krokkop Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Dzieki Panowie za info .Pozdrawiam all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zamelduj czy się udała operacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam , Panowie blaszka z piwa veltins pomogla !! Brak luzow !! Praca maslana !! Pozdrawiam i raz jeszcze dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam , Panowie blaszka z piwa veltins pomogla !! Brak luzow !! Praca maslana !! Pozdrawiam i raz jeszcze dzieki za rady Jesteś macher The Best!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Dzieki Jozi ale do Ciebi to mi jeszcze brakuje !! Pozdrawiam besciakow od tuningu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Malinowo jak tak... Czasem te piwko pomaga nie tylko ze względów zdrowotnych hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chillout Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Witam,Mam SHIMANO SUPER X 4000 GTM i chciałbym zapytać gdzie można dołożyć łożyska i o jakich rozmiarach?Mam tez STRADIC X 4000 GTM i przy smarowaniu zauwazyłem że z prawej strony w obudowie zamiast łożyska jest tuleja.Na fotkach zaznaczyłem na czerwono te tuleje.Czy możecie napisać jakich rozmiarów łożyska tam wstawić?Czy będą potrzebne podkładki?Czy w STRADIC X i SUPER X te łożyska mają taki sam rozmiar? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 łożyska lewe 7x13x4 a prawe 7x11x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chillout Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedz. A czy jeszcze gdzieś mogą dołożyć łożyska żeby poprawić pracę w Super X?Pytanie też czy łożysko z prawej strony będzie takie samo jak w Stradic X? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Na 99% takie same, na 100% będzie jak zmierzysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedz. A czy jeszcze gdzieś mogą dołożyć łożyska żeby poprawić pracę w Super X?Pytanie też czy łożysko z prawej strony będzie takie samo jak w Stradic X?Tak, są to te same łożyska.Możesz dołożyć jeszcze jedno łożysko w SuperX na pinion zamiast teflonowej tulejki 5310 - nie zaznaczyłeś go na schemacie, łożysko 6x3x10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chillout Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dzięki widzę już, a żeby się dostać w to miejsce 5310 muszę odkręcić tylko 2 śrubki z numerem 3282? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Tak - musisz tylko ściągnąć łożysko oporowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jak obejrzysz oporówkę z boku to zobaczysz które śrubki są odpowiedzialne za skręcenie oporówki a które służą do skręcenia oporówki z korpusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palibrzuch Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) Zabralem swojego czarnucha na mocniejsza orke mianowicie aero 3000gtm po kilku minutach zabkowanie. Wczesniej uzywalem go tylko do splawika wiec nic nie bylo slychac.Dzis rozebralem i pinion ma 5.8mm. Ktos wstawil lozysko na 6mm i luz jak w pierwszym poscie. Mam szerokie podkladki 0.1mm wiec przecialem je i z 4 stron dalem miedzy pinion i lozysko. Zero luzu Czy mozliwe jest to aby luz na mniejszym lozysku przyczynil sie do wyrobienia wiekszego na pinionie? Jutro musze kupic to wieksze bo luz na boki duzy jest. Skrece i dam znac co i jak. Moze komus sie przyda. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Października 2014 przez palibrzuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi