Skocz do zawartości

szybko tonące jerki

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

Z molixa był jerk 11,5 cm który całkiem szybko tonął ale i to za mało. Sam szukałem takich modeli, skończyło się na dopalaniu oliwką na krętliku od przyponu (tam gdzie łączysz przypon z linką). Tylko ja prowadze jerki z korby, z kija może to w sumie przeszkadzać, nie wiem ,nie sprawdzałem... generalnie w takich miejscach raczej wybieram gumy, nie trzeba tyle kombinować więc więcej Ci niestety nie pomogę.

Z molixa był jerk 11,5 cm który całkiem szybko tonął ale i to za mało. Sam szukałem takich modeli, skończyło się na dopalaniu oliwką na krętliku od przyponu (tam gdzie łączysz przypon z linką). Tylko ja prowadze jerki z korby, z kija może to w sumie przeszkadzać, nie wiem ,nie sprawdzałem... generalnie w takich miejscach raczej wybieram gumy, nie trzeba tyle kombinować więc więcej Ci niestety nie pomogę.

Na gumy siadają małe, do jerkow wychodzą większe u mnie

• Like 1

Rozemajery głęboko schodzą, te banany. A na Fatso miałem ryby znad dna z 4-5 metrów.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/jerk-bertus-rozemeijer-18-cm-performer-legenda

Mniejsze też są. Duża masa 136 gramów jak na 18 cm przy małej objętości.

Dociążam też bustery 15 cm tonące ale to na max. 4-5 metrów działa.

TUTAJ KTOŚ NARZEKA ŻE ZA SZYBKO TONĄ

http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?action=printpage;topic=5602.0

Edytowane przez godski

Dociaz sobie z przodu i na srodku. Nie przeszkadzam to rybom a pozwala na wieksze zanuzenie.

Proponowal bym rozejrzec sie za Cobbs ami.

amerykanskie klasyki, bustery tonace, Slidery 16 stki i stare bomber. Te ostatnie tona bardzo szybko. Wsrod rekodzielnikow moze ktos robi z debu. Mam kilka i sa najciensze i szybko tona. Smil bym rzec ze sa najciensze i najszybciej tona.

• Like 1