bywalec84 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 hej, jakie byście polecili blanki spiningowy pod szczupaka w zakresie 15-50 gr? Łowienie na jeziorze, 2-6m głębokość, na blatach zarośniętych lub spadach żeby też czasem z opadu obłowić skarpę ale głównie chodzi o jednostajne prowadzenie gum 14-18cm, dodatkowo żelastwo różne, sporadycznie twitche. Głównie wpadają mi szczupaki do 85 cm więc nie musi to być jakaś armata. Chodzi o kij czuły, lekki, jednoskład najlepiej około 213cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Suzuki RXF 20lb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 hej, jakie byście polecili blanki spiningowy pod szczupaka w zakresie 15-50 gr? Łowienie na jeziorze, 2-6m głębokość, na blatach zarośniętych lub spadach żeby też czasem z opadu obłowić skarpę ale głównie chodzi o jednostajne prowadzenie gum 14-18cm, dodatkowo żelastwo różne, sporadycznie twitche. Głównie wpadają mi szczupaki do 85 cm więc nie musi to być jakaś armata. Chodzi o kij czuły, lekki, jednoskład najlepiej około 213cm.Pytanie ile chcesz wydać kasy .Szukałbym coś w blankach o głębszym ugięciu, czasem przyzwoite gotowce się trafiają.Daj zapytanie na giełdzie, może ktoś da sensowną propozycję, chyba, że zdecydowanie chcesz szyć nowy pod Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 wolę pod siebie a na blank mogę 1000 zł przeznaczyć spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 CB70H, z tym ze raczej do 45 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 CB70H, z tym ze raczej do 45 gramów.zaletą na pewno cena bo nie jest drogi ten blank widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 (edytowane) Suzuki RXF 20lb Suzuki RXF-20lb-701 też polecam. Edytowane 19 Listopada 2020 przez dziurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 CB70H, z tym ze raczej do 45 gramów.45 gramów, to rzuca z pełną dynamiką. Z lekkim wyczuciem to i 60 obleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Potwierdzam. 50g lata bez pierdnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Ja do tych celów uzywam Talon ITM66MHXF w spinie. Ale ma tylko 198cm. W Art_Rod chyba jeszcze do dostania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 taki nietypowy przedział c.w., ciężko coś dobrać, może ktoś jeszcze wrzuci jakąś propozycje z NFC albo STC, przeglądam blanki i ich opisy i ciężko coś dopasować. Blank z St.Croix Legend X Cast XLC70MHF byłby być może fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Ja do tych celów uzywam Talon ITM66MHXF w spinie. Ale ma tylko 198cm. W Art_Rod chyba jeszcze do dostania.a ten talon nie będzie zbyt szybki bardziej sandaczowy? tak tylko pytam z opisu XF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 bo bardziej pod miękkie przynęty szukam, sporadycznie żelastwo czy jakiś wobler witchowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 jeszcze na coś takiego trafiłem Lamiglas G1000 IC84M w wersji spin,najważniejsze to zadać pytanie i samemu odpowiadać hehehe ale widać nie ma za dużo osób do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Nie ma chętnych bo to jest 1001 temat o blankach pod łowienie szczupaka :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Z Batsona jeszcze IMMP70H może się nadać.... 20lb i szczyt 2,4mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 ten CB70H ma świetne opinię prawie jestem zdecydowany, ciekawe jak on wypada w stosunku do suzuki RXF 20lb.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 ten CB70H ma świetne opinię prawie jestem zdecydowany, ciekawe jak on wypada w stosunku do suzuki RXF 20lb.. w FC porównasz sobie REVCB70H i IMMP70H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 a ten talon nie będzie zbyt szybki bardziej sandaczowy? tak tylko pytam z opisu XFJest szybki, ale nie tak jak np. St.Croix Extreme. Gnie się bardziej i ryby z niego nie spadają. Używam go również na sandacza. Ale ja lubię szybkie blanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Z Batsona jeszcze IMMP70H może się nadać.... 20lb i szczyt 2,4mmopisany jako ciut słabszy widzę do 28 gr i 20 lb i sam blank dużo lżejszy. Miałeś może w ręku uzbrojoną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 opisany jako ciut słabszy widzę do 28 gr i 20 lb i sam blank dużo lżejszy. Miałeś może w ręku uzbrojoną ? Miałem tylko blank w łapach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 ok, dziękuję dużo mi się klaruje w tym temacie. Mam nadzieję, że wyjdzie super kij dożywotni bo na tym mi zależy. 2 już mam cudowne i czas na trzeci dożywotni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 taki nietypowy przedział c.w., ciężko coś dobrać, może ktoś jeszcze wrzuci jakąś propozycje z NFC albo STC, przeglądam blanki i ich opisy i ciężko coś dopasować. Blank z St.Croix Legend X Cast XLC70MHF byłby być może fajny Z NFC myśle że MB693-1 Delta będzie akurat się wpasowywała w przedział cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 zamówiłem batsona CB70HF i jedyna wada to jak dla mnie nie zbyt czuły, jak potrzebuje porzucać mniejsza przynętą i biorę mhx elite pro to aż dziwnie elektryczny jest i potrzebuję czasu żeby się przestawić, st croix legend tournament też bardziej czuły. Jak z tym Suzuki z czułością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Suzuki nie łowiłem. Ale na to NFC MB665 HM obsłuży podany przez Ciebie C.w i jest niesamowicie czuły. Pod szczupaka super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi