Kajtelek2 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam.Co słychać na Chańczy/Staszów? Jaki stan wody,jak z Okoniem,Sandałem?Jadąc tam kogut czy guma?,jakie kolory na tej wodzie lubi ryba?Jakie miejsca polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 To już nie ten zbiornik co kilka lat temu rybka troszkę przebrana ostatni wypad w niedzielę z łódki 0 poprzedni dwa sandacze 48 i 49 oraz podgryzające gumę okonie.Z kolorami bywa różnie raz żólty raz innypozdrawiamsebson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam, a czy można gdzieś nad zbiornikiem wynająć łódkę taką na dwie osoby? nie musi być z silnikiem mam swojego elepstryka tylko łódka na drugim koncu Polski... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Chyba nie,nigdy nie słyszałem przy tamie są rowerki Ogólnie jest tak jak są letnicy to warjują głupki na wielkich mocnych łodziach więc nie polecam wypadów w wakacje szczególnie w okolicach tamy tylko wczesno poranne godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ogólnie zbiornik jest bardzo schlastany. Trafić ładnego okonia to raczej przypadek niż fakt, że tam są. Sandacze to również długa i kończąca się historia nie mówiąc już o szczupakach. Ogólnie sporo drobnej ryby. Wynająć łódki jak już wspomniał kolega wyżej brak. Rowerki i kajaki w okresie letnim przy tamie są. Dodatkowo nie brakuje głupków bo kielichu więc trzeba bardzo uważać, bo oni raczej tego nie robią, ale brak policji robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 a zaporówka Wióry/Świętokrzyskie ?podobno młody zbiornik,mniej dostepny z brzegu,i ładne rybki juz sa w nim,oczywiście wchodzi w gre łódka lub ponton by coś połapac.Jak tam to wygłąda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Na Wiórach byłem jakieś trzy lata temu na lodzie, sporo okonia do 30cm i drobnego szczupaka który brał niestety na wszystko, w różnych gazetach widziałem parę ładnych ryb zgłoszonym z tego zbiornika, z tego co pamiętam od strony lasu łowienie z brzegu jest nie możliwe bo jest stromo, na łodeczkę jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Chciałbym odświeżyć temat jednego i drugiego zbiornika w zwiazku iż od dziś wolno na nich łowić z łódek . Zadaje więc pytanko do osób będących dziś na Chańczy i Wiórach. Co tam słychać; jaki jest stan wody, no i oczywiście co z rybkami??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Łowiłem w weekend przez 2 dni. Bardzo marnie. Nie brały do buzi....... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Łowiłem w weekend przez 2 dni. Bardzo marnie. Nie brały do buzi.......Czy aby na pewno na rybach byłeś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Podobno przyjechali z Małopolski / Śląska i wyłowili wszystko co pływa, zostały tylko karpie - tak powiedział mi miejscowy kiedyś....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Podobno przyjechali z Małopolski / Śląska i wyłowili wszystko co pływa, zostały tylko karpie - tak powiedział mi miejscowy kiedyś.......Uwielbiam gadki miejscowych, bez względu nad jaką wodą - "ryby wybrali przyjezdni, ja ryb nie jadam, a te w siatce? a te to, to dla sąsiada (lub dla kota)"Faktem jest, że 90% miejscowych dziadków ogołaca z ryb "swoje" wody, biorąc wszystko co złowią, "bo jak nie ja to przyjezdni zjedzą". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outsider44 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Uwielbiam gadki miejscowych, bez względu nad jaką wodą - "ryby wybrali przyjezdni, ja ryb nie jadam, a te w siatce? a te to, to dla sąsiada (lub dla kota)"Faktem jest, że 90% miejscowych dziadków ogołaca z ryb "swoje" wody, biorąc wszystko co złowią, "bo jak nie ja to przyjezdni zjedzą".Miejscowym po prostu się należy, zawsze, jak "psu kość"- ustawowy pożytek.Nie biorą "wszystkiego co złowią".Jak historia pokazuje, miejscowi wędkarze nigdy nie byli w stanie "ogołocić" wody płynącej. Edytowane 16 Listopada 2014 przez silurus44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 A już myślałem że to g......o dawno wysadzono a tu się pytają czy coś tam jeszcze pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Szkoda kasy nawet na wysadzenie, ryby wycięte w pień przez klusownikow, siaty w biały dzień i wywozki pierdyliona zestawów na kilometry, szkoda sobie zawracać głowę tym zbiornikiem, nie wspomnę już o wielu kradziezach sprzętu bo to kolejna wizytówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Będąc tydzień temu złowiłem kilkanaście okoni ok 30-40cm na duże obrotówki, szczupaka ani widu ani słychu, sandacz od czasu do czasu się trafia ale zazwyczaj 30cm nie przekracza. Łowię z brzegu ale wędkarze na łodziach zgłaszali podobne wyniki.Kolego Qowax001 napisz coś o tych kradzieżach, o ich okolicznościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Wióry polecam, często tam bywam są nieprzewidywalne, a Chańcza poza sezonem wakacyjnym też do przyjęcia tylko z pływadła bo brzegi obstawione przez męczykrąpi ogólnie samowolka i brak kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Kiedyś zasłyszałem takie powiedzenie "Chańcza wykańcza" daje do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 odświeżę temat...podobno poprzednie dwa sezony to prawdziwe eldorado z powodu niskiej wody i gromadzenia się drapieżników w łatwych do wytypowania miejscach a wie może ktoś co dzieje się tam teraz? zasłyszana informacja jest taka że jezioro po dwóch latach mięsnej uczty przypomina wannę?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 nie warto tam jeździć, w okolicach są Brody i Wióry o wiele bardziej przewidywalne , na Chańczy idzie złapać pojedyncze sandaczyki ale trzeba się za nimi napływać i nie zawsze siedzą w książkowych miejscach, w sezonie też ciszy tam nie zaznasz, Kolega @Kotwitz chyba 2 tygodnie urlopu tam spędził bez ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Ok dzięki To ma byc wyjazd typu fish/fun/travel wiec pytanie czy Brody i Wióry spełnia kryteria? Zależy mi na bazie noclegowej( mogą być namioty) i możliwości popływania rekreacyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 I jak ze spaliną na Wiórach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 chyba nie ma ograniczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 I jak ze spaliną na Wiórach? skąd jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi