Skocz do zawartości

abu garcia superior 2500sh problem

Kaskader

Rekomendowane odpowiedzi

Siema ostatnio kupiłem ww młynek, na sucho kręci super natomiast podczas łowienia jak sciagam małą gumke na 5g główce czuje mocny opór jak bym ciągnął zaczep. Zgłosiłem to w sklepie, przesmarowali rolke prowadzącą ale problem występował dalej więc wymienili mi kołowrotek na nowy i .... nowy kołowrotek ma ten sam problem. Komuś przydarzyło się coś podobnego? Czy to wina przełożenia?? Czy ten model tak ma?

Edytowane przez BOT

Ten typ tak chyba ma. Mam wersję 4000SH, na sucho super w terenie już mniej. Używam do boleniowania i nawet prowadząc średniej wielkości (6-8cm) woblerki jest wyczuwalny lekki opór.
Trochę to irytujące gdyż kołowrotek wizualnie bardzo fajny, nawój plecionki równy i płynny, praca hamulca też bez zarzutu. Myślę, że po paru wyjazdach nad wodę przywykniesz i przestanie Ci to przeszkadzać ;)

• 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Podbijam pytanie. Czy ten kołowrotek wart swoich pieniążków?

Popatrzyłem sobie na niego jak jest zbudowany. Zrobili go podobnie jak Zenon. Widzę że chyba można w dość łatwy sposób dodać łożysko do koła posuwu szpuli - tam jest taki plasticzek wypełniający większy otwór zębatki. Fajnie zrobione jest tez podparcie tylnej części osi głównej - podobnie jak Daiwa BG na dwóch prętach stabilizujących . Najważniejsze pytanie jak się zachowuje po sezonie czy dwóch.

Przyszlo mi do glowy, ze przydalby mi sie kolowrotek z szybka przekladnia na szybkich pstragowych i trociowych rzekach. Nie chcialem przeinwestowac i kupic Daiwy lub Shimano. Ten mozna dostac za jakies 300pln. wiec jesli sie przelicze to mnie to az tak nie zaboli.