Skocz do zawartości
  • 0

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

Koza11

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przetwornik

Active Imaging 3w1

od Elite FS to się tylko przykręca do tej blachy tymi 6 śrubeczkami ? To się nie odkręci podczas pływania ?

Przepraszam za pytanie ale nowy nabytek jeszcze nie używany na wodzie i powolutku to wszystko montuje.

Tak, niczego więcej nie trzeba. Przekręciłem swój i tak pływam już szósty rok bez żadnych problemów.

• 0

Dante mam pytanie czy uporałeś się jakoś z tym napisem o kończeniu aktualizacji , u mnie cały czas też się ten napis wyświetla. A  może ma ktoś soft 23.3 do lowrance HDS PRO aby zrobić downgrade.

Po aktualizacji do wersji 25.1 jest tragedia u mnie:
AT2 ciągle się zawiesza, na ekranie sonaru bocznego jakieś dziwne linie. Przy wlaczaniu sie komunikat o konieczności dokonczenia aktualizacji. Albo jest jakiś sposób na wgranie starszego softu albo pozostaje gwarancja.
HDS pro i AT294a77cdc9b9e976a8344386b1be47417.jpgcf723dabcdab0b21c61f2f541cd33a58.jpg

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

• 0

Dante mam pytanie czy uporałeś się jakoś z tym napisem o kończeniu aktualizacji , u mnie cały czas też się ten napis wyświetla. A może ma ktoś soft 23.3 do lowrance HDS PRO aby zrobić downgrade.

Cześć, z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, to jest to bug i występuje na niektórych hds pro. Nie powoduje żadnych problemów i ma być rozwiązany wkrótce. Nie ma potrzeby instalować ponownie softu 23.3.

• 0

Cześć, z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, to jest to bug i występuje na niektórych hds pro. Nie powoduje żadnych problemów i ma być rozwiązany wkrótce. Nie ma potrzeby instalować ponownie softu 23.3.

Jak tak to dobrze , trzeba czekać , poza tym rażącym oko napisem na tą chwilę bawiąc się echem w domu nie zauważyłem innych nieprawidłowości.

To czekamy na kolejną aktualizację 

Dante ale jak byś coś znalazł to daj znać , ja na obcojęzycznych forach nie bywam.  

• 0

U mnie również ten problem ale piszę już od 15 marca z NAVICO (chyba w stanach) odpowiedzieli (17 marca) ze wyłapali  ten problem i już pracują nad poprawką ale kiedy wypuszcza daty dokładnej nie podali  napisali również ze nie powoduje to żadnych problemów z wydajnością, pracą systemu w ploterach...

Przyślą mi linka kiedy wdrożą poprawkę ale jak wiecie można to oczywiście kontrolować na :

https://www.lowrance.com/downloads/?srsltid=AfmBOop2AOvIXX3Dm2xp03N4VwkNe6yS5iJCPVZ9s-8xpo-g3NrCFdtH

Edytowane przez Przemo33
  • Like 1

• 0

Eee tam. Ćwiczyłem wielokrotnie na 9ti2 odpinanałem, podpinałem przetwornik i wykrywany był automatycznie. 

Potwierdzam. Zawsze na drogę odpinam sam ekran i nic się nie dzieje.

Co do śrubek … we wszystkim co drży, warto zastosować średni albo słaby klej do gwintów zazwyczaj niebieski. I z bani. Dotyczy to wszystkich polaczen gwintowymi na motocyklach czy łodziach. Święty spokój nic nie odpada. Byle nie czerwonego stałego loctite bo sie można zdziwić potem  ;)

• 0

Mam pytanie. Czy hds pro można połączyć z elite fs aby obraz bocznego sonaru był widoczny na elitce? Oczywiście poprzez sieć nmea. Chciałbym cały ekran hds przeznaczyć do AT2 i nie wiem czy warto dokupić bramkę.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

• 0

Po długich oczekiwaniach w końcu Lowrance wypuścił 15 lipca poprawkę aktualizacji 25.1 czyli 25.2 Version: 25.2-71.1.22

Z mojego kontaktu z Lowrance mieli masę zgłoszeń o problemach po instalacji 25.1 a teraz twierdzą że długo ją testowali przed udostępnieniem by mieć pewność że nie będzie już błędów.  

Jeżeli ktoś zrobi przez WiFi (bo aktualizacje wyświetla się od razu w aplikacji Lowrance na telefonie jeżeli mamy sparowany z ploterem bądź na samym urządzeniu jak mamy włączone WiFi) to robimy twardy reset ale obowiązkowo mimo wszystko robimy jeszcze raz podając plik do plotera z karty microSD i oczywiście ponownie twardy reset. Oczywiście od dłuższego czasu już w tych nowych urządzeniach nie tracimy języka polskiego.

Życzę powodzenia tym którzy twierdzą ze aktualizacje związane z poprawkami, ulepszeniami i płynnością działania nic nie wnoszą...ale zawsze można wrócić do poprzednich wersji (jeśli mamy plik)

Aktualizacja zainstalowana u mnie na FS wszystko działa super, płynnie i jak po teście 20 godzinnym widzę że o wiele szybciej pracuje urządzenie. 

• 0

Po długich oczekiwaniach w końcu Lowrance wypuścił 15 lipca poprawkę aktualizacji 25.1 czyli 25.2 Version: 25.2-71.1.22

Z mojego kontaktu z Lowrance mieli masę zgłoszeń o problemach po instalacji 25.1 a teraz twierdzą że długo ją testowali przed udostępnieniem by mieć pewność że nie będzie już błędów.  

Jeżeli ktoś zrobi przez WiFi (bo aktualizacje wyświetla się od razu w aplikacji Lowrance na telefonie jeżeli mamy sparowany z ploterem bądź na samym urządzeniu jak mamy włączone WiFi) to robimy twardy reset ale obowiązkowo mimo wszystko robimy jeszcze raz podając plik do plotera z karty microSD i oczywiście ponownie twardy reset. Oczywiście od dłuższego czasu już w tych nowych urządzeniach nie tracimy języka polskiego.

Życzę powodzenia tym którzy twierdzą ze aktualizacje związane z poprawkami, ulepszeniami i płynnością działania nic nie wnoszą...ale zawsze można wrócić do poprzednich wersji (jeśli mamy plik)

Aktualizacja zainstalowana u mnie na FS wszystko działa super, płynnie i jak po teście 20 godzinnym widzę że o wiele szybciej pracuje urządzenie. 

Testowałeś ją wcześniej niż release? Bo wiem, że oni udostępniali czasami pliki chętnym. 

• 0

Testowałeś ją wcześniej niż release? Bo wiem, że oni udostępniali czasami pliki chętnym. 

Dostałem info z linkiem od Lowrance i pobrałem już w nocy bodajże z 15 na 16 lipca od razu poszła do HDS i FS i widzę ze jest super do dziś wszystko chodzi świetnie ale już jest coraz więcej opinii że w końcu im się udało dopracować...choć od dwóch dni strona pobierania ma problem nie działa...

Może Ty mi powiesz czy w Elite Ti2 stracę polski jak zaktualizuje ?

• 0

Dostałem info z linkiem od Lowrance i pobrałem już w nocy bodajże z 15 na 16 lipca od razu poszła do HDS i FS i widzę ze jest super do dziś wszystko chodzi świetnie ale już jest coraz więcej opinii że w końcu im się udało dopracować...choć od dwóch dni strona pobierania ma problem nie działa...

Może Ty mi powiesz czy w Elite Ti2 stracę polski jak zaktualizuje ?

kilka razy robiłem update mojej ti2 i nigdy nie straciłem języka. 

• 0

A powiesz mi jaka jest najnowsza ostatnia dostępna wersja oprogramowania na Ti2 ? Nie mogę sprawdzić bo strona pobierania Lowrance nie działa maja jakiś problem techniczny.

Za stroną lowrance. Do ti2 ostatni update jest z 2020 roku: 

Elite Ti² Software Update (20.0.1)

• 0

Mapy społecznościowe które pobieramy z Genesis C-Map danego zbiornika  bo teraz by mieć przykładowo Zegrze to musimy pobrać kilka obszarów ale czy wrzucamy do plotera już wszystkie rozpakowane pliki razem czy w folderach danego zbiornika czy tez wszystkich zbiorników na ta kartę ?

Bo widzę że jak wrzuciłem razem to mam tylko możliwość wyboru C-Map i wszystkie zbiorniki się nanoszą na mapę.

Czy można w folderach i będę miał pokazane wszystkie zbiorniki po nazwie już w ploterze?

Np:

Zalew Sulejowski

Zalew Zegrzyński

Jezioro Siemianowskie

itd.......

Czy po prostu wszystkie rozpakowane foldery wrzucamy razem na kartę?

Czy mając dużo zbiorników na karcie urządzenie korzysta tylko z karty czy jakoś on sobie zajmuje pamięć wewnętrzna kopiując je do urządzenia gdy wybieramy C-Map  ?

Może źle to pytanie sformułowałem ale może znajdzie się ktoś kto będzie wiedział o co mi chodzi.

Dzięki piękne z góry Panowie za pomoc 

• 0

Sonar_2022-08-16_21.50.21.sl2

GenesisLive_31.08.2024.05.56.00.gsd

Co to są pliki mam ich bardzo dużo ale każdy 0 kb ?

Robiłem kopie i widzę że jak przywróciłem dane z kopi jest też dużo takich plików

Zrobiłem kopie karty w laptopie ale te są chyba nie potrzebne ???

Przywracamy tylko kopie Waypoint trasy ślady ????

Te które podałem można  usunąć skoro waga zerowa?

Pomożecie....

Edytowane przez Przemo33

• 0

Od czego mogę mieć na bocznym sonarze taki cienki pasek po prawej stronie tej grubej kreski (czyli kreski łodzi) a obok cienki się jeszcze nakłada post-77956-0-79532800-1753953416_thumb.jpg?

Przekładałem przetwornik na drugą burtę i jest tez po prawej naniesiony...

Czy cos w ustawieniach przestawione ?

• 0

Panowie, pytanko do posiadaczy Eagle eye 9 live.

Jakiś czas szukam drugiego plotera do map i tak sobie pomyślałem, że może wziąłbym sobie tego eagla z livem po taniości do wsparcia lvs34 które mam aktualnie, jak wam się sprawdza ten live, myślałem aby go używać czasami do verta w połączeniu z forwardem na Lvs albo do rzutu w przód w połączeniu z perspektywą na Lvs. Idzie coś na tym zobaczyć czy lepiej sobie odpuścić i dołożyć kasę do at/lvs?

• 0

Panowie, pytanko do posiadaczy Eagle eye 9 live.

Jakiś czas szukam drugiego plotera do map i tak sobie pomyślałem, że może wziąłbym sobie tego eagla z livem po taniości do wsparcia lvs34 które mam aktualnie, jak wam się sprawdza ten live, myślałem aby go używać czasami do verta w połączeniu z forwardem na Lvs albo do rzutu w przód w połączeniu z perspektywą na Lvs. Idzie coś na tym zobaczyć czy lepiej sobie odpuścić i dołożyć kasę do at/lvs?

drugi LVS- w tą stronę idź. 

• Like 1