Skocz do zawartości
  • 0

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

Koza11

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Di widziałem na filmiku, faktycznie jest różnica. Na filmy reklamowe na YT trzeba jednak brać pewną poprawkę. 

Wbij się z tym HD na nasze zwykłe jezioro zamulone i ciemność widzę, panie w 1075KHz, filmy reklamowe to osobny rozdział bajery- ale wszyscy producenci ech bajerują obrazkami ze skalistych zbiorników - rezerwuarów wody pitnej , gdzie czysto, sygnały powrotne silne i stąd piękne obrazki.

• Like 3

• 0

GPS działa jak trzeba.

Wygląda to tak, że pływam, wszystko jest ok. Za parę dni odpalam echo a tam dziura na mapie. Uzupełnię mapę, kilka razy jest ok, a później znów to samo. Szczęście, że jest to kawałek przy przystani gdzie trzymam łódkę. Niemniej trochę wkurzające.

• 0

Bież at2 poprawiona wersja. Mniej zakłóceń itd. 

Jeśli różnica w cenie 3 tysia i mniej- ok, ale jeśli więcej- niekoniecznie. HDS Live nie wykorzysta synchronizacji pingowania z AT2, wyłączanie programowe przetworników tradycyjnego i struktury przypisane przyciskom panelowym rozwiązuje problem zakłóceń, ale oczywiście to wola i decyzja nabywcy. 

• 0

Jeśli różnica w cenie 3 tysia i mniej- ok, ale jeśli więcej- niekoniecznie. HDS Live nie wykorzysta synchronizacji pingowania z AT2, wyłączanie programowe przetworników tradycyjnego i struktury przypisane przyciskom panelowym rozwiązuje problem zakłóceń, ale oczywiście to wola i decyzja nabywcy.

Czyli hds live nie wykozysta możliwości LT2?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

• 0

Czyli hds live nie wykozysta możliwości LT2?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Ja jestem za mały na sądy i osądy tego, czego nie mam w rekach. W sieciach socjalnych jest wielu ludzi w niebieskich uniformach, którzy użytkują ten sprzęt. Tam należy pytać . Ewentualnie na socjalkach dystrybutora czyli Lowrance Poland, Prime Marine.

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

• 0

Wczoraj zainstalowałem aktualizację do HDS Live, i echosonda  nie widzi kart SD! Aktualizowałem z poziomu kary - tak jak zwykle. Po aktualizacji zresetowałem na wszystkie  możliwe  sposoby- niestety echosonda  map nie widzi. Proszę o ewentualne wskazówki, co dalej?

• 0

Napiszcie mi panowie czy jest możliwość montażu przetwornika 3w1 hd oraz Active Target na jednym uchwycie? Jak to powinno wyglądać i czy nie będzie się wzajemnie zakłócało? Oczywiście każdy z przetworników będzie uzywany osobno. Nie chcę montować dwóch uchwytów, na razie mam HDS pro z przetwornikiem 3w1 i chodzi mi po głowie dokupienie AT1.

Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka

• 0

Ok AT trzeba kręcić, to oczywiste. Jednak wpadł mi do głowy taki pomysł: montuję 3w1 standardowo. Nad nim montuje AT na łączniku powiedzmy 10-15cm przed 3w1. W czasie pływania na bocznym skanie ustawimy przetwornik w pozycji równoległej do łódki i w tym czasie AT jest nieaktywny. Jak chcę używać AT to wyłączam 3w1 i wtedy kręcę sztycą. Nie wiem tylko ile wolnego miejsca potrzebuje przetwornik AT dookoła i czy ten 3w1 nie będzie go zasłaniał. Nigdy nie używałem AT i dlatego pytam.

• 0

Napiszcie mi panowie czy jest możliwość montażu przetwornika 3w1 hd oraz Active Target na jednym uchwycie? Jak to powinno wyglądać i czy nie będzie się wzajemnie zakłócało? Oczywiście każdy z przetworników będzie uzywany osobno. Nie chcę montować dwóch uchwytów, na razie mam HDS pro z przetwornikiem 3w1 i chodzi mi po głowie dokupienie AT1.

Dante, zakłócenia są, trzeba zaprogramować przycisk z panelu przcisków, by wyłączać sonar i structure scan. montaż tego typu ma swych zwolenników, ja do nich nie należę, bo obracam przewornikiem live i lulbię mieć także obraz z SI w tym samym czasie a to się wyklucza w wariancie montażu na pojedynczej sztycy. 

• 0

Jeszcze takie pytanie do osób użytkujących moduł S3100. Mając HDS live pro co może dać mi dodatkowo montaż tego modułu? Lepszą widoczność ryb na bocznym? Lepszy kontrast? Czy warto jest dokładać s3100 do hds pro? Nie miałem wcześniej doświadczenia z tym modelem echosondy ani z tym modułem i dlatego pytam.

• 0

Jeszcze takie pytanie do osób użytkujących moduł S3100. Mając HDS live pro co może dać mi dodatkowo montaż tego modułu? Lepszą widoczność ryb na bocznym? Lepszy kontrast? Czy warto jest dokładać s3100 do hds pro? Nie miałem wcześniej doświadczenia z tym modelem echosondy ani z tym modułem i dlatego pytam.

Pływałem z tym sprzętem i pływać będę- materiały opublikuję wiosną. Ryby widać jako nakładki Reveal- pod warunkiem, że złapie je algorytm, wiązka- bo pewnie i jedno i drugie potrzebne. Do Pro bym nie kupował tego, a zamiast - kupił AT2 - o ile nie masz. To wniesie dużo więcej niż nakładki ryb w Pro. W starszych ekranach można o tym S3100 pomyśleć. 

• Like 1

• 0

Pływałem z tym sprzętem i pływać będę- materiały opublikuję wiosną. Ryby widać jako nakładki Reveal- pod warunkiem, że złapie je algorytm, wiązka- bo pewnie i jedno i drugie potrzebne. Do Pro bym nie kupował tego, a zamiast - kupił AT2 - o ile nie masz. To wniesie dużo więcej niż nakładki ryb w Pro. W starszych ekranach można o tym S3100 pomyśleć.

Dziękuję za rzeczowe wyjaśnienie sprawy, pozdrawiam.