Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Czyli błąd jest gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozii Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Chciałbym się zorientować czy lowrance eagle eye zakupiony w USA ma możliwość zmiany języka na polski oraz metryki na europejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozii Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Chciałbym się zorientować czy lowrance eagle eye zakupiony w USA ma możliwość zmiany języka na polski oraz metryki na europejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Widzę ze dla Lowrance ELITE FS wypuścili nową aktualizacje 25.1 czy ktoś z Was już ja zrobił? Czy wszystko działa i jakie zmiany ?Będę robił pierwszy raz wiec zapytam czy robić z karty MicroSD po wcześniejszym ściągnięciu na nią oprogramowania nowego czy można podpiąć Elite FS do wifi i z poziomu wifi zrobić ?Co bezpieczniejsze będzie ?Czy później musze przywrócić do ustawień fabrycznych ?Mam obecnie 23.1 oprogramowanie wiec to tylko jedna aktualizacja nowsza będzie....Poproszę o wiadomość jak ktoś aktualizował do wersji 25.1 i jak bezpieczniej robić i może już ktoś ja testował...W Navico mówią żeby zrobić ale nie dopytałem jaki bezpieczniejszy sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Po aktualizacji do wersji 25.1 jest tragedia u mnie:AT2 ciągle się zawiesza, na ekranie sonaru bocznego jakieś dziwne linie. Przy wlaczaniu sie komunikat o konieczności dokonczenia aktualizacji. Albo jest jakiś sposób na wgranie starszego softu albo pozostaje gwarancja.HDS pro i AT2 Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Ma ktoś z Was starszą wersję softu do hds pro? Da się ją wgrać zamiast 25.1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Ja zaktualizowałem i wydaje mi się ze szybciej reaguje na dotyk wybierając rożne opcje. Nie wiesza się i szybciej odpala. Może wszystko się okaże z czasem bo dopiero działam od wczoraj po aktualizacji ale robiłem update z wgraniem softu 25.1 wgranym na czysta kartę(którą mam tylko przeznaczona do upgrade) kartę ze swoimi danymi ,mapami wyciągnąłem.Po aktualizacji i włączeniu FS wyłączyłem i dopiero zmieniłem kartę i wszystko działa super.Dante- jedyna opcja to przywrócić ustawienia do fabrycznych Ja tego nie robiłem bo wszystko fajnie działa Edytowane 15 Marca przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Po aktualizacji do wersji 25.1 jest tragedia u mnie:AT2 ciągle się zawiesza, na ekranie sonaru bocznego jakieś dziwne linie. Przy wlaczaniu sie komunikat o konieczności dokonczenia aktualizacji. Albo jest jakiś sposób na wgranie starszego softu albo pozostaje gwarancja.HDS pro i AT2 Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Robiłeś po WiFi ? Czy przez karte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Po aktualizacji do wersji 25.1 jest tragedia u mnie:AT2 ciągle się zawiesza, na ekranie sonaru bocznego jakieś dziwne linie. Przy wlaczaniu sie komunikat o konieczności dokonczenia aktualizacji. Albo jest jakiś sposób na wgranie starszego softu albo pozostaje gwarancja.HDS pro i AT2 Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Robiłeś po WiFi ? Czy przez karte ?Oczywiście przez kartę. Co jest dziwne w tym wszystkim: znalazłem soft 23.3 i zrobiłem downgrade ekranu i AT2. Z resetami pomiędzy. Potem wgrałem od nowa 25.1 i w dalszym ciągu AT2 się zawiesza. Raz gaśnie kontrolka od komunikacji i pokazuje brak źródła a innym razem wszystkie trzy led świecą ciągle. Ta dziwna przerywana linia na bocznym jest tylko wtedy, jak są aktywne widoki down. Jak down scan jest zatrzymany to linia jest normalna jednolita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) U mnie po aktualizacji jak się włączał ponownie pokazał ze kończy aktualizacje pobawiłem się trochę ,sprawdziłem i gdy wyłączyłem tez na chwile mignęło ze kończy aktualizacje (to było dziwne) choć już później nie wyskoczyło po ponownym odpaleniu ale już z podmieniona karta na tą docelowa na którem mam swoje dane i mapy.Dziwne te aktualizacje, zalecają robić na bieżąco a później wychodzą różne nieprawidłowości ale przecie gdyby zakupił teraz nowego FS z tego roku to będzie i tak soft 25.1 najnowszy zawsze.U mnie działa wszystko ok i mam nadzieje ze tak zostanie. Pierwszy raz to robiłem bo w sumie mam nowego FS kupiony w tym roku. Edytowane 15 Marca przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Oczywiście przez kartę. Co jest dziwne w tym wszystkim: znalazłem soft 23.3 i zrobiłem downgrade ekranu i AT2. Z resetami pomiędzy. Potem wgrałem od nowa 25.1 i w dalszym ciągu AT2 się zawiesza. Raz gaśnie kontrolka od komunikacji i pokazuje brak źródła a innym razem wszystkie trzy led świecą ciągle. Ta dziwna przerywana linia na bocznym jest tylko wtedy, jak są aktywne widoki down. Jak down scan jest zatrzymany to linia jest normalna jednolita. A co to znaczy że zrobiłeś AT2 ? i downgrade ekranu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Oczywiście przez kartę. Co jest dziwne w tym wszystkim: znalazłem soft 23.3 i zrobiłem downgrade ekranu i AT2. Z resetami pomiędzy. Potem wgrałem od nowa 25.1 i w dalszym ciągu AT2 się zawiesza. Raz gaśnie kontrolka od komunikacji i pokazuje brak źródła a innym razem wszystkie trzy led świecą ciągle. Ta dziwna przerywana linia na bocznym jest tylko wtedy, jak są aktywne widoki down. Jak down scan jest zatrzymany to linia jest normalna jednolita. A co to znaczy że zrobiłeś AT2 ? i downgrade ekranu ?Oznacza to, że wgrałem starszy soft 23.3 zamiast 25.1. Zarówno na ekranie jak i na active target 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca jak wychodzi nowy soft , trzeba sobie dac na wstrzymanie z miesiac ... to jest bezpieczna praktyka zweryfikowana przez lata 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca Czy to znaczy ze jak włożę kartę na którą wgram wersje 23.3 to mi zaktualizuje do starszej ? Lub jeżeli mam już 25.1 a włożę ponownie kartę z 25.1 to zrobi aktualizacje ponownie tej samej wersji czy już wykryje ta sama i nie zrobi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca jak wychodzi nowy soft , trzeba sobie dac na wstrzymanie z miesiac ... to jest bezpieczna praktyka zweryfikowana przez lata Dlaczego np. miesiąc ? Czy to znaczy ze dopracują wersje softu ? Bo jeżeli byłyby błędy to wypuszczą i tak nowa łatkę ale pewnie już z nowszym numerem Czy mogę wrócić do wersji 23.3 z wersji 25.1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca znaczy to tyle , ze jak jest bubel to nie stac sie pionierem i nie lamentowac pozniej... , poza tym warto czytac coz wnosi aktualizacja i czy ona mi jest wogole potrzebna . Nie malo przygod softowych bylo , bo poszedl bubel a ludzie masowo to instalowali bo nowe , nowe... apozniej 3 latki aby naprawci to co nie wyszlo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca Dlaczego np. miesiąc ? Czy to znaczy ze dopracują wersje softu ? Bo jeżeli byłyby błędy to wypuszczą i tak nowa łatkę ale pewnie już z nowszym numerem Czy mogę wrócić do wersji 23.3 z wersji 25.1 ?Bo testowanie softu obecnie leży i kwiczy, nikt nie robi testów na regres. Jeżeli aktualizacja nie poprawia ważnej funkcji lub podatności, to się jej od razu nie instaluje. Nie tylko na echosondach. Bycie darmowym beta testerem nie jest przyjemne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca Bo testowanie softu obecnie leży i kwiczy, nikt nie robi testów na regres. Jeżeli aktualizacja nie poprawia ważnej funkcji lub podatności, to się jej od razu nie instaluje. Nie tylko na echosondach. Bycie darmowym beta testerem nie jest przyjemne.trwa to mniej więcej od 5-6lat i dotyczy wszystkich producentów elektroniki echosondowej z moich obserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazzzoff Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca U mnie wszystko wleciało po wi-fi, wygląda na to, że wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca znaczy to tyle , ze jak jest bubel to nie stac sie pionierem i nie lamentowac pozniej... , poza tym warto czytac coz wnosi aktualizacja i czy ona mi jest wogole potrzebna . Nie malo przygod softowych bylo , bo poszedl bubel a ludzie masowo to instalowali bo nowe , nowe... apozniej 3 latki aby naprawci to co nie wyszlo...No tak. Ale po przeczytaniu na stronie Lowrance informacji, czego dotyczy nowy soft, zawsze na końcu pojawia się zdanie po którym przypominam sobie o zaobserwowanych wcześniej błędach. Nie mam wtedy wątpliwości, że trzeba zainstalować poprawkę. To zdanie to: :" Bug Fixes and Improvements. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Podpowiecie mi proszę czy Po zakupie nowego Lowrance Elite FS mogę go włączyć bez przetwornika w domu i przeprowadzić pierwsza konfiguracje ? Bo już zgłupiałem....Co potem jak już będę na wodzie , podpinam przetwornik i sam go sobie odszuka ?Jak Waszym zdaniem przeprowadzić ta pierwsza konfiguracje ?Czy lepiej przetwornik wrzucić do wiadra z woda i od nowa skonfigurować czy mogę to później zrobić będąc już na łodzi Gdzieś mi się obiło o uszy że cos tam mimo wszystko się klika po pierwszym podłączeniu przetwornika.Robiłem Hard Reset i ustawiałem wszystko w domu bez przetwornika a kliknąłem ok czyli sobie cos tam przypisał ale w ustawieniach widać TYP PRZETWORNIKA -nie znany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Podpowiecie mi proszę czy Po zakupie nowego Lowrance Elite FS mogę go włączyć bez przetwornika w domu i przeprowadzić pierwsza konfiguracje ? Bo już zgłupiałem....Co potem jak już będę na wodzie , podpinam przetwornik i sam go sobie odszuka ?Jak Waszym zdaniem przeprowadzić ta pierwsza konfiguracje ?Czy lepiej przetwornik wrzucić do wiadra z woda i od nowa skonfigurować czy mogę to później zrobić będąc już na łodzi Gdzieś mi się obiło o uszy że cos tam mimo wszystko się klika po pierwszym podłączeniu przetwornika.Robiłem Hard Reset i ustawiałem wszystko w domu bez przetwornika a kliknąłem ok czyli sobie cos tam przypisał ale w ustawieniach widać TYP PRZETWORNIKA -nie znanySpokojnie. Zwykły przetwornik to nie livescope że coś tam sie grzeje i inne pitu pitu. Podłączaj sobie normalnie przetwornik w domu. Nie musisz wkładac do wiadra. Poustawiaj sobie na spokojnie widoki i dane nakładki które cię interesują i śmigaj na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Spokojnie. Zwykły przetwornik to nie livescope że coś tam sie grzeje i inne pitu pitu. Podłączaj sobie normalnie przetwornik w domu. Nie musisz wkładac do wiadra. Poustawiaj sobie na spokojnie widoki i dane nakładki które cię interesują i śmigaj na wodę. Dzięki za infoAle czy musze znowu zresetować i pierwsze włączenie zrobić już z podpiętym przetwornikiem?Zrobiłem tez ta aktualizacje z 23.3. do 25.1 i dlatego zrobiłem hard reset a może w sumie nie potrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Dzięki za infoAle czy musze znowu zresetować i pierwsze włączenie zrobić już z podpiętym przetwornikiem?Zrobiłem tez ta aktualizacje z 23.3. do 25.1 i dlatego zrobiłem hard reset a może w sumie nie potrzebnieEee tam. Ćwiczyłem wielokrotnie na 9ti2 odpinanałem, podpinałem przetwornik i wykrywany był automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Przetwornik Active Imaging 3w1 od Elite FS to się tylko przykręca do tej blachy tymi 6 śrubeczkami ? To się nie odkręci podczas pływania ?Przepraszam za pytanie ale nowy nabytek jeszcze nie używany na wodzie i powolutku to wszystko montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi