karkoszek Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Tylko tyle i aż tyle. Wygląda na to, że będzie trochę wstecznej kompatybilności. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Btw. Finowie znają już cenę na tego jednorożca Humminbird Mega Live Imaging - Kurre.fi verkkokauppaNa amerykańskich forach dyskusje też bazują głównie na informacjach z Finlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Jak dla mnie większą wartość użytkową posiada obecnie MEGA 360 . Wraz z obrazowaniem MEGA SI + i DI+ stanowi super narzędzie.....do zgłębiania zasad i możliwości obrazowania Humminbirda. Te wszystkie zaprezentowane do tej pory Live, to na razie więcej taka ściema marketingowa podszyta obrazem z lichego tomografu. Więcej w tym hałasu jak realnego obrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Jak dla mnie większą wartość użytkową posiada obecnie MEGA 360 . Wraz z obrazowaniem MEGA SI + i DI+ stanowi super narzędzie.....do zgłębiania zasad i możliwości obrazowania Humminbirda. Te wszystkie zaprezentowane do tej pory Live, to na razie więcej taka ściema marketingowa podszyta obrazem z lichego tomografu. Więcej w tym hałasu jak realnego obrazu.Niekoniecznie. Te systemy się uzupełniają Moje doświadczenia z obydwoma- ale od innych brandów i warsztatu garażowego pokazują, że w określonych warunkach każdy z nich jest dużym upgrade na wodzie. Tryb live- w wariancie perspektywicznym jest wyjątkowo efektywny na płytkiej wodzie, gdzie widzisz rybę przed sobą na 25m i po podejściu widać ja a także wrzucaną do wody przynętę. Nawet jak nie bierze, widzisz jej reakcję na przynętę, możesz kombinować jak nie gryzie, oceniasz aktywność ryb itp. Także nie generalizowałbym tak łatwo. Co do braku jakości obrazu w trybie live- zgoda, ale widoki nie łowią ryb..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) Już nie jednorożec...... Edytowane 25 Lutego 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Nic nowego chyba nie powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Na stronie HB juz tez wisi https://humminbird.johnsonoutdoors.com/accessories/mega-live/mega-live-imaging?_gl=1*dc1qms*_ga*NDk3NzQ4NTUwLjE2MDU1NDk4NzY.*_ga_JE4T2LF5XP*MTYxNDI2OTEzNS4yMi4wLjE2MTQyNjkxMzUuNjA.&_ga=2.232597910.820901672.1614269135-497748550.1605549876 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 i ciekawe czy to w 2021 doleci do PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Cena jest, myślę że doleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Znalazłem informację/plotkę w internecie, że to tak ponoć ma wyglądać. Przetwornik wygląda podobnie.https://buviscandinavia.com/products/sonar-oculus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Skala zasięgu na video na kolana nie powaliła.Niech pokażą max, czyli 30m lub 120m. Edytowane 5 Marca 2021 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Znalazłem informację/plotkę w internecie, że to tak ponoć ma wyglądać. Przetwornik wygląda podobnie.https://buviscandinavia.com/products/sonar-oculusCzytałem tez o tym na amerykańskich forach ale ludzie szybko doszli do wniosku, ze to nie bardzo możliwe. Przetwornik Oculus kosztuje 20 tys dolarów - HB ma kosztować 1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Jest teraz polowanie na czarownice normalnie- za wodą wielką, na fejsbukach analiza screenów łodzi prostafferów HB- czy już mają te ML, czy nie. Widziałem niedawno info, że w II kwartale ma to być, także u nas- pewnie na jesień- o ile oczywiście to prawda. Tak jak Krzysiek napisał- ducery Oculusa to inny rząd wielkości $, kompromisy muszą być w jakości, ilości elementów piezo. Pytanie co zostanie na ekranie sondy. W każdym razie jeden brand cieszy się najbardziej z (nie) rozwoju sytuacji ML i zamieszania z ATkami...... Edytowane 5 Marca 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Jest teraz polowanie na czarownice normalnie- za wodą wielką, na fejsbukach analiza screenów łodzi prostafferów HB- czy już mają te ML, czy nie. Widziałem niedawno info, że w II kwartale ma to być, także u nas- pewnie na jesień- o ile oczywiście to prawda. Tak jak Krzysiek napisał- ducery Oculusa to inny rząd wielkości $, kompromisy muszą być w jakości, ilości elementów piezo. Pytanie co zostanie na ekranie sondy. W każdym razie jeden brand cieszy się najbardziej z (nie) rozwoju sytuacji ML i zamieszania z ATkami......Maćku ja nawet widziałem, że się udzielałeś na tym samym forum, które czytałem I tak jak mówisz: powiększają zdjęcia łodzi zrobione z daleka, domyślają się czy będzie czy nie będzie czy już KVD ma czy nie ma..... Wielu rozmawiało z kimś kto coś wie albo zna kogoś kto coś wie .... Atmosfera się podgrzewa a prawda jest pewnie taka, że HB nie daje urządzenia sponsorowanym przez siebie wędkarzom tylko testuje z ukrycia i eliminuje potencjalne błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Maćku ja nawet widziałem, że się udzielałeś na tym samym forum, które czytałem I tak jak mówisz: powiększają zdjęcia łodzi zrobione z daleka, domyślają się czy będzie czy nie będzie czy już KVD ma czy nie ma..... Wielu rozmawiało z kimś kto coś wie albo zna kogoś kto coś wie .... Atmosfera się podgrzewa a prawda jest pewnie taka, że HB nie daje urządzenia sponsorowanym przez siebie wędkarzom tylko testuje z ukrycia i eliminuje potencjalne błędyJa osobiście nie spodziewam się przełomu, czegoś wyraźnie lepszego niż LVS, AT. Jedyny promyk nadziei to ew. alians z Oculusem, który robi w tych sprawach od lat- przeskoczenie chorób wieku dziecięcego tych sprzętów. Natomiast patrząc co wyszło do tej pory, widząc cenę sugerowaną za ML- nie będzie wow, ot kolejna opcja dla sympatyków brandu- zwłaszcza tych, którzy chcą mieć system na łodzi od jednego korpo. No i tutaj HB będzie miało najwięcej do zaoferowania, bo ekrany, ML i M360. Tylko, że nieco zmieniło się podejście wędkarzy tam do sprawy- zwłaszcza tournametowców- teraz dobiera się ekrany do potrzeb, nie patrząc na brand zbytnio. Jeśli te ML pokaże coś nowego- tym lepiej dla sprawy, bo pewnie i Garmin odkryje wtedy swoje karty, które zapowiadają się grubo- nawet jak tylko część wniosku patentowego na nowy przetwornik zostanie zrealizowana. Zakichany covid, nie dość że dostawy opóźnia, to przezeń wystawy są odwoływane/przesuwane i zmniejsza się przez to ciśnienie na premiery u producentów. Inna sprawa, że powoli wyczerpują się możliwości rozwoju, teraz to kosmetyka i raczej marketingowe wyścigi, niż duże zmiany w technologii, które to wymagają coraz większych pieniędzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Zwykli Amerykanie na FB piszą, że wszyscy mają obiecaną wysyłkę koło 15 marca, ale zarówno im, jak i mi się wierzyć nie chce.Mają też problemy z dostępnością Helix g4 i Solix G3. U nas kilka sklepów na OLX się wystawiło, że mają nowy sprzęt. Ale czy mają? Kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Nie maja,sam zamówiłem w jednym z tych sklepów solixa G3 i dostawa w kwietniu/pod koniec kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Miałem w planie szybką przesiadkę z Livescope, echomapa i Helixa na solix+helix+megalive, ale z taką dostępnością sprzętu raczej się wstrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Miałem w planie szybką przesiadkę z Livescope, echomapa i Helixa na solix+helix+megalive, ale z taką dostępnością sprzętu raczej się wstrzymam.No jest słabo z podażą klamotów. AT od Navico też już miało być, a praktyka pokazuje co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 AT były na początku lutego - niestety lub stety mała ilość bo był problem z pewną partią urządzeń, stąd wstrzymane dostawy na następne urządzenia. Sprawne - pozbawione Wad "powinny" być dostępne do max 2 tygodni. Jak będzie to się okaże. Covid-19 trochę miesza w dostawach i w fabrykach. Trzeba być cierpliwym Na nasze szczęście jeszcze zima za oknem HB raczej też nie będzie w czasie jakim deklarowali w zeszłym roku Dostawy ML planowane na maj / czerwiec, słyszałem nawet o lipcu - jak będzie tego nie wie nikt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 bo pewnie i Garmin odkryje wtedy swoje karty, które zapowiadają się grubo- nawet jak tylko część wniosku patentowego na nowy przetwornik zostanie zrealizowana. A co tam Garmin wymyślił bo mi gdzieś to umknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 A co tam Garmin wymyślił bo mi gdzieś to umknęło?Połączenie obrazowania live z trybem 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Nie maja,sam zamówiłem w jednym z tych sklepów solixa G3 i dostawa w kwietniu/pod koniec kwietniaA gdzie będzie Solix dostępny dopiero w Kwietniu/pod koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Miałem w planie szybką przesiadkę z Livescope, echomapa i Helixa na solix+helix+megalive, ale z taką dostępnością sprzętu raczej się wstrzymam.A co nie sprawdził się uciebie Livescope? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 A co nie sprawdził się uciebie Livescope?Sprawdził sie, ale chcę zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 No i bedzie na Bass Master Classic https://fb.watch/5V0RRtyGzi/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
karkoszek
Tylko tyle i aż tyle. Wygląda na to, że będzie trochę wstecznej kompatybilności.
Top użytkownicy dla tego pytania
54
44
33
23
Popularne dni
2 Lut
15
9 Cze
14
19 Lis
14