Skocz do zawartości

blank na szczupaka do max 50 gr?

bywalec84

Rekomendowane odpowiedzi

hej, jakie byście polecili blanki spiningowy pod szczupaka w zakresie 15-50 gr? Łowienie na jeziorze, 2-6m głębokość, na blatach zarośniętych lub spadach żeby też czasem z opadu obłowić skarpę ale głównie chodzi o jednostajne prowadzenie gum 14-18cm, dodatkowo żelastwo różne, sporadycznie twitche. Głównie wpadają mi szczupaki do 85 cm więc nie musi to być jakaś armata. Chodzi o kij czuły, lekki, jednoskład najlepiej około 213cm.

• Like 1

hej, jakie byście polecili blanki spiningowy pod szczupaka w zakresie 15-50 gr? Łowienie na jeziorze, 2-6m głębokość, na blatach zarośniętych lub spadach żeby też czasem z opadu obłowić skarpę ale głównie chodzi o jednostajne prowadzenie gum 14-18cm, dodatkowo żelastwo różne, sporadycznie twitche. Głównie wpadają mi szczupaki do 85 cm więc nie musi to być jakaś armata. Chodzi o kij czuły, lekki, jednoskład najlepiej około 213cm.

Pytanie ile chcesz wydać kasy :) .

Szukałbym coś w blankach o głębszym ugięciu, czasem przyzwoite gotowce się trafiają.

Daj zapytanie na giełdzie, może ktoś da sensowną propozycję, chyba, że zdecydowanie chcesz szyć nowy pod Siebie.

taki nietypowy przedział c.w., ciężko coś dobrać, może ktoś jeszcze wrzuci jakąś propozycje z NFC albo STC, przeglądam blanki i ich opisy i ciężko coś dopasować. Blank z St.Croix Legend X Cast XLC70MHF byłby być może fajny

Z NFC myśle że  MB693-1 Delta będzie akurat się wpasowywała w przedział cw

• 8 miesięcy temu...

zamówiłem batsona CB70HF i jedyna wada to jak dla mnie nie zbyt czuły, jak potrzebuje porzucać mniejsza przynętą i biorę mhx elite pro to aż dziwnie elektryczny jest i potrzebuję czasu żeby się przestawić, st croix legend tournament też bardziej czuły. Jak z tym Suzuki z czułością?