Mr. Maciek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Witam serdecznie Jestem zainteresowany kupnem spinningu do przynęt gumowych na główkach do 35 gram i długości do 4 cali oraz kogutów na najcięższych główkach. Łowię na Solinie gdzie głębokość na jakiej łowię często dochodzi do 20 metrów, dlatego szukam odpowiedniej wędki do połowu w takich warunkach. Kij miałby być uzupełnieniem na ten zbiornik wędki St Croix Legend Tournament LTWS68MXF która mam zamiar używać na płytszych częściach jeziora i do lżejszych przynęt. I teraz pytanie znalazłem kijek firmy G Loomis GL2 804S który jest opisany do 21 gram ale posiada moc 20lb. Pytanie tylko ile w tym opisie prawdy i czy ten sam kijek nie byłby w stanie rzucać przynętami do 45/50 gram. Czy ktoś z użytkowników forum byłby w stanie pomóc bo posiadał lub posiada wspomniany kijek lub zna firmę G Loomis. Na internecie nic nie znalazłem na temat tego kija. Wiem tylko że seria GL2 jest bardzo chwalona. Jeżeli nie ten kijek to może macie jakieś inne propozycje co do odpowiedniego dla mnie kija, pytam tylko o wędki seryjne. Serdecznie Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Jak brać Loomisa albo St.Croix to raczej tylko górne serie . GL2 to prawie jak Premier albo Competitor Półtora uncjowy Lamiglas z serii IM 700 ma dobrze znaczący top i potwora w dolniku . I jest tańszy od tego Loomisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ugly Stick Custom 210, cw 15-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 To musialoby byc cos krotszego i powyzej 20LB, takie prawdziwe 50g wyrzutu...Pamietam, ze kiedys robili seryjniaki...chodzi o Lamiglasy 2,3m; 25LB,2oz oraz 2,3m; 30LB, 2 1/2oz (oba z serii G1000) oraz.....ale tu tylko blank raczej ale bylby chyba najlepszy - Lamiglas z serii heavy jigging 2,1m; 30LB Lzejsze i dluzsze beda za wiotkie do tej roboty, chyba ze sie zjedzie z masa i wielkoscia przynety.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 IMC 845 - 25 elbeesów , od trzech ósmych do półtora uncji i 5.5 na topie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Interesują mnie raczej produkty firm St. Croix, G.Loomis, Lamiglas i Phenix. Zależy mi aby kij był czuły gdyż przy dużych głębokościach ma to niebagatelne znaczenie. Przesadziłem chyba nieco z ciężarem przynęt do jakich mam zamiar go używać bo posiadam już kij na blanku Phenix PSW 790 ML-2 którego używam do przynęt 65 gram. Szukam poprostu wędki pomiędzy Tournamentem 12 lb. a tym Phenixem, i raczej długości do 2 metrów gdyż takimi mi się najlepiej operuje. 45 gram wyrzutu myśle że byłoby w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 35g i kopyta 4cale to coś z st.croix Ale Medium Havy powinno dać radę.Miałem avida AVS-a86MHF-2 i spokojnie dawał radę 35g+4cale.Obecnie z łodzi używam CTS-a 10-42g i takie rzeczy jak główka35g+6cali czy kogut 35g zrywa d dna bez problemu a jednocześnie jest wystarczająco czuły.Zadzwoń do Fishingartu to Krzysiek Zieliński coś poradzi.Masz z Tarnowa do Krakowa blisko więc nawet możesz tam się busem wybrać na oględziny.ES 705-2 ten blank spełni Twoje oczekiwania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi