Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Ostatnio zmontowałem sobie zestaw FS9 z AT2 i troszeczkę jestem zdezorientowany, widziałem na filmach widok przynęty i krętlika na sondzie i jest duży i wyraźny a u mnie niestety ledwo dostrzegalny i to dopiero z około 5m od łódki. Co robię źle czy są jakieś ustawienia w fs które trzeba dodatkowo włączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 (edytowane) Powiecie mi jaką kartę microSD kupić jakiej firmy do Lowrance Elite FS9 kupić?Słyszałem ze musi być klasy 10 i tylko do 32gb obsługuje ale tez że nie każdej firmy kartę czyta może cos mi doradzicie używając swoich Elitek FS ? Edytowane 20 Listopada 2024 przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Polecam kupić firmową, SanDisk, Kingston, z tymi nie ma problemów. Definitywnie nie polecę produktów GoodRam - mam złe doświadczenia. A Claas 10 to już teraz standard przy pojemnościach 16+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Powiecie mi jaką kartę microSD kupić jakiej firmy do Lowrance Elite FS9 kupić?Słyszałem ze musi być klasy 10 i tylko do 32gb obsługuje ale tez że nie każdej firmy kartę czyta może cos mi doradzicie używając swoich Elitek FS ?Tu nie ma problemu z czytaniem kart, kup dobrej jakości coś do 32gb, większej echosonda nie wykryje przy formacie FAT32 . Samsung, Kingston i temat wyczerpany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2024 Dzięki wielkie za pomocCzyli mogę spokojnie kupić cos z serii UHS U3 luba nawet V90 i tez pójdzie w ploterze ?Tylko czy tez szybsze karty na prawdę tak widocznie szybsze w tym echo ?Pytam bo włożyłem Adata 32gb i to klasy 10 ale nie widział jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2024 Problem z kartą lub czytnikiem. Szybka karta nie daje szybszego odczytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Siema poszukuje Osłony złącz HDS live. da sie to gdzieś dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Ebay/amazon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2024 Siema poszukuje Osłony złącz HDS live. da sie to gdzieś dostać?Jeśli piszesz o tych gumowych kapslach to zobacz na Ali. Takich gumowych kapsli jest do cholery w kazdej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2024 Jeśli piszesz o tych gumowych kapslach to zobacz na Ali. Takich gumowych kapsli jest do cholery w kazdej średnicy. Tak dokładnie o to mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2024 (edytowane) Zmierz sobie średnicę tych gniazd i kup kapsle o identycznej średnicy albo nawet ok 0,5 mm mniejszej. One są rozciągliwe i wtedy dość sztywno je nałożysz. Ja akurat zamówiłem sobie żeby zakryć wtyczki od kabli które wiszą na łodzi. Tych od gniazd hdsa jeszcze oryginalnych nie pogubiłem https://pl.aliexpress.com/item/1005005475168211.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.419axcL8xcL8EK&algo_pvid=acddd910-1720-4b29-b979-ef0ef51263df&algo_exp_id=acddd910-1720-4b29-b979-ef0ef51263df-0&pdp_npi=4%40dis%21PLN%214.09%214.01%21%21%217.08%216.94%21%402103956a17327893759795675e1461%2112000037229027297%21sea%21PL%21757857936%21X&curPageLogUid=K4Yoe3K5D3ic&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A Edytowane 28 Listopada 2024 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2024 Polecam kupić firmową, SanDisk, Kingston, z tymi nie ma problemów. Definitywnie nie polecę produktów GoodRam - mam złe doświadczenia. A Claas 10 to już teraz standard przy pojemnościach 16+Włożyłem pierwszą lepszą jaką miałem i działa. Chyba nie musi być firmowa. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Czy ktoś ma Eagle 9 Eye Live ? Chodzi mi o realny zasięg w poziomie systemu Live (troll). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 (edytowane) Edytowane 7 Grudnia 2024 przez Sonary i mapy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 Jeśli piszesz o tych gumowych kapslach to zobacz na Ali. Takich gumowych kapsli jest do cholery w kazdej średnicy. Doszły mi te kapselki gumowe. Jest super dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Witajcie Mam zapytanie do posiadaczy Elite FS9 czy to prawda ze pierwsze uruchomienie plotera i konfiguracje trzeba wykonać z podłączonym przetwornikiem ? Czy można po prostu włączyć urządzenie bez przetwornika w domu by je poznać np. w trybie symulacji a później na wodzie jeszcze raz skonfigurować czy już tylko wejść w opcje wybory przetwornika?Czy może lepiej przetwornik do wanny wrzucić w warunkach domowych i przeprowadzić tą pierwsza konfiguracje czy nie uszkodzę przetwornika ?Jeden człowiek kiedyś nad woda mi powiedział ze pierwsze uruchomienie echa bez przetwornika później powoduje jakieś błędy w pracy urządzenia ale czy to prawda ? Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Co do konfiguracji nie pamiętam ale potem smigalem sobie bez podłączonego przetwornika. Wcześniejsza wersja Elite nie miała aktywnego ekranu dotykowego bez przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Co z nakładek ustawiamy na ekranie by pilnować akumulatora napięcie źródła czy napięcie akumulatora ?Bo u mnie napięcie źródła pokazuje 12.8V a napięcie akumulatora 13.9V czego pilnować co ustawić ? Edytowane 22 Stycznia przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Co z nakładek ustawiamy na ekranie by pilnować akumulatora napięcie źródła czy napięcie akumulatora ?Bo u mnie napięcie źródła pokazuje 12.8V a napięcie akumulatora 13.9V czego pilnować co ustawić ?Ja tam zawsze miałem napięcie źródła. Pierwszy raz widzę że jest jeszcze nakładka napięcie akumulatora. Mam cały czas jeszcze Elite ti2 i w ogóle nie ma tam takiej zakłądki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Co do konfiguracji nie pamiętam ale potem smigalem sobie bez podłączonego przetwornika. Wcześniejsza wersja Elite nie miała aktywnego ekranu dotykowego bez przetwornika. Można było palcem dotknąć do gniazda przetwornika i też ekran ożywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Miałem starsze modele Lowrance i tez pierwsze widzę taką dodatkowa możliwość pokazania napięcia akumulatora żadna z moich poprzednich echo miała tylko napięcie źródła stąd moje zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Czy ktoś z Was łączył telefon z FS żeby można było mieć podgląd na telefonie ekranu z Lowrance FS ?Czy jest potrzebna jakaś aplikacja na telefon i jaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Czy ktoś z Was łączył telefon z FS żeby można było mieć podgląd na telefonie ekranu z Lowrance FS ?Czy jest potrzebna jakaś aplikacja na telefon i jaka ?kiedyś obsługiwało to Lowrance Link app, teraz jej nie ma, Jest apka Lowrance i tam trzeba spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 invictus Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Nie ma problemu z połączeniem FS z telefonem, potrzebna paka Lowrance, instrukcje znalazłem na YT. Poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Tak już rozgryzłem działa w aplikacji Lawrence pod zakładką Manager Devices.... ale tylko podgląd gdy ploter poprosi o pozwolenie zarzadzania ustawieniami przez telefon nagle gdy się kliknie TAK wyrzuca z aplikacji ale gdy się wszystko klika w ploterze to wszystko widać na telefonie i działa do momentu wyjścia. Mam jeszcze pytanie czy w FS po włożeniu karty SD trzeba zmienić ustawienie PAMIĘCI w zakładce USTAWIENIA BAZA DANYCH na kartę SD ?? i wtedy dopiero moje waypointy ślady itd zapisuje na karcie SD tam gdzie mam mapy społecznościowe ?Jeżeli po włożeniu karty SD nie zmienię docelowej pamięci bazy danych to rozumiem ze on będzie zapisywał wszystko na pamięci urządzenia ? Bo widzę ze pamięci urządzenie ma tylko 614.3 mb wolnej a jeszcze wrzuciłem swoja tapetę w jpg na kartę a on i tak przerzucił sobie na pamięć urządzenia choć to tylko 84kb. Przerzuciłem moje waypointy trasy ze starego Elite HDI 5 (których kopie miałem na lapku) ale ich nie widzi pewnie zbyt duża różnica wersji systemu. Edytowane 22 Stycznia przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi