kefaspirit Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Proszę o pomoc w sprawie wymiany (mozliwości dokupienia) kółka zębatego napędzającego mechanizm posuwu szpuli w zauberze.Jest to kólko ze skośnymi ząbkami leżace pod głównym(mosiężnym)walcem napędowym.Po przesmarowaniu kołowrotka i ponownym złożeniu po paru próbnych obrotach szpula przestała się poruszać (przód-tył).Nie zauważyłem jakiegoś oporu w działaniu czy czegoś podobnego.Po ponownym rozkręceniu okazało się ze w/w częsć rozpadła się na 3 części-wydaje mi sie że te stalowe kółeczko jest chartowane i pękło ze zmęczenia materiału.Pytanie do speców, serwisantów itp. czy jest możliwośc dobrania, dokupienia pasującego zapasu, czy może kręcioł nadaje się już tylko na części?Później wrzuce zdjęcia poglądowe sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Spokojnie powinieneś dokupić uszkodzoną część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 To mnie pocieszyłeś @Jozi.A masz może namiary na jakiś serwis gdzie można to dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Wiem że swego czasu korbkę dla Krisu23 załatwiał Baars w Holandii ale do Red Arca.Może posiadacze Ryobi coś podpowiedzą gdzie można w kraju załatwić do ryobi.A googlarkę pytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Tak dr.Google narazie nie pomógł za bardzo. Znalazłem tylko wypowiedź, że na chwilę obecną nie ma serwisu Ryobi, ale części od reda pasują do zaubera- więc może coś w ten deseń się uda.Dam znać jak sytuacja się rozwinie- może to pomoże komuś w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Tak dr.Google narazie nie pomógł za bardzo. Znalazłem tylko wypowiedź, że na chwilę obecną nie ma serwisu Ryobi, ale części od reda pasują do zaubera- więc może coś w ten deseń się uda.Dam znać jak sytuacja się rozwinie- może to pomoże komuś w przyszłości Bo Ryobi dla wszystkich robi . Arca, dragona chyba też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinjac Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Witam.Wracam do tematu - szukam nakrętki dociskającej szpulę do Zaubera. z tego co się dowiedziałem do 1000 ... i 4000 są takie same.Sprzedawca zaproponował próbę sprowadzenia z zagranicy ale w takiej cenie, że lepiej kupić nowy kołowrotek.Wciąż są problemy z dokupieniem części więc jeśli ktoś wie gdzie to zrobić to proszę o informację.Jeśli ktoś stosuje nakrętki od innych kołowrotków to proszę napisać jakie. Jeśli ktoś ma na zbyciu to będę wdzięczny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 spinjac - napisz w dziale Kupię, że szukasz takiej nakrętki.Ja tak zrobiłem ze dwa miesiące temu i kilka osób odpowiedziało, że takową posiada.W przeciągu niecałego tygodnia miałem już nakrętkę u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 ryobi, spro, dragon, itp. to klony większość części jest wymienna. zapytaj w spinn.pl u Kol. Przemka, ja tam kiedyś zamawiałem części, bo serwis Dragona nie chce z indywidualnym klientem rozmawiać (niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinjac Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Dzięki koledzy.Serwisy Dragona (odpisali) i Kongera (nie odpisali) już przerabiałem, nawet wypisałem się z klubu użytkowników wędek HM w ramach protestu.Chwilowo dorobiłem sobie nakrętkę z kawałka aluminium, ale nie wiem ile wytrzyma więc szukam nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Napisz do serwisu Mikado, powinni pomóc. Powinna pasować od kołowrotka Mikado Nano Crystal ZTX 4006 e-mail - serwis@abramis.com.pl http://www.mikado.pl/kontakt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) ryobi, spro, dragon, itp. to klony większość części jest wymienna. zapytaj w spinn.pl u Kol. Przemka, ja tam kiedyś zamawiałem części, bo serwis Dragona nie chce z indywidualnym klientem rozmawiać (niestety)To fakt, że ze zwykłym kowalskim nie chcą gadać ale wystarczy że zaprzyjaźniony sklep zapyta o daną część i spokojnie można u nich kupić poprzez ten sklep. Ja tak miesiąc temu zakupiłem korbkę do Team Dragona fd735ix - nówka sztuka za 35 zł Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A może ten zaprzyjaźniony sklep może zamówić taką korbkę do zaubera jak mają te z dystrybucji dragona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi