skuwa123 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witam, planuję zakup SPRO RED ARC 10300 i DAIWA SWEEPFIRE 2,7M 5-25 GR do połowu szczupaków i sporadycznie sandaczy, moje pytanie brzmi: czy to dobre połączenie? Łowił będę z brzegu na wodach stojących, głównymi przynętami mają być cykady i jakieś woblery, a może macie jakieś inne propozycje w cenie do 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Nada sie brac i lowic :)jak sie wkrecisz to za jakis zcas nei bedziesz pytal tylko bedziesz wiedzial wiec na poczatek moim zdaniem dobry zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Już trochę spinningowałem, później przerzuciłem się na grunt ale to nie dla mnie teraz chciałbym powrócić do spinningu, nawet nie pamiętam na jakim zestawie wcześniej biczowałem wodę ale kij też był daiwy i byłem z niego zadowolony. Czekam na więcej opinii. Może ktoś zaproponuje coś innego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Spro do takiego łowienia czyli średnio ciężko może być, jako zamiennik proponuję Ryobi Arctica albo Penna Sargusa, mam oba od kilku sezonów nimi kręcę i większych wad nie stwierdzam, co do kija to proponuję Super Fasta Millenium firmy Dragon, taki uniwersał o szybkiej akcji ale nie pałowaty całkiem nieźle wykonany jak na masówkę, jako zamiennik możesz brać też Robinsona Diplomata 10-30gr, uchwyt fuji, może korek nie najwyższych lotów ale blank szybki pod obciążeniem ładnie pracujący, piszę wszystko ze swojej styczności z w/w sprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Jak ciężkimi przynętami chcesz operować...? Jeśli wabiki miałybyć do około 30 gram to dobrym kijem jest Dragon Millenium Pike. Sam używam takiego na rzeczne wypady za szczupakiem, długość 2,7m 10-35cw. Jest też wersja dłuższa 2,9m.Kij czuły i mocny, akcja fast, ale pod obciążeniem ładnie przechodzi w parabolik. Czuć na nim każdy kontakt z rybką lub dnem. Osobiście stosuje do niego plecionke, ale to kwestia gustu. Cena kijka to jakieś 230 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 cykady jakieś 14gr wobki do 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 No to moja propozycja raczej odpada, za mocny kijaszek Ci przedstawiłem... Miałem Daiwe Sweepfire 2,7m 10-30cw w ręku. Kij porządny, ale długi dolnik mnie odstraszył. Nie lubuje się w takich dolnikach, ale co kto lubi. Tobie, może to podpasować.A miałeś tą Daiwe o której wspomniałeś w ręku...? Macałeś ją porównując do innych wędeczek o podobnych parametrach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 panowie na poczatek jak najtaniej kijek co by szczupaki nie spadaly nie musi byc tez super extra szybki narazie nie ma co patrzec na uchwyty fuji przelotki fuji sic itp itd bo to kosztuje a z czasem jak bedzie bardziej ogarniety bedzie wiedzial czego chce.kolowrotek wielkosc 3000 jakis sprawdzony a jest ich wiele od ryobi i klonow (tdragon i spro) po shimaniaki exage i gt np mozna sie rozgladnac za czyms z mitchella z seri advanced jest najtanszy fluid potem mag premier i na mag pro bym zakonczyl.co do spro proponuje spro montana kiedys tak o kupilem kosztowal 24 euro i jest jako zapas i jest calkiem spoko duzo znosi a np passion jest drozszy ale ciezej pracuje.fakt to nie jest praca kolowrotka typu stradic ale kosztuje 7x mniej .Ja na poczatek wybralbym wlasnie spro montane ok 100zl spro hot precision 2.4 5-25 ok 130 zl a za reszte dobra pletka kilka dobrych przynet jakis odczepiacz jakies wodery podbierak torbe kamizelke wszytsko kosztuje a ambicje rosna jak teraz wydasz mniej to ci wiecej zostanie na poznijesze bardziej przemyslane zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 No to moja propozycja raczej odpada, za mocny kijaszek Ci przedstawiłem... jak na cykady 14gr i wobki 20gr to raczej twoja propozycja nie jest za mocna taka cykada to pocisk i leci do dna jak kamien trzeba jaczasem podbic a do tego potrzebna moc.wobki 20gr to juz potezne woby i stawiaja w wodzie duzy opor wiec tez trzeba kija ktory nie bedzie sie gial po rekojesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Kolego @grunwald1980, może i dobrze prawisz, ale Twórca wątku wspomniał TYLKO o kijku i młynku do kwoty 500zł.Czyli rozumiem, że reszte akcesorii posiada.Ale skoro to są początki, to rzeczywiście lepiej wydać mniej na kij i młynek, a dokupić reszte przydatnych rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 dzięki za radywybrałem wędkę Dragon Millenium Super Fast 2,7m 5-25gra co do kołowrotka to jeszcze mam mętlik w głowie i gotówke w kwocie 250PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 dokładnie, potrzebuję tylko wędki i kręciołka bo kiedyś już trochę spinningowałem i mam parę rzeczy na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Nie będzie za szybki ten kijek Dragona...?Celowałbym w coś o większym, głębszym ugięciu. Jeśli Ci odpowiada taka akcja to ok. Każdy ma inne preferencje i wymagania stawiane przed sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 http://allegro.pl/kolowrotek-penn-sargus-2000-i2405179950.ht ml http://allegro.pl/daiwa-exceler-spinning-2-70m-10-40g-11777- 270-smok-i2414122457.htmlkolowrotek da radekijkiem lowilem na szczupaka ok lekki szybki realne cwPzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 250-300zł polecam Zaubery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Jeden z forumowiczów sprzedaje Redka za 150zł ---> http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=31000&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi