Skocz do zawartości

Zaporówka Chańcza / Staszów

Kajtelek2

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...

Nie wiem czy tam w ogóle istnieje jakaś wypożyczalnia. Przy sklepie w Rudzie stoi na podwórku kilka łódek. Czy to tam? Czy gdzieś od strony Krynek? Będę w niedzielę u rodziców, którzy mieszkają kilkaset metrów od zbiornika, więc mogę się przejechać i sprawdzić, czy nie ma gdzieś wywieszonego numeru telefonu.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Cześć . Łowicie coś na Chańczy? Przejeżdżałem dzisiaj koło zapory i stanąłem na chwilę. Koło siebie chyba z 8 łódek/pontonów. Na brzegu tez kilka osób. Osobiście nigdy tam nie łowiłem. Ale jako, że mój przyszły okręg Biała Podlaska ma porozumienia z Kielcami a często ta bywam to w przyszłym sezonie może powalczy . Głównie interesują mnie okonie .

Pozdro

• Like 1

Zbiornik nie należy do łatwych. Próbuj. Jeśli na okonia to polecam. Kilka lat temu opisany w którymś z czasopism jako okoniowe eldorado. Najlepszy okres ma za sobą jak większość zbiorników na których gospodarzy PZW. Duża presja zrobiła swoje. Można jednak złowić naprawdę przyzwoite sztuki, ale trzeba poznać zbiornik i zwyczaje pasiaków.

• Like 1

Chańcza ma już swoje eldorado kilka lat do tyłu. Zgw miesza z poziomem wody, od końca wakacji zaczynają zrzucać a co za tym idzie ryby sie cofają na głęboką wodę. Łowienie w korycie to ryzyko rwania. Jedynie kiedy można połowić to czerwiec i lipiec. Pozniej ciraz gorzej. Ryby przetrzepane przez miesiarzy i kłusowników- niestety.n

Cześć, widzę że ktoś odkopał dość stary temat. Korzystając z okazji, chciałbym zapytać czy posiada ktoś może jakieś namiary w wypożyczalnie łódek na zbiorniku Brody Iłżeckie?

Obiecałem podać numer do wypożyczalni łodzi na Brodach, ale całkiem o tym zapomniałem. Mam nadzieję, że jeszcze się komuś przyda. Wypożyczalnia znajduje się w miejscowości Ruda, ul. Nad Zalewem 6, tel. 799 237 323, albo 537 017 152.

......   

......   tylko co tam łowić na spining ??? , bo zostały chyba tylko rozwielitki  :( ....

Dynamicznie rozwija się łowienie na microjigi, więc naturalną konsekwencją tryndu będzie łowienie na nanojigi - na przykład rozwielitek :lol:

Już widzę - wędka o cw 0,01-0,1 grama, żyłka 0,001 mm...

Jak ktoś zatnie ciernika to będzie walka przez pół godziny :)

Edytowane przez pezet
  • Like 1

• 6 miesięcy temu...