Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Przetwornik Active Imaging 3w1 od Elite FS to się tylko przykręca do tej blachy tymi 6 śrubeczkami ? To się nie odkręci podczas pływania ?Przepraszam za pytanie ale nowy nabytek jeszcze nie używany na wodzie i powolutku to wszystko montuje.Tak, niczego więcej nie trzeba. Przekręciłem swój i tak pływam już szósty rok bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Tak, niczego więcej nie trzeba. Przekręciłem swój i tak pływam już szósty rok bez żadnych problemów.Dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fiodor12 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca Dante mam pytanie czy uporałeś się jakoś z tym napisem o kończeniu aktualizacji , u mnie cały czas też się ten napis wyświetla. A może ma ktoś soft 23.3 do lowrance HDS PRO aby zrobić downgrade.Po aktualizacji do wersji 25.1 jest tragedia u mnie:AT2 ciągle się zawiesza, na ekranie sonaru bocznego jakieś dziwne linie. Przy wlaczaniu sie komunikat o konieczności dokonczenia aktualizacji. Albo jest jakiś sposób na wgranie starszego softu albo pozostaje gwarancja.HDS pro i AT2Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca Dante mam pytanie czy uporałeś się jakoś z tym napisem o kończeniu aktualizacji , u mnie cały czas też się ten napis wyświetla. A może ma ktoś soft 23.3 do lowrance HDS PRO aby zrobić downgrade.Cześć, z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, to jest to bug i występuje na niektórych hds pro. Nie powoduje żadnych problemów i ma być rozwiązany wkrótce. Nie ma potrzeby instalować ponownie softu 23.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fiodor12 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca Cześć, z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, to jest to bug i występuje na niektórych hds pro. Nie powoduje żadnych problemów i ma być rozwiązany wkrótce. Nie ma potrzeby instalować ponownie softu 23.3.Jak tak to dobrze , trzeba czekać , poza tym rażącym oko napisem na tą chwilę bawiąc się echem w domu nie zauważyłem innych nieprawidłowości.To czekamy na kolejną aktualizację Dante ale jak byś coś znalazł to daj znać , ja na obcojęzycznych forach nie bywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca (edytowane) U mnie również ten problem ale piszę już od 15 marca z NAVICO (chyba w stanach) odpowiedzieli (17 marca) ze wyłapali ten problem i już pracują nad poprawką ale kiedy wypuszcza daty dokładnej nie podali napisali również ze nie powoduje to żadnych problemów z wydajnością, pracą systemu w ploterach...Przyślą mi linka kiedy wdrożą poprawkę ale jak wiecie można to oczywiście kontrolować na :https://www.lowrance.com/downloads/?srsltid=AfmBOop2AOvIXX3Dm2xp03N4VwkNe6yS5iJCPVZ9s-8xpo-g3NrCFdtH Edytowane 28 Marca przez Przemo33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Eee tam. Ćwiczyłem wielokrotnie na 9ti2 odpinanałem, podpinałem przetwornik i wykrywany był automatycznie. Potwierdzam. Zawsze na drogę odpinam sam ekran i nic się nie dzieje. Co do śrubek … we wszystkim co drży, warto zastosować średni albo słaby klej do gwintów zazwyczaj niebieski. I z bani. Dotyczy to wszystkich polaczen gwintowymi na motocyklach czy łodziach. Święty spokój nic nie odpada. Byle nie czerwonego stałego loctite bo sie można zdziwić potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MatB Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Taka ciekawostka. HDS12 "na golasa": 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Mam pytanie. Czy hds pro można połączyć z elite fs aby obraz bocznego sonaru był widoczny na elitce? Oczywiście poprzez sieć nmea. Chciałbym cały ekran hds przeznaczyć do AT2 i nie wiem czy warto dokupić bramkę. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Kup kabel ethernet z żółtymi wtyczkami a będzie ci dane. Soft w obu ekranach wyrównaj aktualizacjami. NMEA nie jest do transmisji obrazu. Tylko ethernet do tgo służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Wielkie dzięki za podpowiedzź Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Koledzy, potrzebuje odblokować pakiet językowy w LOWRANCE hds Pro 10. Macie sprawdzonych sprzedawców kodów? Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kartofelzmaslem Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca hejka elite 9 fs zakupione w de brak naszego języka jest jakieś rozwiązanie czy trzeba się uczyć języków obcych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Po długich oczekiwaniach w końcu Lowrance wypuścił 15 lipca poprawkę aktualizacji 25.1 czyli 25.2 Version: 25.2-71.1.22Z mojego kontaktu z Lowrance mieli masę zgłoszeń o problemach po instalacji 25.1 a teraz twierdzą że długo ją testowali przed udostępnieniem by mieć pewność że nie będzie już błędów. Jeżeli ktoś zrobi przez WiFi (bo aktualizacje wyświetla się od razu w aplikacji Lowrance na telefonie jeżeli mamy sparowany z ploterem bądź na samym urządzeniu jak mamy włączone WiFi) to robimy twardy reset ale obowiązkowo mimo wszystko robimy jeszcze raz podając plik do plotera z karty microSD i oczywiście ponownie twardy reset. Oczywiście od dłuższego czasu już w tych nowych urządzeniach nie tracimy języka polskiego. Życzę powodzenia tym którzy twierdzą ze aktualizacje związane z poprawkami, ulepszeniami i płynnością działania nic nie wnoszą...ale zawsze można wrócić do poprzednich wersji (jeśli mamy plik)Aktualizacja zainstalowana u mnie na FS wszystko działa super, płynnie i jak po teście 20 godzinnym widzę że o wiele szybciej pracuje urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Po długich oczekiwaniach w końcu Lowrance wypuścił 15 lipca poprawkę aktualizacji 25.1 czyli 25.2 Version: 25.2-71.1.22Z mojego kontaktu z Lowrance mieli masę zgłoszeń o problemach po instalacji 25.1 a teraz twierdzą że długo ją testowali przed udostępnieniem by mieć pewność że nie będzie już błędów. Jeżeli ktoś zrobi przez WiFi (bo aktualizacje wyświetla się od razu w aplikacji Lowrance na telefonie jeżeli mamy sparowany z ploterem bądź na samym urządzeniu jak mamy włączone WiFi) to robimy twardy reset ale obowiązkowo mimo wszystko robimy jeszcze raz podając plik do plotera z karty microSD i oczywiście ponownie twardy reset. Oczywiście od dłuższego czasu już w tych nowych urządzeniach nie tracimy języka polskiego. Życzę powodzenia tym którzy twierdzą ze aktualizacje związane z poprawkami, ulepszeniami i płynnością działania nic nie wnoszą...ale zawsze można wrócić do poprzednich wersji (jeśli mamy plik)Aktualizacja zainstalowana u mnie na FS wszystko działa super, płynnie i jak po teście 20 godzinnym widzę że o wiele szybciej pracuje urządzenie. Testowałeś ją wcześniej niż release? Bo wiem, że oni udostępniali czasami pliki chętnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Panowie czy aktualizując Elite Ti 2 do najnowszej wersji oprogramowania stracę język polski czy zostanie jak w FS i HDS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Testowałeś ją wcześniej niż release? Bo wiem, że oni udostępniali czasami pliki chętnym. Dostałem info z linkiem od Lowrance i pobrałem już w nocy bodajże z 15 na 16 lipca od razu poszła do HDS i FS i widzę ze jest super do dziś wszystko chodzi świetnie ale już jest coraz więcej opinii że w końcu im się udało dopracować...choć od dwóch dni strona pobierania ma problem nie działa...Może Ty mi powiesz czy w Elite Ti2 stracę polski jak zaktualizuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Dostałem info z linkiem od Lowrance i pobrałem już w nocy bodajże z 15 na 16 lipca od razu poszła do HDS i FS i widzę ze jest super do dziś wszystko chodzi świetnie ale już jest coraz więcej opinii że w końcu im się udało dopracować...choć od dwóch dni strona pobierania ma problem nie działa...Może Ty mi powiesz czy w Elite Ti2 stracę polski jak zaktualizuje ?kilka razy robiłem update mojej ti2 i nigdy nie straciłem języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca kilka razy robiłem update mojej ti2 i nigdy nie straciłem języka. A powiesz mi jaka jest najnowsza ostatnia dostępna wersja oprogramowania na Ti2 ? Nie mogę sprawdzić bo strona pobierania Lowrance nie działa maja jakiś problem techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca A powiesz mi jaka jest najnowsza ostatnia dostępna wersja oprogramowania na Ti2 ? Nie mogę sprawdzić bo strona pobierania Lowrance nie działa maja jakiś problem techniczny.Za stroną lowrance. Do ti2 ostatni update jest z 2020 roku: Elite Ti² Software Update (20.0.1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Mapy społecznościowe które pobieramy z Genesis C-Map danego zbiornika bo teraz by mieć przykładowo Zegrze to musimy pobrać kilka obszarów ale czy wrzucamy do plotera już wszystkie rozpakowane pliki razem czy w folderach danego zbiornika czy tez wszystkich zbiorników na ta kartę ?Bo widzę że jak wrzuciłem razem to mam tylko możliwość wyboru C-Map i wszystkie zbiorniki się nanoszą na mapę.Czy można w folderach i będę miał pokazane wszystkie zbiorniki po nazwie już w ploterze?Np:Zalew SulejowskiZalew ZegrzyńskiJezioro Siemianowskieitd.......Czy po prostu wszystkie rozpakowane foldery wrzucamy razem na kartę?Czy mając dużo zbiorników na karcie urządzenie korzysta tylko z karty czy jakoś on sobie zajmuje pamięć wewnętrzna kopiując je do urządzenia gdy wybieramy C-Map ?Może źle to pytanie sformułowałem ale może znajdzie się ktoś kto będzie wiedział o co mi chodzi. Dzięki piękne z góry Panowie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Sonar_2022-08-16_21.50.21.sl2GenesisLive_31.08.2024.05.56.00.gsd Co to są pliki mam ich bardzo dużo ale każdy 0 kb ?Robiłem kopie i widzę że jak przywróciłem dane z kopi jest też dużo takich plikówZrobiłem kopie karty w laptopie ale te są chyba nie potrzebne ???Przywracamy tylko kopie Waypoint trasy ślady ????Te które podałem można usunąć skoro waga zerowa?Pomożecie.... Edytowane 28 Lipca przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Od czego mogę mieć na bocznym sonarze taki cienki pasek po prawej stronie tej grubej kreski (czyli kreski łodzi) a obok cienki się jeszcze nakłada ?Przekładałem przetwornik na drugą burtę i jest tez po prawej naniesiony...Czy cos w ustawieniach przestawione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Panowie, pytanko do posiadaczy Eagle eye 9 live.Jakiś czas szukam drugiego plotera do map i tak sobie pomyślałem, że może wziąłbym sobie tego eagla z livem po taniości do wsparcia lvs34 które mam aktualnie, jak wam się sprawdza ten live, myślałem aby go używać czasami do verta w połączeniu z forwardem na Lvs albo do rzutu w przód w połączeniu z perspektywą na Lvs. Idzie coś na tym zobaczyć czy lepiej sobie odpuścić i dołożyć kasę do at/lvs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Panowie, pytanko do posiadaczy Eagle eye 9 live.Jakiś czas szukam drugiego plotera do map i tak sobie pomyślałem, że może wziąłbym sobie tego eagla z livem po taniości do wsparcia lvs34 które mam aktualnie, jak wam się sprawdza ten live, myślałem aby go używać czasami do verta w połączeniu z forwardem na Lvs albo do rzutu w przód w połączeniu z perspektywą na Lvs. Idzie coś na tym zobaczyć czy lepiej sobie odpuścić i dołożyć kasę do at/lvs?drugi LVS- w tą stronę idź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi