraph Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 GPS działa jak trzeba.Wygląda to tak, że pływam, wszystko jest ok. Za parę dni odpalam echo a tam dziura na mapie. Uzupełnię mapę, kilka razy jest ok, a później znów to samo. Szczęście, że jest to kawałek przy przystani gdzie trzymam łódkę. Niemniej trochę wkurzające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Mam hds live 12 cali. Zastanawiam się nad live target. Co będzie lepszą opcją dla mnie pierwsza czy druga wersja. Pozd Sent from my SM-S901B using TapatalkBież at2 poprawiona wersja. Mniej zakłóceń itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Bież at2 poprawiona wersja. Mniej zakłóceń itd. Jeśli różnica w cenie 3 tysia i mniej- ok, ale jeśli więcej- niekoniecznie. HDS Live nie wykorzysta synchronizacji pingowania z AT2, wyłączanie programowe przetworników tradycyjnego i struktury przypisane przyciskom panelowym rozwiązuje problem zakłóceń, ale oczywiście to wola i decyzja nabywcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemyslaw_pajak Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Jeśli różnica w cenie 3 tysia i mniej- ok, ale jeśli więcej- niekoniecznie. HDS Live nie wykorzysta synchronizacji pingowania z AT2, wyłączanie programowe przetworników tradycyjnego i struktury przypisane przyciskom panelowym rozwiązuje problem zakłóceń, ale oczywiście to wola i decyzja nabywcy.Czyli hds live nie wykozysta możliwości LT2? Sent from my SM-S901B using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Czyli hds live nie wykozysta możliwości LT2? Sent from my SM-S901B using TapatalkJa jestem za mały na sądy i osądy tego, czego nie mam w rekach. W sieciach socjalnych jest wielu ludzi w niebieskich uniformach, którzy użytkują ten sprzęt. Tam należy pytać . Ewentualnie na socjalkach dystrybutora czyli Lowrance Poland, Prime Marine. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Czy ktoś z Was ma może instrukcję do LOWRANCE HDS-12 w formie elektronicznej? Szukam instrukcji po polsku. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Instalował ktoś może już nowa aktualizacje do FS i AT z 13 listopada. Ciekawi mnie czy na pewno poprawiło to działanie AT. U mnie na wcześniejszej wersji było duże opóźnienienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miro 85 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 U mnie to opóźnienie też było, ale po wyłączeniu stabilizacji obrazu znikało,generalnie ja prócz tego żadnych problemów nie miałem..Teraz to niewiem co zrobic bo chce wystawić sprzęt na sprzedaż,a nie mam już możliwości popływać i potestowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 jak macie poprzednie pliki - nie ma strachu.byle robić up z karty. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 mam wcześniejsze pliki wiec sprawdzę na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek1200 Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Wczoraj zainstalowałem aktualizację do HDS Live, i echosonda nie widzi kart SD! Aktualizowałem z poziomu kary - tak jak zwykle. Po aktualizacji zresetowałem na wszystkie możliwe sposoby- niestety echosonda map nie widzi. Proszę o ewentualne wskazówki, co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Napiszcie mi panowie czy jest możliwość montażu przetwornika 3w1 hd oraz Active Target na jednym uchwycie? Jak to powinno wyglądać i czy nie będzie się wzajemnie zakłócało? Oczywiście każdy z przetworników będzie uzywany osobno. Nie chcę montować dwóch uchwytów, na razie mam HDS pro z przetwornikiem 3w1 i chodzi mi po głowie dokupienie AT1. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Agraph Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ja tego nie widzę. AT zamontowałem na kolumnie elektryka, a 3w1 na burcie.W końcu AT trzeba "kręcić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ok AT trzeba kręcić, to oczywiste. Jednak wpadł mi do głowy taki pomysł: montuję 3w1 standardowo. Nad nim montuje AT na łączniku powiedzmy 10-15cm przed 3w1. W czasie pływania na bocznym skanie ustawimy przetwornik w pozycji równoległej do łódki i w tym czasie AT jest nieaktywny. Jak chcę używać AT to wyłączam 3w1 i wtedy kręcę sztycą. Nie wiem tylko ile wolnego miejsca potrzebuje przetwornik AT dookoła i czy ten 3w1 nie będzie go zasłaniał. Nigdy nie używałem AT i dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Agraph Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Pewnie będzie to działać, ale masz niepotrzebna zabawę w blokowanie itd. AT ma w pakiecie uchwyt pozwalający na odstawienie go na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Napiszcie mi panowie czy jest możliwość montażu przetwornika 3w1 hd oraz Active Target na jednym uchwycie? Jak to powinno wyglądać i czy nie będzie się wzajemnie zakłócało? Oczywiście każdy z przetworników będzie uzywany osobno. Nie chcę montować dwóch uchwytów, na razie mam HDS pro z przetwornikiem 3w1 i chodzi mi po głowie dokupienie AT1. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu TapatalkaDante, zakłócenia są, trzeba zaprogramować przycisk z panelu przcisków, by wyłączać sonar i structure scan. montaż tego typu ma swych zwolenników, ja do nich nie należę, bo obracam przewornikiem live i lulbię mieć także obraz z SI w tym samym czasie a to się wyklucza w wariancie montażu na pojedynczej sztycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 W takim razie muszę poczekać do wiosny i zobaczę jak to będzie wyglądało z miejscem do montażu drugiej sztycy. Dzięki za naświetlenie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 Jeszcze takie pytanie do osób użytkujących moduł S3100. Mając HDS live pro co może dać mi dodatkowo montaż tego modułu? Lepszą widoczność ryb na bocznym? Lepszy kontrast? Czy warto jest dokładać s3100 do hds pro? Nie miałem wcześniej doświadczenia z tym modelem echosondy ani z tym modułem i dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 Jeszcze takie pytanie do osób użytkujących moduł S3100. Mając HDS live pro co może dać mi dodatkowo montaż tego modułu? Lepszą widoczność ryb na bocznym? Lepszy kontrast? Czy warto jest dokładać s3100 do hds pro? Nie miałem wcześniej doświadczenia z tym modelem echosondy ani z tym modułem i dlatego pytam.Pływałem z tym sprzętem i pływać będę- materiały opublikuję wiosną. Ryby widać jako nakładki Reveal- pod warunkiem, że złapie je algorytm, wiązka- bo pewnie i jedno i drugie potrzebne. Do Pro bym nie kupował tego, a zamiast - kupił AT2 - o ile nie masz. To wniesie dużo więcej niż nakładki ryb w Pro. W starszych ekranach można o tym S3100 pomyśleć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 Pływałem z tym sprzętem i pływać będę- materiały opublikuję wiosną. Ryby widać jako nakładki Reveal- pod warunkiem, że złapie je algorytm, wiązka- bo pewnie i jedno i drugie potrzebne. Do Pro bym nie kupował tego, a zamiast - kupił AT2 - o ile nie masz. To wniesie dużo więcej niż nakładki ryb w Pro. W starszych ekranach można o tym S3100 pomyśleć.Dziękuję za rzeczowe wyjaśnienie sprawy, pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 Proszę o namiar na Instrukcję Lowrance 9 Elite FS PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 14 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2024 A może ktoś wypożyczy papierową instrukcję Lowrance 7/9 Elite FS zapłacę przesyłki w 2 strony i browara dorzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi