karkoszek Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Tylko tyle i aż tyle. Wygląda na to, że będzie trochę wstecznej kompatybilności. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Ja będę instalować na pewno. Tylko nie wiem kiedy będę na wodzie. Gorzej niż na 1.17 to raczej już nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Ja.bym dał szanse wpierw pionierom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Mam pomysł. Zrobię kilka screenów na 1.17, a potem te same miejsca na 1.20, update na wodzie. Zobaczymy co wyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Teraz planujesz jakoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Jeśli w lutym będzie odrobinkę lepsza pogoda i akurat będę miał czas to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 29 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2024 Czy macie jakieś nagrania trybu landscape , którymi moglibyście się pochwalić w kontekście jakości obrazowania , zasięgu itp.? Woda 2-3 metry... Kolega pływa z livescop'em , naoglądałem się tych kapitalnych obrazków do woli . Powoli myślę nad dodaniem tej funkcjonalności na pokładzie a chcę pozostać w brandzie . Tryb perspektywy interesuje mnie najbardziej . Widziałem , że w mega live dodano ten niebieski kolorek , który znam z Gamina . W landscape również występuje jak rozumiem ? Na YT wbrew pozorom najwięcej filmików zza oceanu dotyczących tego właśnie trybu obrazowania , które nie porażają jakością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Czy macie jakieś nagrania trybu landscape , którymi moglibyście się pochwalić w kontekście jakości obrazowania , zasięgu itp.? Woda 2-3 metry... Kolega pływa z livescop'em , naoglądałem się tych kapitalnych obrazków do woli . Powoli myślę nad dodaniem tej funkcjonalności na pokładzie a chcę pozostać w brandzie . Tryb perspektywy interesuje mnie najbardziej . Widziałem , że w mega live dodano ten niebieski kolorek , który znam z Gamina . W landscape również występuje jak rozumiem ? Na YT wbrew pozorom najwięcej filmików zza oceanu dotyczących tego właśnie trybu obrazowania , które nie porażają jakością .Bartek obraz stacjonarny z ML w trybie Landscape nie wygląda jakoś tragicznie ale pływać z tym do szukania ryb jest przeciwskuteczne. Wszystko się rozmazuje. Po cichu liczę, że w nowej generacji, o której krążą od pewnego czasu plotki- budowa przetwornika zostanie zmieniona, by wykorzystywać tę funkcję także w ruchu. Jak chcesz coś z trybu perspektywicznego od HB- polecam M360, na Twoich wodach zrobi dużo lepszą robotę, także w ruchu i na większym zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Pamiętam Maćku naszą rozmowę i i M360 biorę pod uwagę . Ale to , co widzę na lvs34 i gpsmap 1223xsv podoba mi się bardzo . Mam nadzieję zatem , że nowa generacja ML wniesie nową jakość w HB . Tak naprawdę jest to tylko kosmetyczny dodatek i dochodzę do podobnych wniosków odnośnie tego , co pod wodą się dzieje , co kolega z Garminem . Ale o te niuanse czasami chodzi . Poczekam na nowości od HB i Twoje testy . Dzięki za odzew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Nie ma porównaniami perspektywy do landscope HB. Garmin przoduje tu znacznie i nie ma za bardzo co nawet dyskutować. Mam garmina ale też czekam z nadzieją że HB wrzuci coś nowego w końcu bo głównie mam ekrany HB a garmin tylko dla Live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebaM3 Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Witam, Panowie jak włączyć podziałkę metryczną-linie odległości dla mega Live przy Helix ? Nie widzę tego do wyboru w menu megalive????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Mam pytanie czy Solix nagrywa ekran czy tylko robi zrzuty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebaM3 Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Ok, już znalazłem???? Witam, Panowie jak włączyć podziałkę metryczną-linie odległości dla mega Live przy Helix ? Nie widzę tego do wyboru w menu megalive????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Mam pytanie czy Solix nagrywa ekran czy tylko robi zrzuty ?Tylko zrzuty. Można nagrywać wszystkie dane sonarowe na karcie i później odtwarzać na ekranie echosondy, ewentualnie w jakimś sofcie, ale nie wiem jakim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Tylko zrzuty. Można nagrywać wszystkie dane sonarowe na karcie i później odtwarzać na ekranie echosondy, ewentualnie w jakimś sofcie, ale nie wiem jakim Zrobię na wszelki wypadek jakąś nagrywkę i sprawdzę tym, co mam pod ręką z softów. Nie spodziewam się jednak, że będzie to odtwarzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Zrobię na wszelki wypadek jakąś nagrywkę i sprawdzę tym, co mam pod ręką z softów. Nie spodziewam się jednak, że będzie to odtwarzane. Tak, nie zauważyłem, że temat dotyczy Mega Live. Myślałem, że chodzi też o zwykłe dane sonarowe i SI. Mega Live można odtworzyć tylko na echosondzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 (edytowane) Idzie nowe .https://www.facebook.com/share/p/o9eWEf24HpPZN84g/ Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Listopada 2024 przez Bielun22 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Seria Xplore zastąpi Helixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 19 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Seria Xplore zastąpi Helixa?Helixa w rozmiarach 9-12 i solixy. Rozmiarów 15 nie będzie. Większe tylko Apex. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=WFyG6SD9viI Trochę nowości na wodzie. Edytowane 9 Grudnia 2024 przez Maciek_7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Popływałem nieco z drugą odsłoną MegaLive2 i jest materiał u mnie na kanale: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba 37 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Witam Panowie pytanie mam . Do czego jest ten trzeci kabel od zasilania w ml1 ? W instrukcji pokazane jest że podłączyć trzeba go do minusa . Live działa i bez tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Pytanie do bardziej zaawansowanych (ML1): jak zwiększyć widoczność przynęty w widoku do przodu? jaki zasięg widoczności najlepiej się Wam sprawdza, żeby obserwować przynętę. Jak jest już blisko przetwornika to widoczność jest ok, ale z dystansu ok 15 bardzo trudno ją dostrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Pytanie do bardziej zaawansowanych (ML1): jak zwiększyć widoczność przynęty w widoku do przodu? jaki zasięg widoczności najlepiej się Wam sprawdza, żeby obserwować przynętę. Jak jest już blisko przetwornika to widoczność jest ok, ale z dystansu ok 15 bardzo trudno ją dostrzec. kąt przetwornika- kliknij, by bił wiązką wyżej- to raz. Dwa- zmniejszyć kontrast- pojawią się mgiełki itp ale wrzutka lepiej widoczna i przynęta a także ryby mniej migaja na ekranie22m to bezpieczna granica zasięgu na 9 cali ekranie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
karkoszek
Tylko tyle i aż tyle. Wygląda na to, że będzie trochę wstecznej kompatybilności.
Top użytkownicy dla tego pytania
54
44
33
23
Popularne dni
2 Lut
15
9 Cze
14
19 Lis
14