krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam serdecznie .dzis zrobilem tuning mojego nowego super x 3000 gtm .Praca po wstawieniu 3 lozysk jest duzo lepsza .Slysze jednak podczas krecenia tarcie..Martwi mnie rowniez duzy luz lozyska na pinionie.Wstawilem lozysko 6x10x3. Czy ten luz jest do zaakceptowania ??.Prosze o ogladniecie filmiku i opinie .Pozdrawiam i dziekuje za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 No takiego luzu nie powinno być -tzn.łożsko ciasno powinno siedzieć a nie kolebać się na boki .Pewnie swoje przeżył i rakiety z tego nie będzie.Luz na oporówce możesz zlikwidować podkładkami ale przekładnia będzie trochę rzęzić bo jest ciaśniej spasowana ( musi od nowa się docierać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 ten czarnuch jest nowy!! Dzis jeszce tuningowalem super x match 3000 M tez nowka!i rowniez mial taki luz oprocz tych dwoch mam jescze superx x match 3000 hs i super x match 3000 M .wszystkie nowki !!Rocznikowo 2000 .moze te modele tak maja??i potrzebuja lozysko pod pinion 5.5x10x3??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 w super x match 3000 M takich szumow nie slychac !!po wlozeniu 3 lozysk kolowrotek chodzi jak maselko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Bo pewnikiem przekładnia jest w lepszym stanie i dlatego lepiej pracuje .Nowy!!!Coś mi tu nie gra Szanowny kolego .Robiłem to z czarnuchami, jak był nowy to kręcił jak masełko, a lekko chodzony trochę skrzypiał.Coś mi tu nie stroi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Panie Jozi te kolworotki sa nowe!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 moze dlatego ze tak luzno chodzi lozysko na pinionie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Suwmiarka do ręki i pomierz dokładnie średnicę końcówki piniona.U mnie przy tunningu wchodziły ciasno to nie wiem co jest grane że u Ciebie zapierniczają na boki jak żyd po pustym sklepie .Jasne że rzęzi jak takie luzy są na łożysku, może lepiej tulejkę zostawić jak dawać łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 wedłu mnie nowy czy nie taki luz jest nie dopuszczalny.jeśli nie uda ci się dopasować łożyska proponuję pokombinować z paskiem cienkiej blaszki i spasować.może stara żyletka jest z twardego materiału.rozwiązanie niezbyt profesjonalne ale znacznie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 na tulejka nie bylo takich luzow!rozkrecam kreciek i mierze raz jeszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 srednica koncowki piniona 5,80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Panowie rozkrecilem biomastera 95 rocznik i ten na pinionie ma srednice 5.95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 te szumy slychac gdy kolowortek jest okolo 10 cm od ucha!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 A jakich lożysk użyłeś...??? Firmowe czy najtańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 witam na ebay kupilem firma rcbay slyszalem ze wkladaja je do mini aut wyscigowych i wytrzymuja duze predkosc.Tutaj w niemczech to dobra firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ja podobny luz miałem po wsadzeniu najtańszego łożyska pod pinion do Super Aero 3000 GT . Ale w zapasie miałem jeszcze EZO. Po wsadzeniu EZO, luz zniknął.Ale w reszcie kręćków siedzą najtańsze łożyska i jest gitara.Podejrzewam, że w moim 3000 GT pinionek chodził na sucho w plastiku i dlatego rozmiar się zmienił.Wiadomo, że im lepsze łożysko tym staranniej, precyzyjniej wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 hm poszukam na ebay ezo i zrobie test. dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 jeśli masz taki luz w łożysku to możesz też wsunąć podkładki z puszki po piwie między łożysko a pinion. Ja tak u siebie zrobilem tyle,że na kole zebatym. Między ośke koła a łożysko wsadziłem dwie malutkie podkładki z puchy po piwie. Pamiętaj, żeby dać je naprzeciw siebie, żeby pinion był wyśrodkowany. I piwko wypij, nie wylewaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 jeśli wymiar wynosi 5,8mm to kupowanie kolejnych łożysk[6mm] nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Kupilem dzis piwo w puszcze najpierw wypije a potem pokombinuje z blaczka .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Nie wiem dokładnie ale wydaje mi się że puszka po piwie będzie zdecydowanie za gruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 nie koniecznie.żyletka ma 0.1mm czyli by pasowała na pierścień ale jest sztywna.puszka wydaje mi się cieńsza ale głowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Nie wiem dokładnie ale wydaje mi się że puszka po piwie będzie zdecydowanie za gruba Popróbuj też z blaszką od Coca Coli w puszce, tam wydaje mnie się że blaszka jest cieńsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 tyskie puszka 0,1mm właśnie zmierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 ja mam puszek veltins niemieckie piwo , jutro pokombinuje !!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi