Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 14 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2024 Pacjent Lowrance Elite FS dostał na kartę SDHC logi z Elity Ti2 i nie pokazuje danych bajora na mapie CO zrobiłem nie teges ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObywatelX Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 A może ktoś wypożyczy papierową instrukcję Lowrance 7/9 Elite FS zapłacę przesyłki w 2 strony i browara dorzucę Możliwe, że już o tym wiesz ale napiszę. Ściągasz sobie instrukcję po angielsku ze strony lowrance. W google masz opcję tłumaczenia plików pdf na dowolny język. Drukujesz i masz. Wczoraj tak robiłem ze swoim humminbirdem helixem. Jak zobaczyłem, że na olx ludzie te instrukcje sprzedają po 250 zł to aż pomyślałem, czy firmy nie otwierać;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Możliwe, że już o tym wiesz ale napiszę. Ściągasz sobie instrukcję po angielsku ze strony lowrance. W google masz opcję tłumaczenia plików pdf na dowolny język. Drukujesz i masz. Wczoraj tak robiłem ze swoim humminbirdem helixem. Jak zobaczyłem, że na olx ludzie te instrukcje sprzedają po 250 zł to aż pomyślałem, czy firmy nie otwierać;DOtwieraj śmiało , zrobisz promo po 150pln i będą szły jak woda . Tylko aby się utrzymać będziesz musiał ich z 500szt na miesiąc sprzedawać . Natomiast translator Google jaknajbardzie spełnia powyższe zadania , napewno będą przekłamania ale konteksty zdania jak najbardziej zrozumiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bocian84 Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Trochę klikania u wujka google i masz instrukcje w języku pl. W jednym sklepie są instrukcje do pobrania, właśnie pobrałem do helixa w j. Pl.https://www.sonarsklep.pl/do-pobrania-pm-16.htmlApex,solix, helix, piranie itd. do garmina też coś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Trochę klikania u wujka google i masz instrukcje w języku pl. W jednym sklepie są instrukcje do pobrania, właśnie pobrałem do helixa w j. Pl.https://www.sonarsklep.pl/do-pobrania-pm-16.htmlApex,solix, helix, piranie itd. do garmina też coś jest.Gdzie tu są instrukcje do Lowrance'a, bo o tym jest rozmowa??? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Natomiast translator Google jaknajbardzie spełnia powyższe zadania , napewno będą przekłamania ale konteksty zdania jak najbardziej zrozumiałeWg mnie translatory działają coraz lepiej - AI robi robotę (mam przykład w pracy, gdzie pod translatorem w Bingu jest ChatGPT 4 - działa doskonale). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Tak @mario , w duzej mierze to zalezy od tlumaczonego tekstu . Ze tak powiem w "mowie potocznej" jest dobrze , wiekszosc bledow zazwyczaj jest w tlumaczeniach z dzialow technicznych/medycznych ogolnie specjalistycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Proszę o info - Lowrance Elite FS dostał na kartę SD logi /sl2,gsd/ z Elity Ti2 i nie pokazuje głębokości na tym jeziorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 Jakiś enigmatyczny film od lowrance wpadł na FB. Wędkowanie stanie się prostsze...bla, bla, bla. Ktoś ma jakieś insiderskie info jakie modele nowe wprowadzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 Odpowiedź znajdziesz w 19-20 sekundzie filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Odpowiedź znajdziesz w 19-20 sekundzie filmu W 19-20 sekundzie widać lecącego ptaka. Czyżby jakaś reaktywacja marki eagle? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Jak oceniacie HDS Pro w porównaniu do poprzedniej wersji? Ma ktoś wiedzę czy faktycznie wersja pro lepiej obrazuje z Active imaging 2 i jak to ma się do Panoptix plus od Garmin-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Pokazane u mnie na fp sonary i mapy. W grudniu łowiłem ryby testując różne live w tym samym czasie na jednej sztycy. Pro też było grane. Nie miałem zbyt wiele czasu na pływanie, warunków by sprawdzić ten ich 1075 KHz na bokach. Synchronizacja pingowania działa, nie ma zakłóceń od AT2 przy używaniu przetwornika z pawęży w jednym czasie- jak było to w poprzedniej generacji ekranowej i AT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 l0co Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Witam szanowne grono.Po latach doświadzczeń z Garmin I Humminbird postanowiłem sprawdzic lowrance. Dziaj pierwszy dzien testow wodzie i juz widze czego bedzie mi najbardziej brakowało....a moze nie tylko moja wiedza jeszcze kuleje....Codzi o warstę twardosci dna. Czy sciągnięte z C-Map mapy z twardosciami mozna modyfikować w zakresie twardosci na zywo tak ja to działą w Humminbird? Czy to bardzie skomplikowane....wysylanie logow przez serwer itp ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Witam szanowne grono.Po latach doświadzczeń z Garmin I Humminbird postanowiłem sprawdzic lowrance. Dziaj pierwszy dzien testow wodzie i juz widze czego bedzie mi najbardziej brakowało....a moze nie tylko moja wiedza jeszcze kuleje....Codzi o warstę twardosci dna. Czy sciągnięte z C-Map mapy z twardosciami mozna modyfikować w zakresie twardosci na zywo tak ja to działą w Humminbird? Czy to bardzie skomplikowane....wysylanie logow przez serwer itp ?pozdrawiamImporty Cmap są nieedytowalne. Możesz im przesłać logi sonarowe .sl2/3 poprzez swoje konto i oni robią z tego warstwę twardości dna. Możesz kupić program Reefmaster z dodatkiem bottom composition i na bazie tych samych logów sonarowych zrobić sobie mapę sam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 Mam pytanie o twardość dna , czy te echosondy pokazują w przybliżeniu faktyczny stan mułu . Wczoraj oglądałem film z jeziora to płetwonurek całą rękę w mule utopił i zanęcając na takiej miejscówce żadna ryba nie znajdzie naszej zanęty ani przynęty na haczyku . Tu jest link do filmu 9. 20 min zobaczcie jakie niespodzianki jeśli chodzi o dno jeziora , warto nie raz zobaczyć na żywo . https://youtu.be/_GxC9hrgf2s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 Mam pytanie o twardość dna , czy te echosondy pokazują w przybliżeniu faktyczny stan mułu . Wczoraj oglądałem film z jeziora to płetwonurek całą rękę w mule utopił i zanęcając na takiej miejscówce żadna ryba nie znajdzie naszej zanęty ani przynęty na haczyku . Tu jest link do filmu 9. 20 min zobaczcie jakie niespodzianki jeśli chodzi o dno jeziora , warto nie raz zobaczyć na żywo . https://youtu.be/_GxC9hrgf2s Echosonda pokazuje na twardym dnie podwójne/potrójne odbicie sygnału- ale trzeba to ustawić w trybie zasięgu 3x więcej niż max głębokość. Natomiast jeśli na twardym dnie zalega muł- nie będzie różnicy moim zdniem. Zawsze to można sprawdzić kotwicą, ciężarkiem. Miejsca gdzie jest dużo rzadkiego mułu mam u siebie na jeziorze niedalekim, tam linia dna zanika w 2d a na sonarze bocznym są czarne placki, bo energia akustyczna została przez te miejsce wchłonięta i nie wróciła do przetwornika. Koledzy karpiarze to sprawdzili kamerą i po prostu tam jest maź bardzo rzadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 Robiąc mapę Turawy natrafiłem na starą drogę pokrytą grubą warstwą mułu. Znam miejscówkę doskonale i nigdy bym nie przypuszczał, że przebiegała tam kiedyś droga. Po pomniejszeniu mapy widać wyraźnie, że widoczna na mapie twardości droga stanowi przedłużenie istniejącej do dzisiaj, biegnącej za wałem drogi pokrytej kostką brukową. Warstwa mułu jest bardzo gruba, jednak sygnał się przez nią przebija i pokazuje to na mapie jako twarde miejsce. Taka niespodzianka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 W tym roku kupiłem kamerkę i będę na bieżąco sprawdzał co pokaże moje echo Element z tym co zobaczę na żywo . Nawet jak latem widoczność spadnie na 1 m to i tak będę widział jakie jest dno . Trzeba na kilka sposobów sprawdzać co jest pod wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 l0co Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Importy Cmap są nieedytowalne. Możesz im przesłać logi sonarowe .sl2/3 poprzez swoje konto i oni robią z tego warstwę twardości dna. Możesz kupić program Reefmaster z dodatkiem bottom composition i na bazie tych samych logów sonarowych zrobić sobie mapę sam. Dziękuje Maciej. To bardzo cenne aczkolwiek przyznam ze lekko rozczarowujące , jakoś trzeba nauczyć sie z tym żyć.Jeszcze jedno pytanie, być może banalne.Czy w lowrance hds można wyłączyć zapis tworzenia map przy użyciu Genesis ? Nie chodzi o wyłączanie pracy sonaru ale o to by móc pływac po obszarze utworzonym wczesniej bez jego modyfikacji spowodowanej np zmianą wysokości lustra wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Dziękuje Maciej. To bardzo cenne aczkolwiek przyznam ze lekko rozczarowujące , jakoś trzeba nauczyć sie z tym żyć.Jeszcze jedno pytanie, być może banalne.Czy w lowrance hds można wyłączyć zapis tworzenia map przy użyciu Genesis ? Nie chodzi o wyłączanie pracy sonaru ale o to by móc pływac po obszarze utworzonym wczesniej bez jego modyfikacji spowodowanej np zmianą wysokości lustra wody.Niestety, nie można i jak dla mnie to najsłabsza strona tego systemu. Inni mają podgląd i zapis rozdzielony a tutaj po prostu albo rysujesz, albo nie widzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DP Fishing Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Cześć czy ktoś zrobiłby fotkę jak podłączyć activtarget i echosondę pod jeden akumulator? Zależy mi żeby zestaw był mobilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 wyprowadz sobie z akumulatora dwie wtyczki ,i zarob na kablach od ekranu i at wtyczki xt60 czy inne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DP Fishing Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Oki już sobie poradziłem dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Napiszcie mi czy mając HDS pro i chcąc podłączyć Fish Reveal potrzebuję S3100 czy będzie działać bez tego modułu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi