Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Mega Live

karkoszek

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy macie jakieś nagrania trybu landscape , którymi moglibyście się pochwalić w kontekście jakości obrazowania , zasięgu itp.? Woda 2-3 metry... Kolega pływa z livescop'em , naoglądałem się tych kapitalnych obrazków do woli . Powoli myślę nad dodaniem tej funkcjonalności na pokładzie a chcę pozostać w brandzie . Tryb perspektywy interesuje mnie najbardziej . Widziałem , że w mega live dodano ten niebieski kolorek , który znam z Gamina . W landscape również występuje jak rozumiem ? Na YT wbrew pozorom najwięcej filmików zza oceanu dotyczących tego właśnie trybu obrazowania , które nie porażają jakością .

• 0

Czy macie jakieś nagrania trybu landscape , którymi moglibyście się pochwalić w kontekście jakości obrazowania , zasięgu itp.? Woda 2-3 metry... Kolega pływa z livescop'em , naoglądałem się tych kapitalnych obrazków do woli . Powoli myślę nad dodaniem tej funkcjonalności na pokładzie a chcę pozostać w brandzie . Tryb perspektywy interesuje mnie najbardziej . Widziałem , że w mega live dodano ten niebieski kolorek , który znam z Gamina . W landscape również występuje jak rozumiem ? Na YT wbrew pozorom najwięcej filmików zza oceanu dotyczących tego właśnie trybu obrazowania , które nie porażają jakością .

Bartek obraz stacjonarny z ML w trybie Landscape nie wygląda jakoś tragicznie ale pływać z tym do szukania ryb jest przeciwskuteczne. Wszystko się rozmazuje. Po cichu liczę, że w nowej generacji, o której krążą od pewnego czasu plotki- budowa przetwornika zostanie zmieniona, by wykorzystywać tę funkcję także w ruchu. Jak chcesz coś z trybu perspektywicznego od HB- polecam M360, na Twoich wodach zrobi dużo lepszą robotę, także w ruchu i na większym zasięgu. 

• 0

Pamiętam Maćku naszą rozmowę i i M360 biorę pod uwagę . Ale to , co widzę na lvs34 i gpsmap 1223xsv podoba mi się bardzo . Mam nadzieję zatem , że nowa generacja ML wniesie nową jakość w HB . Tak naprawdę jest to tylko kosmetyczny dodatek i dochodzę do podobnych wniosków odnośnie tego , co pod wodą się dzieje , co kolega z Garminem . Ale o te niuanse czasami chodzi  :) . Poczekam na nowości od HB i Twoje testy . Dzięki za odzew .

• 0

Tylko zrzuty. Można nagrywać wszystkie dane sonarowe na karcie i później odtwarzać na ekranie echosondy, ewentualnie w jakimś sofcie, ale nie wiem jakim ;)

Zrobię na wszelki wypadek jakąś nagrywkę i sprawdzę tym, co mam pod ręką z softów.  Nie spodziewam się jednak, że będzie to odtwarzane. 

• 0

Zrobię na wszelki wypadek jakąś nagrywkę i sprawdzę tym, co mam pod ręką z softów.  Nie spodziewam się jednak, że będzie to odtwarzane. 

Tak, nie zauważyłem, że temat dotyczy Mega Live. Myślałem, że chodzi też o zwykłe dane sonarowe i SI. Mega Live można odtworzyć tylko na echosondzie.

• 0

Pytanie do bardziej zaawansowanych (ML1): jak zwiększyć widoczność przynęty w widoku do przodu? jaki zasięg widoczności najlepiej się Wam sprawdza, żeby obserwować przynętę. Jak jest już blisko przetwornika to widoczność jest ok, ale z dystansu ok 15 bardzo trudno ją dostrzec. 

• 0

Pytanie do bardziej zaawansowanych (ML1): jak zwiększyć widoczność przynęty w widoku do przodu? jaki zasięg widoczności najlepiej się Wam sprawdza, żeby obserwować przynętę. Jak jest już blisko przetwornika to widoczność jest ok, ale z dystansu ok 15 bardzo trudno ją dostrzec. 

kąt przetwornika- kliknij, by bił wiązką wyżej- to raz. 

Dwa- zmniejszyć kontrast- pojawią się mgiełki itp ale wrzutka lepiej widoczna i przynęta a także ryby mniej migaja na ekranie

22m to bezpieczna granica zasięgu na 9 cali ekranie.

• Like 1