Skocz do zawartości
  • 0

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

Koza11

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ostatnio zmontowałem sobie zestaw FS9 z AT2 i troszeczkę jestem zdezorientowany, widziałem na filmach widok przynęty i krętlika na sondzie i jest duży i wyraźny a u mnie niestety ledwo dostrzegalny i to dopiero z około 5m od łódki. Co robię źle czy są jakieś ustawienia w fs które trzeba dodatkowo włączyć?

• 0

Powiecie mi jaką kartę microSD kupić jakiej firmy do Lowrance Elite FS9 kupić?

Słyszałem ze musi być klasy 10 i tylko do 32gb obsługuje ale tez że nie każdej firmy kartę czyta może cos mi doradzicie używając swoich Elitek FS ?

Edytowane przez Przemo33

• 0

Powiecie mi jaką kartę microSD kupić jakiej firmy do Lowrance Elite FS9 kupić?

Słyszałem ze musi być klasy 10 i tylko do 32gb obsługuje ale tez że nie każdej firmy kartę czyta może cos mi doradzicie używając swoich Elitek FS ?

Tu nie ma problemu z czytaniem kart, kup dobrej jakości coś do 32gb, większej echosonda nie wykryje przy formacie FAT32 . Samsung, Kingston i temat wyczerpany. 

• 0

Zmierz sobie średnicę tych gniazd i kup kapsle o identycznej średnicy albo nawet ok 0,5 mm mniejszej. One są rozciągliwe i wtedy dość sztywno je nałożysz. Ja akurat zamówiłem sobie żeby zakryć wtyczki od kabli które wiszą na łodzi. Tych od gniazd hdsa jeszcze oryginalnych nie pogubiłem :)

https://pl.aliexpress.com/item/1005005475168211.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.419axcL8xcL8EK&algo_pvid=acddd910-1720-4b29-b979-ef0ef51263df&algo_exp_id=acddd910-1720-4b29-b979-ef0ef51263df-0&pdp_npi=4%40dis%21PLN%214.09%214.01%21%21%217.08%216.94%21%402103956a17327893759795675e1461%2112000037229027297%21sea%21PL%21757857936%21X&curPageLogUid=K4Yoe3K5D3ic&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

Edytowane przez rower26
  • Like 1

• 0

Polecam kupić firmową, SanDisk, Kingston, z tymi nie ma problemów. Definitywnie nie polecę produktów GoodRam - mam złe doświadczenia. A Claas 10 to już teraz standard przy pojemnościach 16+

Włożyłem pierwszą lepszą jaką miałem i działa. Chyba nie musi być firmowa.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

• 0

Witajcie 

Mam zapytanie do posiadaczy Elite FS9 czy to prawda ze pierwsze uruchomienie plotera i konfiguracje trzeba wykonać z podłączonym przetwornikiem ? 

Czy można po prostu włączyć urządzenie bez przetwornika w domu by je poznać np. w trybie symulacji a później na wodzie jeszcze raz skonfigurować czy już tylko wejść w opcje wybory przetwornika?

Czy może lepiej przetwornik do wanny wrzucić w warunkach domowych i przeprowadzić tą pierwsza konfiguracje czy nie uszkodzę przetwornika ?

Jeden człowiek kiedyś nad woda mi powiedział ze pierwsze uruchomienie echa bez przetwornika później powoduje jakieś błędy w pracy urządzenia ale czy to prawda ?

Edytowane przez Przemo33

• 0

Co z nakładek ustawiamy na ekranie by pilnować akumulatora 

napięcie źródła czy napięcie akumulatora ?

Bo u mnie napięcie źródła pokazuje 12.8V a napięcie akumulatora 13.9V  czego pilnować co ustawić ?

Ja tam zawsze miałem napięcie źródła. Pierwszy raz widzę że jest jeszcze nakładka napięcie akumulatora. Mam cały czas jeszcze Elite ti2 i w ogóle nie ma tam takiej zakłądki. 

• 0

Czy ktoś z Was łączył telefon z FS żeby można było mieć podgląd na telefonie  ekranu z Lowrance FS ?

Czy jest potrzebna jakaś aplikacja na telefon i jaka ?

kiedyś obsługiwało to Lowrance Link app, teraz jej nie ma, Jest apka Lowrance i tam trzeba spróbować. 

• 0

Tak już rozgryzłem działa w aplikacji Lawrence pod zakładką Manager Devices.... ale tylko podgląd gdy ploter poprosi o pozwolenie  zarzadzania ustawieniami przez telefon nagle gdy się kliknie TAK wyrzuca z aplikacji ale gdy się wszystko klika w ploterze to wszystko widać na telefonie i działa do momentu wyjścia.

Mam jeszcze pytanie czy w FS po włożeniu karty SD trzeba zmienić ustawienie PAMIĘCI w zakładce USTAWIENIA BAZA DANYCH na kartę SD ?? i wtedy dopiero moje waypointy ślady itd zapisuje na karcie SD tam gdzie mam mapy społecznościowe ?

Jeżeli po włożeniu karty SD nie zmienię docelowej pamięci bazy danych to rozumiem ze on będzie zapisywał wszystko na pamięci urządzenia ?

Bo widzę ze pamięci urządzenie ma tylko 614.3 mb wolnej a jeszcze wrzuciłem swoja tapetę w jpg na kartę a on i tak przerzucił sobie na pamięć urządzenia choć to tylko 84kb.

Przerzuciłem moje waypointy trasy ze starego  Elite HDI 5 (których kopie miałem na lapku) ale ich nie widzi pewnie zbyt duża różnica wersji systemu.

Edytowane przez Przemo33