matpgt Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Szukam lekkiego uniwersalnego kija na wisłę i zastanawiam sie nad powyższymi wędkami. Wydaje mi sie że diaflex powinien byc czulszy ale czy na pewno? Oba macałem ale nie mogę sie zdecydowac i potrzebuję rady. Czy jest sens doplacać do diaflexa? Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ja z mojej strony moge polecić Ci Tice. Tyle tylko że ja posiadam 9' 7-17g. Kijek jak dla mnie dość czuły, dobrze uzbrojony. Jedyny mankament to niezbyt dobrej jakości korek. Tak to jest w sumie ok. Mogę Ci polecić kijki Tici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Diaflex jest delikatniejszym kijem od tej Ticy mimo iż opisy producentów sugerują, że jest raczej odwrotnie. Łowiłem zarówno tym i tym i chyba brałbym Diaflexa. Bardzo fajne, szybkie, w miarę uniwersalne wędki. Obskoczysz tym zarówno klenia jak i bolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 rowniez diaflexa uwazam za faworyta,posiadam model 7-25 2,70 naprawde super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Dzięki za pomoc. A da rade połapać tymi kijkami na gumy przy użyciu plecionki? Jak pokazują opad? pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 2,95m, plecionka, gumy i opad... coś mi się tu nie zgadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 A ta Tica Fario to jakie ma te blanki ? Szybkie , sztywne, wolne, kluchy ... ? Chodzi mi o model do 21 g 293 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 A nie lepiej uchodzić nawet używanego AVIDA, w Corona Fishing za tysiaka można już nówkę kupić a kij jest kozak właśnie z podobnymi parametrami jak piszesz 2,75; 7-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Wszystko jest kwestią ceny. Ja nabyłem diaflexa za 300 z hakiem i z kijka jestem bardzo zadowolony. Kij czuły, dalekosiężny, pokazujący opad og 5 gram komfort 7 gram. jedyna wada to odbijające się klenie przy łowieniu plecionką pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Też polecił bym Diaflexa. Lecz co do opadu mocno bym się zastanawiał. W zamian na bolka czy grubszego jazia i klenia jak znalazł. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 nie twierdze że kij jest do opadu tylko że pokazuje kontakt z dnem od tych 5-7 gram.. to raczej lekki uniwersał na dużą rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Witam ja polecił bym ci Dragona hm 69 trill 285cm 7-25 gr rewelacyjny uniwersał na rzekę .Miałem diaflexsa 295cm do 22gr ten kijek szybciej wchodzi w głębsze ugięcie jest mniej czuły niż trill,natomiast trill ma bardziej sprężysty blank jest szybszy i progresywnie wchodzi w głębsze ugięcie tylko nie wiem czy można go jeszcze gdzieś kupić ja swojego kupiłem używanego w idealnym stanie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tica , diafle sa delikatne , ale jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 @Piotr210771- podziwiam Cię Dopiero co 2 tygodnie temu pytałeś sam o to wędzisko na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Wojtek B. pytałem bo bylem ciekawy opinni innych a tak na marginesie miałem ten kijek kilka sezonów wcześniej i sprzedałem ,przerobiłem trochę innych kijków i wróciłem do Trilla kupiłem go tu na forum w stanie idealnym i już go nie sprzedam pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jak ktos jest zaintersowany to w multifishing na jerozolimskich jest omawiany diaflex za 359 zł pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi