Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Należy zaimportować plik z karty waypointami w panelu pamięć , bez tego nie będą widoczne w echu. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia ale on widział pusty plik...pewnie zły format z tamtego elite HDI 5 Czyli mapy społecznościowe zostawiam na SD ?A jak będę cos zapisywał jakieś Waypointy to na karcie on zapisuje ? Czyli nie zmieniać bazy danych na Kartę SD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Lowrance natywnie używa pliku z waypointmi o rozszerzeniu .usr jeśli masz takowe z hdika to będą działać, jeśli nie- to można pobawić się konwerterem gpsbabel i zmienić na takowe rozszerzenie lub gpx bo on też chyba poleci do ekranu- wyeksportować można w nim z lowrance obecnych. Co do pamięci- zapis waypointów jest w w pamięci wewnętrznej domyśnie, nie widzę sensu, by to zmieniać. Kartom pamięci także zdarzają się awarie i zostaje się z pustym widokiem mapy bazowej. Socjalki zapisujesz na karcie z kompa a potem wybierasz źródło danych w menu mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) EDIT: pomyłka Edytowane 22 Stycznia przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Dzięki SiMpobawię się może cos mi z tego wyjdzie mam dużo danych ze starego HDI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Dzięki SiMpobawię się może cos mi z tego wyjdzie mam dużo danych ze starego HDIJak coś- podeślij , przemiele to w innym programie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Lowrance natywnie używa pliku z waypointmi o rozszerzeniu .usr jeśli masz takowe z hdika to będą działać, jeśli nie- to można pobawić się konwerterem gpsbabel i zmienić na takowe rozszerzenie lub gpx bo on też chyba poleci do ekranu- wyeksportować można w nim z lowrance obecnych. Co do pamięci- zapis waypointów jest w w pamięci wewnętrznej domyśnie, nie widzę sensu, by to zmieniać. Kartom pamięci także zdarzają się awarie i zostaje się z pustym widokiem mapy bazowej. Socjalki zapisujesz na karcie z kompa a potem wybierasz źródło danych w menu mapyCzyli jak mam starą kopie waypointów ze starego elite 5hdi na kompie i plik o nazwie data.usr to wrzucam go na kartę microsd wkładam do plotera i ten plik kopiuje na pamięć wewnętrzna urządzenia lowrance , tak ?Jak cos by nie działało czy później ten plik będę mógł usunąć z pamięci urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Kupiłem karte sandisk 32gb A1 U1 klasy10 ale jak powiększam mapę, przesuwam lub oddalam to bardzo wolno mi ja wczytuje czy byłoby lepiej gdybym użył karty U3 V30 np.Extreme sandisk czy może Samsunga czy macie jakieś zdanie jakie karty najlepiej lubi Lowrance ? Używam w Elite FSKarta nowa była już sformatowana w FAT32 ale czy ja musza ja jeszcze raz w laptopie sformatować przed włożeniem do echa?Nie mam już pomysły dlaczego mam na próbę 3 jeziora pobrane ze społecznościowych map a tak wolna mi chodzą Edytowane 10 Lutego przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Agraph Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego To raczej ten typ tak ma.Mam FS9 i wolno chodzą mapy.Pewnie zrobili to po to, żeby sobie kupić HDS i mieć szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego To raczej ten typ tak ma.Mam FS9 i wolno chodzą mapy.Pewnie zrobili to po to, żeby sobie kupić HDS i mieć szybciej.Z tymi mapami na HDS Pro to też różnie bywa, jak zaczniesz przesuwać mapę szybko albo robisz zbliżenia lub oddalasz to czasami nie wyrabia i są kwadraty i opóźnienia. Jednak przy normalnym użytkowaniu wszystko jest ok. Piszę o Maximapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego A próbowaliście z kartami szybszymi czy cos zmieniają w pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego A próbowaliście z kartami szybszymi czy cos zmieniają w pracy ?Kartę mam oryginalną z Maximapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michał34 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Witam Czy możecie mi powiedzieć czy Elite FS kupione za granicą będzie miało możliwość wyboru języka polskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Wyboru nie będzie. Jeyk trzeba odblokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Jak coś- podeślij , przemiele to w innym programie. Udało mi się odzyskać waypointy i chodzą w FS-sie ale wciąż mi muli karta chyba spróbuje z tym szybszym SanDiskiem może coś to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Witam Czy możecie mi powiedzieć czy Elite FS kupione za granicą będzie miało możliwość wyboru języka polskiego?Jak kupisz np w Bułgarii to będzie. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Kupiona na zachodzie Europy ma standard language pack, bez języka polskiego, u nas trzeba odblokować EasternEurope language pack. Para się tym i dystrybutor krajowy Lowrance Polska i osoby prywatne, których oferty można znaleźć na portalach aukcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazzzoff Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Język polski mozna odblokować przez sprzedawcę. Działa to tak: 1. Kupujesz 2. Otrzymujesz echosondę 3. Wysyłasz maila do sprzedawcy z prośbą o odblokowaniu języka polskiego. 4. Sprzedawca poprosi wypełnić formularz, gdzie pomiędzy innym trzeba napisać kod zapytu pakietu języka i serial number. Wszystko to jest w ustawieniach urządzenia. Zanim sprzedawca wysyła kod odblokowania języka. Trzeba go umieścić w odpowiednie pole. I cyk. Zrobiłem sobie tak 2 tygodnie temu - kupiłem w Swecji na sportfishtackle.com Odblokowałem sobie język polski, na wypadek sprzedaży w Polsce. Polski działa, ale korzystam z angielskiego że względu na jakość mojego polskiego ???? Elite FS9 I oczywiście to wszystko jest bezpłatnie. Myślę że w taki sam sposób można zrobić przez kontakt poprostu z Lowrance. Bo sprzedawca też otrzymuję unikalny kod odblokowania od producenta Niestety mój ukraiński jest zablokowany razem z rosyjskim - taka inna strona sankcyj. Ale w ogóle w takich urządzeniach lepiej korzystać z języka producenta. W naszych czasach trzeba wiedzieć po angielsku Edytowane 11 Lutego przez jazzzoff 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michał34 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Właśnie dostałem odpowiedź z sportfishtackle.com, że odblokowanie języka polskiego jest płatne. Koszt ok. 300 euro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazzzoff Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Może to jest przez to, że urządzenie kupione nie u nich? Ja zrobiłem u nich bezpłatnie, ale przedmiot kupiony od nich, oficjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazzzoff Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego To jest początek naszej komunikacji w sprawie języka, dalej oni wysłali formularz, ja wypełniłem i otrzymałem kod odblokowania bezpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Może zaczniecie się śmiać ale zapytam czy ktoś z Was używa gimbala chińskiego na kulce 1.5 cala zamiennik RAM ?Czy to utrzyma Lowrance Elite FS 9 ?Wygląda całkiem masywnie mam na ramieniu 6cm z kula 1.5" a wazy 430gram.Nie wiem też bo do górnej podstawki jest przykręcona kula ale czy lepiej skręcić to na jakiś klej do gwintu Loctite ???Może jest ktoś kto używa zamiennika i cos poradzi...Na tą chwile musze się wstrzymać z oryginałem RAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Siemka. Pytanko? Ostatnia aktualizacja do HDS Pro jest o numerze 23.3.67.3.32 przynajmniej tak jest na stronie Lowrance. Echo pokazuje że jest dostępna aktualizacja przez WiFi z końcówką 33. Czemu nie ma jej na stronie producenta? Wie, ktoś może? Zawsze robiłem aktualizację przez kartę i chciałbym żeby tak zostało. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Czasami ktoś nie zmieni nazwy pliku. Po ściągnięciu i załadowaniu do echa, sprawdzić, co pokazuje echosonda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Czasami ktoś nie zmieni nazwy pliku. Po ściągnięciu i załadowaniu do echa, sprawdzić, co pokazuje echosonda.Po załadowaniu do echa pokazuje stary soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi