Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) Pan Easton w swoim stylu. Ten sam obraz na żywo, prawie na żywo i z jego hd map struktury. Edytowane 11 Lutego 2021 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) I jeszcze jeden materiał filmowy - tym razem ze wschodu: Władymir i ekipa z prokatis.ru znowu nadają. Tym razem test obrazowania 7fs vs 12 live. Edytowane 11 Lutego 2021 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) Na czarnym tle jest napisane 7fs a pod tym live12 , co tj ? Źródło sygnału? Chyba nie bo jest przesunięcie obrazu między nimi Edytowane 11 Lutego 2021 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Na czarnym tle jest napisane 7fs a pod tym live12 , co tj ? Źródło sygnału? Chyba nie bo jest przesunięcie obrazu między nimiAdam, oba ekrany spięte kablem ethernetowym, dawcą sygnału był live 12. FS ma inny pingrate chyba, bo jest różnica w wielkości detali. Jakiś czas temu zrobiłem materiał porównawczy z si z evo vs ti2 i jest podobnie - różnica w wielkości detali. Poza tym odcienie kolorów mogą się różnić softowo. W Rosji trwa dyskusja, czy ten test był miarodajny, czy nie byłby inny gdyby FS robiło z własnym przetwornikiem a nie tylko przechwytywało obraz. Generalnie fajne echo wyszło, choć drogie, bo tyle to kosztuje Helix9 u nas, a opcji podłączeń osprzętu ma sporo. Gdyby nie ten zakichany covid, pewnie MegaLive rozwiałby wątpliwości, który ekran brać- u kogoś kto chce więcej pixeli w tej samej cenie... Edytowane 12 Lutego 2021 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Maćku, Helix super sprzęt, ale pozostaje kwestia :1) Łatwości w obsłudze - szybkości.2) Braku dotykowego ekranu. Na korzyść HB Helixa zdecydowanie przemawia 1,2 Mhz i rozdzielczość HD 1024*600. W oczekiwaniu na Mega Live nasunęła mi się kwestia która wstrzymuje dużą brać przed zakupem Helixów - brak dotykowego, a to mocno uprzykrza życie na wodzie. Chcąc mieć dotyk wszyscy wiedzą ile trzeba wydać +/- 11 k zł, a tutaj Echomap czy elite FS daje kompromis w postaci prawie połowy kwoty Solixa 10 - dodam że w jednej i drugiej opcji zostaje na ponad połowę systemu Live Każdy użytkownik brandu ( Lowrance, HB, GArmin) jak nie będzie chciał kupić systemu Live to nie kupi, ale mając do wyboru ekran z dotykiem lub bez weźmie ten PROSTSZY w obsłudze. Ja bym tak zrobił...Wiadomo że Solix sprzętowo (pokazowo) daje więcej jak Echomap i Elite FS razem wzięte, ale wybór echa to pójście na jakiś kompromis, nie ma dróg na skróty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Hmmm, powiedziałbym tak pkt. pierwszy - kwestia uznaniowa , pkt.2 brak dotyku wielu uważa za zaletę.... A jakość obrazowania , no cóż - sam udzieliłeś odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Marcin, miałeś 7mke, znasz je, ja tak samo, da się żyć bez ekranu dotykowego. Natomiast sporo osób kupuje ten sprzęt po naoglądaniu się screenów i potem pytania, prawie pretensje, że u nich tak nie obrazuje, a swoje trzeba przeklikać. Sprzęt od Lowrance aktualnie nie ma nic topowego, ale overall jest wysoko- jak dla mnie. Inna sprawa, że po ubiegłorocznych poromocjach na Ti2 sporo ludzi je kupiło- i słusznie, i nie wróżę jakiegoś sprzedażowego wow FSkom. Kto miał pieniądze, ten wcześniej kupił Carbona, Live i jak chce AT, to nie musi nic zmieniać, Napisałem powyżej. Jeśli Navico nie wypuści nowego przetwornika combo, będzie oglądać plecy konkurencji. Bo i Garmin i HB mają ducery z bardzo dobrą produkcją sygnału. Kwestia doboru ekranu do nich i pozamiatane. AT nie robi wow, ma kilka ograniczeń, których nie posiada LVS, jak na prawie trzy lata od premiery LVS- osobiście oczekiwałem więcej. Czas pokaże jak to się zadomowi u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Szczególnie brak dotyku docenił uznany i wszech utalentowany Spigot , przechodząc z lowrance do raymarine 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Noooo on jest najlepszy do dziś mam ubaw widzę jak próbuję z przyzwyczajenia klikać palcem na najlepszym "teraz" elemencie ...tak jak mu zaśpiewają tak będzie zmieniać zdanie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Marcin napisał ; "ale wybór echa to pójście na jakiś kompromis, nie ma dróg na skróty... I to jest wg. mnie najcelniejsza wskazówka, o której zresztą pisałem. Każdy producent ma obszary lepsze i gorsze. Brak ideału w obszarze nawet najwyższych modeli skutkuje ....podejrzeniem....o zmowę producentów. Gonimy zajączka, a on ciągle dalej odskakuje, ale tak .....delikatnie.....aby konkurencji nie przeskoczyć za bardzo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Kolejny materiał porównawczy AT vs LVS Edytowane 17 Lutego 2021 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Czy w tych Elitach Fs jest jakaś nowoczesna technologia której brakuje w HDSach Live? W de jest cash back dla HDSów i za 40 € więcej można kupić HDS Live 7 zamiast Elity Fs 7. W HDSach jest większa rozdzielczość, dwurdzeniowy procesor, chirp na bocznym, podwójny slot na karty i tam jeszcze parę innych, a jednak oferują go w podobnej cenie jak Elitki i zastanawiam sie czy czegoś nie przegapiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Czy w tych Elitach Fs jest jakaś nowoczesna technologia której brakuje w HDSach Live? W de jest cash back dla HDSów i za 40 € więcej można kupić HDS Live 7 zamiast Elity Fs 7. W HDSach jest większa rozdzielczość, dwurdzeniowy procesor, chirp na bocznym, podwójny slot na karty i tam jeszcze parę innych, a jednak oferują go w podobnej cenie jak Elitki i zastanawiam sie czy czegoś nie przegapiłem.Może po prostu 7mki nie idą i chcą się ich pozbyć - z HDS-ów. Nie, FS nie m żadnej technologii, której by nie miały HDSy Live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Czyli wybór jednak prosty. Dzięki Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Poza tym hds live no już powinien być zastąpiony w ub roku, więc to może być czyszczenie magazynów przed czymś nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Też o tym myślałem. Ten cash back jest na wszystkie modele, nie tylko na siódemki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmon63 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Wrzuć linka gdzie taka mała różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Ja się tutaj dowiadywałem https://www.echolotprofis.de/echolot-shop/echolote-fischfinder/lowrance-echolote/hds-live-serie/lowrance-hds-7-live-echolot/. Ale widziałem, że inne sklepy też to oferują https://www.echolotzentrum.de/lowrance-hds-live-fruehjahrsaktion-2021/. Ja dodatkowo dostałem upust w wysokości 35 € także echo wyniosło mnie 1299 €. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Z tym 500 Euro bym na spokojnie podchodził.Pisze wyraźniej bis Zu 500 sparen - zaoszczędź do 500 Euro. Z tego co pamiętam to na najmniejsze urządzenia było koło 80-100$ lub euro zwrotu.Dowiedz się lub doczytaj na stronie importera lub w sklepie ile faktycznie jest zwrotu, bo może ( nie musi) się okazać że dostaniesz tylko 80-100 euro - może mniej - może więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Z tym 500 Euro bym na spokojnie podchodził.Pisze wyraźniej bis Zu 500 sparen - zaoszczędź do 500 Euro. Z tego co pamiętam to na najmniejsze urządzenia było koło 80-100$ lub euro zwrotu. Dowiedz się lub doczytaj na stronie importera lub w sklepie ile faktycznie jest zwrotu, bo może ( nie musi) się okazać że dostaniesz tylko 80-100 euro - może mniej - może więcej.Jak to mawiają- diabeł tkwi w szczegółach. Ale faktycznie te 500E zwrotki może być np po zakupie live16+ ss3d czy + AT 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Witajcie. Tutaj panowie macie jeszcze rabaty na HDS Live. Od 2000 do 5000 koron szwedzkich. Podaje linka dla zainteresowanych. https://www.sportfiskeprylar.se/shop?funk=steg_tva&artgrp=1772 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Z tym 500 Euro bym na spokojnie podchodził.Pisze wyraźniej bis Zu 500 sparen - zaoszczędź do 500 Euro. Z tego co pamiętam to na najmniejsze urządzenia było koło 80-100$ lub euro zwrotu. Dowiedz się lub doczytaj na stronie importera lub w sklepie ile faktycznie jest zwrotu, bo może ( nie musi) się okazać że dostaniesz tylko 80-100 euro - może mniej - może więcej. W drugim linku jest dokładnie opisane ile za co. 500 € jest oczywiście na największy model a na siódemkę jest 200 €. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Czy lepiej niż Livescope, nie sądzę, ale to nagrywane telefonem...Podobnie jak w Garmin, przestawianie w perspektywę nie należy do przyjemnych, zwłaszcza jak będzie zimno.Natomiast ładnie widać chaos patrzenia jak zamontowany jest przetwornik na silniku dziobowym. Patrzy gdzie silnik chce, a nie gdzie my chcemy. Jest walka z silnikiem, łodzią lub przetwornikiem. No ale może oni tak lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) Czy lepiej niż Livescope, nie sądzę, ale to nagrywane telefonem...Podobnie jak w Garmin, przestawianie w perspektywę nie należy do przyjemnych, zwłaszcza jak będzie zimno.Natomiast ładnie widać chaos patrzenia jak zamontowany jest przetwornik na silniku dziobowym. Patrzy gdzie silnik chce, a nie gdzie my chcemy. Jest walka z silnikiem, łodzią lub przetwornikiem. No ale może oni tak lubią Dziwię się tym japońskim prostafferom, że nie używają aplikacji do mirrora, bo kręcenie z ręki, prawie płasko zamocowanego ekranu- w dużym słońcu- no słabe trochę jest. Co do porównania obrazowania- jak to Rosjanie na jednym ze swych zimowych obzorów obydwu technologii powiedzieli:AT jest dobry, trzeba mieć nadzieję że z czasem dodane będą nowe funkcje a póki co, to muszą Garmina gonić. Patrząc na różne testy dostępne na YT - nie sposób się z tym nie zgodzić. Edytowane 15 Marca 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Witajcie. Tutaj panowie macie jeszcze rabaty na HDS Live. Od 2000 do 5000 koron szwedzkich. Podaje linka dla zainteresowanych. https://www.sportfiskeprylar.se/shop?funk=steg_tva&artgrp=1772 W Szwecji przy kupnie przez internet , na końcu przy płatności wpisujemy LOERANCEDEAL i z automatu pomniejsza o kwotę przypisana do modelu. W sklepie przy kasie pomniejszają. Tak to tu wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/11/nowosci-od-navico-lowrance-elite-fs.html
Top użytkownicy dla tego pytania
140
52
34
19
Popularne dni
4 Gru
29
14 Gru
20
11 Gru
16
22 Sty
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 140 odpowiedzi
siarq 52 odpowiedzi
Przemo33 34 odpowiedzi
cabage 19 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2022
29 odpowiedzi
14 Gru 2022
20 odpowiedzi
11 Gru 2020
16 odpowiedzi
22 Sty 2025
14 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Ode mnie kilka słów: https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/lowrance-hds-pro-active-target-2-modu.html
Koza11
Dla tych, którzy "nie panimajet"- generalnie polecam zwrócenie uwagi na dwie kwestie omawiane przez Władymira. 1- na dużym ekranie obraz w trybie front/down jest niewyraźny, stąd jego próby przeskalo
Koza11
Niemiecki film przyrodniczy @ AT dwie rzeczy rzucily mi się w oko- nie ma wow na ekranie fullhd=potwierdzenie tezy o niedużym wpływie rozdziałki ekranu na obraz transmitowany z blackboxa oraz dziwne
Opublikowane grafiki
552 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi