bywalec84 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 dzięki chyba połowie tym do końca roku i może tego NFC zamówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Suzuki nie łowiłem. Ale na to NFC MB665 HM obsłuży podany przez Ciebie C.w i jest niesamowicie czuły. Pod szczupaka super.widzę, że on 17lb do 21 gr to na pewno górą do 50-55 gr da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Moim zdaniem max 35-40 g w komforcie. Mam i używam. I pod szczupaka brałbym coś z "cieplejszym" ugięciem i min. 7 stóp. Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez Bobby0404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Moim zdaniem max 35-40 g w komforcie. Mam i używam. I pod szczupaka brałbym coś z "cieplejszym" ugięciem i min. 7 stóp.Do Ostrego Jiga on się słabo nadaje, ale kolega który otworzył ten wątek pisał że metody łowienia to raczej jednostajnie prowadzone przynęty i tu 50g obsłuży ten blank i "czasami opad na spadkach"15cm guma plus 10g ołowiu ten kij też fajnie podbija. A co do długości to raczej indywidualna sprawa łowiącego. Mi osobiście 2m nie przeszkadza a nawet pomaga jak mam ochotę pobawić się jerkami które trzeba agresywnie poprowadzić. To są oczywiscie moje osobiste odczucia z łowienia tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 A mi właśnie ten blank typowo pasuje pod ostrego jiga, ale o masie do ok. 25-30 g . Do jednostajnego prowadzenia ok. 50 g tak, ale moim zdaniem już będzie kłopot z rzuceniem tych 50 g. Rzutowo tak jak wcześniej napisałem 35-40 g moim zdaniem to max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) Moim zdaniem max 35-40 g w komforcie. Mam i używam. I pod szczupaka brałbym coś z "cieplejszym" ugięciem i min. 7 stóp.i taki jest idealny, pod tym względem batson jest super Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez bywalec84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Trochę zmodyfikuję pierwotne pytanie: blank do gum o łącznym (z żelastwem) ciężarze max. 50 g, ale ciut dłuższy: 220-240 cm i dwuskład. Właściwie wyłącznie szczupaki i pod spina. Coś komuś po głowie może chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Trochę zmodyfikuję pierwotne pytanie: blank do gum o łącznym (z żelastwem) ciężarze max. 50 g, ale ciut dłuższy: 220-240 cm i dwuskład. Właściwie wyłącznie szczupaki i pod spina. Coś komuś po głowie może chodzi?Xzoga Shitenno SR-G 76mh2 ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Tak jak wyżej, świetny kij . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Z tym, że te 50g to naprawdę max. Najlepiej radzi sobie tak do 45g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Te 45 by pasowało. Dziękuję za odzew, proszę o jeszcze. A w wersji ekono jakaś Orka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Z tym, że te 50g to naprawdę max. Najlepiej radzi sobie tak do 45g.Każdy odczuwa ten komfort inaczej. U mnie max było nawet 55g łącznej masy guma plus ołów ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Mhx L904-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) Też mam tą x zoge shitenno i polecam.Szukał bym jakiegoś fasta lub m fasta o mocy 20 lb Z tańszych blanków polecam mhx mb844-2 20lb co prawda 213 cm ale przynęty z niego latały na satysfakcjonującą odległość. Lubiłem ten kij. Łowiłem nim z brzegu i łodzi. Szkoda że to niebył cast bo bym go sobie zostawił. Można było nim łowić wszystkim z zakresu 15-50 gram. Edytowane 3 Listopada 2021 przez DP Fishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi